Skocz do zawartości

320d M-pakiet co wchodzi w ten pakiet?

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zderzak przód, tył, progi, kierownica, gałka zmiany biegów, czarna podsufitka, aluminiowa podpórka pod stopę, zawieszenie, chyba alufelgi.
Opublikowano
..........no a jak wygląda sprawa lotki na klapie bagażnika w sedanach,wychodzi to seryjnie ,czy jest to dokłatka indywidualna :?:
(*pozdrawiam*)
Opublikowano

Trzebaby jeszcze sprecyzować o jaki rocznik chodzi, o który m pakiet (I czy II??) W poszczególnych rocznikach prawdopodobnie były różnice w wyposażeniu np. inna gałka m pakietowa w poliftowym roczniku 2001 i 2002, a inna (krótsza) od bodajże marca 2003. Mam katalog z końca 2001 r. (po liftingu) i według zdjęć m pakiet II zawiera: zderzaki, progi, lotkę, czarne wnętrza reflektorów (niezależnie od silnika) felgi 17 cali z mieszanym ogumieniem Doppelspeiche 68M lub za dopłatą 18 cali v-speiche 72M, wewnątrz tapicerka sportowa z bokami z alkantary lub skórzana za dopłatą, czarna podsufitka, m kierownica

i gałka, podstopnica, listwy alu black cube, listwy progowe, nerki z czarnym wkładem, zawieszenie m-technik i to chyba tyle. Np edycja sport z 2003 roku, która miała m pakiet charakteryzowała się chromowanymi nerkami i dodatkowymi kolorami karoserii. Kierownicę i gałkę można było dokupić chyba do każdego silnika.

Trzeba pamiętać że prawdopodobnie m pakiet był zróżnicowany w zależności od kraju.

W chwili obecnej wystarczy zajrzeć na strone bmw do konfiguratora aby zobaczyć ile jest różnych kombinacji .... od pakietu sportowego (pakiet aerodynamiczny m +felgi + kiera) przez pakiet sportowy M, edycję sport, edition m sport, aż do edycji m sport plus za 32 111 PLN :cool2:

W przypadku e46 chyba nie było aż takiej różnorodności aczkolwiek tak jak napisałem wcześniej poszczególne "m pakiety" z pewnością były zróżnicowane ze względu na rocznik i kraj :wink:

Opublikowano
Zderzak przód, tył, progi, kierownica, gałka zmiany biegów, czarna podsufitka, aluminiowa podpórka pod stopę, zawieszenie, chyba alufelgi.

W M-Pakiecie II - zderzak przód i tył, progi, lotka, białe kierunki z przodu i z tyłu, felgi Styling 68, kierownica, gałka zmiany biegów, czarna podsufitka, aluminiowa podpórka pod stopę, sportowe fotele i zawieszenie.

Natomiast ja mam M-Pakiet I i w nim nie ma jeszcze lotki, gałk M, kierownicy M (jest trójramienna sportowa) i aluminiowej podpórki.

W modelach 328 i 330 są również czarne wkłady przednich lamp (w wersjach zwykłych srebrne).

• Członkowie klubu
Opublikowano

Poczytaj sobie wątek o zawieszeniu od tego momentu (odnajdziesz w nim informacje, które Cię interesują)

viewtopic.php?p=778715#p778715

btw - lotka na klapie nie jest w pakiecie raczej.

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

Opublikowano
i nie wiem czy jupiterki wewnątrz nie były w m-pakiecie ..

a to nie raczej oddzielny pakiet oświetleniowy?