Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witajcie mam problem a mianowicie pdc raz działa a raz głupieje .Czujniki sprawdzam na słuch to cykają wszystkie fakt jedne głośniej inne ciszej ,ale ogólnie dają oznaki życia.Komp pokazuje awarię czujnika lewy tył oraz przedni środkowy ,czyż to może być wina sterownika pdc ? ,czy jednak czujniki ? Powiedzcie czy przednie czujniki są takie same jak tylne ? oraz jak je wydłubać z przodu i z tyłu.Dzięki za wsparcie :cool2:
Opublikowano
czujnika mialem to samo CYKANIE bylo slabsze i to juz oznaka padania czujnika,wymienilem na nowy to odrazu odzylo.
Opublikowano
Dokladnie tez myslalem ze dziala ale podpytalem sie kolegi co tez z tym mial problem i wlasnie tak postapilem jak mi doradzil,i to byl strzal w 10...
Opublikowano

Zeby do przodu sie dobrac i jesli masz polifta to bardzo prosto odkrecasz 10+2 pod maska jak ja otworzysz srubek z tego 4 na klucz 8mm. przy krawedziach nadkola,i nastepne 2 pod zalepkami,2 pod oslonami Halogenow i 2 nastepne pod krawedzia zdezaka nie calkiem od oslony silnika i te sa na torksa.Nie ruszasz srob co trzymia zderzak do oslony silnika.Stajesz z przodu i lapiesz zderzak i go lekko ciagniesz do siebie uprzednio wyczepiajac go z zaczepow plastikowych w blotnikach,i zderzak ci sie zwiesza jak by byl na zawiasach.I juz wtedy masz doskonaly dostep do przednich czujnikow.A do tylnich to dostaniesz sie bez zdejmowania zderzaka od spodu.

A co do czujnikow to mam 2 fajkowe(moge je sprzedac) ale to zadna roznica jakie zalozysz,beda dzialac a jak masz NavCodec to mozesz sobie je skalibrowac bez problemu.

Opublikowano

Jesli ci pasuje to bede w Pl. okolo konca lipca.to sprzedam ci 2 za 300zl.

za polowe ceny uzywanych. 10725363 to moje GG(napisz jak by co ze jestes z forum) to napisz mi jesli akceptujesz lub przelejesz mi na konto w pl. a moja mama ci wysle tylko musisz podac adres przesylki.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Do czujników przednich wewnętrznych można się dobrać bez zdejmowania zderzaka co tak uczyniłem :D , trwało to 2 min. :cool2: ,ale problem nie ustąpił wszystkie czujniki cykają równo ,wymieniłem te które cykały słabiutko jednak system dalej głupieje, a raz zachowuje się poprawnie nie wiem co to może być zaczyna mnie to wku....ć ,czy to może być wina sterownika ?? błędów zero :shock:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Do czujników przednich wewnętrznych można się dobrać bez zdejmowania zderzaka co tak uczyniłem :D , trwało to 2 min. :cool2: ,ale problem nie ustąpił wszystkie czujniki cykają równo ,wymieniłem te które cykały słabiutko jednak system dalej głupieje, a raz zachowuje się poprawnie nie wiem co to może być zaczyna mnie to wku....ć ,czy to może być wina sterownika ?? błędów zero :shock:

raczej wiazka od pdc gdzies bedzie przetarta

• Moderatorzy
Opublikowano

Widziałem kiedyś przypadek szalejącego PDC w X3 a powodem okazały się Xenony HID.

Wprowadzały takie zakłócenia że PDC przy włączonych światłach kompletnie świrowało.