Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Płyn do chłodnicy uzupełniam średnio co miesiąc. Jak dla mnie jest to niemożliwe. Właśnie dziś odebrałem auto od lakiernika (stało tam 4 dni) i od razu po zapaleniu auta wyskoczyła kontrolka od płynu chłodzącego. Coś przecieka!! Słyszałem że w beemkach właśnie jest to częsty problem i trzeba jakąś uszczelkę wymienić. Miał ktoś z was podobny problem? Jakie mniej więcej mogą być koszty wymiany uszczelki... bo słyszałem że w niektórych autach trzeba wykręcać pół silnika żeby sie dopchać do jakiś uszczelek? Jak ktoś ma jakiekolwiek informacje na ten temat proszę pisać. Pozdrawiam

PS. Jeszcze spliła mi się żarówka przednia (mijania) jakie są koszty żarówki i montażu?

Opublikowano
Też miałem taki problem, przy czym płyn uciekał mi nieco wolniej. Winna okazała się uszczelka pod zbiornikiem płynu. Koszt naprawy wraz z nową uszczelką w Warszawie to ok. 100-120 zł.
Corolla e11 FL --> BMW e46 FL (M47/TU) --> R18A2
Opublikowano
Przerabiałem ten sam temat, u mnie winna była chłodniczka spalin, lecz ja posiadam auto przed liftem. W Twoim przypadku ta chłodniczka jest nieco inna
Opublikowano
często pęka zbiorniczek wyrównawczy chłodnicy, ten z tworzywa - tyle że pęknięcia (rozstępy materiału) są prawie niewidoczne...gdy silnik się rozgrzewa szczelina się powiększa.
Opublikowano
Hehe, u mnie winowajcą był wąż biegnący wzdłuż silnika (nad pompą) :mrgreen: przyszło lato, wysypało tematy o chłodnicy :) u mnie koszt węża to 160zł-coś.
Opublikowano
u mnie znowu plyn uciekal mi przez maly skrecony wezyk ktory idzie od chlodniczy EGR do glownego obiegu plynu. Taki z 10cm ma ten wezyk i jest skrecony :) nie byl dziurawy ale poluzowaly sie objemki i wymienilem je i przestalo kapac na pasek od klimy :) troche mi to krwi napsulo bo wezyk dopasowalem z innego auta i dalej kapalo, mysle kurde jakies pekniecie egr i juz chcialem do spawnia wiezc ale tak jak pisalem za 4zl naprawilem :) ale chlodnicze EGR chyba ze 3 razy wyciagalem :P
szukam