Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

U mnie zakopci na niebieskawo /czyli spalanie oleju/ tylko przy zimnym starcie - przy temperaturach otoczenia od +5st. w dół...gdy jest ciepło to przy zimnym odpalaniu nie zadymi... :norty:

Ktoś gdzieś pisał, że ma to związek z kurczeniem się uszczelnień w turbinie przy niskich temperaturach...(??)

• Odpowiedzi 52
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
U mnie zakopci na niebieskawo /czyli spalanie oleju/ tylko przy zimnym starcie - przy temperaturach otoczenia od +5st. w dół...gdy jest ciepło to przy zimnym odpalaniu nie zadymi... :norty:

Ktoś gdzieś pisał, że ma to związek z kurczeniem się uszczelnień w turbinie przy niskich temperaturach...(??)

raczej uszczelniacze zaworowe mnimalnie popuszcają i olej przedostaje sie do komory spalania :cool2: u mnie przy niskich temp (takie jak są teraz) pusci małego czarnego dymka i tyle przy odpalaniu... później sobie troszke przykapca na wolnych obrotach ale to wina katalizatorów... a raczej ich braku :twisted:

Opublikowano
mialem to samo ale zakupilem nowy separator do odmy zamiast filterka i problem zniknal jak z dymem :) turbo jest ok:))