Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

zastanawiam sie nad zmiana dzwieku w moim aucie. I teraz takie pytanie czy wystarczy zmienic tylko ostatni tlumnik na jakis przelot? nie chodzi mi tu o Eisenmann'a bo to juz drogi interes, ale o powiedzmy remusa czy inny tanszy zamiennik (ulter, rm motors, itp) czy to da rade. Wolalbym otrzymac pomruk niz bardzo sportowy glos:) budrzet to 200 - 500 zl:) da rade?:)

Opublikowano
Zapomnij, ja dzisiaj w Firmie MGMotorsport wyrzuciłem wszystkie katy i kosztowało mnie to 900 zeta ale downpipe i reszta zrobione profesjonalnie i teraz mój silniczek o wiele lepiej wkręca się na obroty, a swoje katy dzisiaj sprzedałem za 500 zeta wiec troszku sie zwróciło, oni robia również tłumiki przelotowe ale ja wolałem na razie na ori posmigać a w przyszłości pewnie wszdzę eisenmanna i bedzie supcio, jak już robic to wszystko przerobic od samego poczatku i wtedy będziesz miał zrobione konkret, lepiej troszku poczekaj dozbieraj kasę i zrób to do porządku.

Sprzedam, uchwyt ręcznego ze skóry, tylna klapa Pre-Lci Igiełka.

Człowiek nie potrzebuje gwiazdy, błyskawicy a nawet czterech pierścieni, człowiek potrzebuje dwóch nerek.

Moja ślicznota: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=211412 oceń:D

Opublikowano
tak może dostanie tyle ale za całe z puszkami .... dużo ludzi zostawia same puszki aby nie było śladu i problemu na przeglądzie a wtedy ten monolit jest pokruszony ....

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

Opublikowano
im chodzi tylko i wyłącznie o platynę zawartą w monolicie... mi powiedzieli że mogę oddać całe [z puchami] lub sam wkład i tak puchy nie są wliczane w wagę i cenę.
Opublikowano

Mario, wywaliłeś wszystkie 3 katy? kompletny downpipe czyli nie masz już ani katów ani puszek, tak? a co z sondą lambda która jest w 330d 204 (a nie ma jej w starszych wersjach)? nie ma z tym problemu? jak zmienił się dźwięk, czy jest głośniej? (nie chcę głośniej, 330d 204 jest bardzo cichutkie i póki co to mi się podoba :) )

i druga sprawa: ile można dostać za komplet katów od 330d? tak, żeby nie stracić?

PS kurde kiedy spot jakiś? :mrgreen:

Opublikowano
a co jesli bym wstawil tylko koncowy tlumik sportowy a reszta bez zmian. Katy zostaja itp

bez sensu... już lepiej od razu wywalić katy, do niczego ci się nie przydają.

Opublikowano
no to ok, katy tez usune. tzn puche zostawie, co by to jakos wygladalo. a co to tlumikow? czemu odradzane se takie np z mr motors ,ulter, po 300-400zl? chodzi o ich wykonanie czy moze dzwiek bedzie okropny dla ucha?
Opublikowano
...niby tak ale i tak nie ma moda do auta bez katów ....

mi chodziło o dalsze modyfikacje układu wydechowego :wink:

Ja polecam dedykowany REMUS... mam taki u siebie i jest naprawdę SUPER! dodatkowo miny gości którzy się dowiadują że to diesel są bezcenne :twisted2:

Opublikowano

widzialem dedykowany remusa za 1000 zlociszy. a ja chce sie zapytac co sie dzieje z tlumikami do 500zl (mrmotors, ulter itp) jak nie bedzie upros to odczekam troche i kupie ten remusa... ale narazie chce uslyszec za i przeciw w przedziale cenowym 200-400zl. czy dzwiek bedzie taki sam jak np z remusa? czy tez nie. Czy wykonanie faktycznie jest tak lipne? i czy koniecznie musi byc tlumik do diesla czy moze byc od benzyniaka?

np

http://moto.allegro.pl/tlumik-sportowy-rm-motors-t90c-opaska-gratis-i1662386055.html

Opublikowano
swoje katy dzisiaj sprzedałem za 500 zeta

Kolego straciłeś bardzo dużo! za jeden kat jest płacone 400-600zł

Niestety tylko katalizator za turbo jest coś wart te dwa ostatnie są niewiele warte ponieważ jest tam wkład metalowy a w tym pierwszym za turbo jest wkład ceramiczny za który można wyciągnąć jakieś uczciwe pieniądze.

Mario, wywaliłeś wszystkie 3 katy? kompletny downpipe czyli nie masz już ani katów ani puszek, tak? a co z sondą lambda która jest w 330d 204 (a nie ma jej w starszych wersjach)? nie ma z tym problemu? jak zmienił się dźwięk, czy jest głośniej? (nie chcę głośniej, 330d 204 jest bardzo cichutkie i póki co to mi się podoba :) )

i druga sprawa: ile można dostać za komplet katów od 330d? tak, żeby nie stracić?

PS kurde kiedy spot jakiś? :mrgreen:

Tak wywaliłemwszystkie katy, nie mam żadnych puszek, sonda jest przed katem więc nie ma problemu w downpipe została wsawiona odpowiednia tulejka i przykrecona sonda lambda i nie ma z tym absolutnie żadnego problemu, dżwięk zmienił się może nieznacznie dlatego że mam jeszcze ori tłumiki i nie jest wcale głośniej, powiem nawet że nie słychać żadnego gwizdu turbiny jak to co niektórzy piszą że mają tak po usunięciu katów, więc kolego jceel bez obaw po usunieciu będziesz zadowolony a jeśli chodzi o spota to mozna coś pomysleć.

Sprzedam, uchwyt ręcznego ze skóry, tylna klapa Pre-Lci Igiełka.

Człowiek nie potrzebuje gwiazdy, błyskawicy a nawet czterech pierścieni, człowiek potrzebuje dwóch nerek.

Moja ślicznota: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=211412 oceń:D

Opublikowano

widzialem dedykowany remusa za 1000 zlociszy. a ja chce sie zapytac co sie dzieje z tlumikami do 500zl (mrmotors, ulter itp) jak nie bedzie upros to odczekam troche i kupie ten remusa... ale narazie chce uslyszec za i przeciw w przedziale cenowym 200-400zl. czy dzwiek bedzie taki sam jak np z remusa? czy tez nie. Czy wykonanie faktycznie jest tak lipne? i czy koniecznie musi byc tlumik do diesla czy moze byc od benzyniaka?

np

http://moto.allegro.pl/tlumik-sportowy-rm-motors-t90c-opaska-gratis-i1662386055.html