Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam taki prolem, samochod do ok 100km/h nie robi problemu, gorzej juz powyżej setki czasem jest to 100 czasem 140 a czasem wcale sie nie zamuli mianowicie, jade i w pewnym momencie samochod przestaje przyspieszac,czuć jakby przychamował, wskazówka predkosciomierza staje w miejscu i ani kilometra szybciej nie jedzie pomimo wcisnietego gazu na max, wymieniony przepływomierz, recylkulator spalin filtry i jakas tam iglica wtrysków czy cos takiego mi mechanik powiedzał. HELLP :cry2:
Opublikowano
takie objawy to nie soft tylko zaworek podciśnieniowy od sterowania turbiny a przy okazji wymień wszystkie wężyki podciśnieniowe ok 3 m śr 4mm ....

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

Opublikowano
szukaj a znajdziesz :) poszukaj kogos z disem blisko ciebie to za browara ci to zrobi a jak nie to pewnie ze 100 skasuja w jakims warsztacie jesli w ogole beda wiedziec co do nich mowisz bo 90% nie ma pojecia o tym ze cos takiego trzeba zrobic :) ewentualnie serwis ale z tego co kojarze to 250 sobie krzycza.
szukam
Opublikowano (edytowane)

A czy ktoś się orientuje na czym dokładnie polegała zmiana w oprogramowaniu potrzebnym dla nowego przepływomierza? Jakaś zmiana map? Pytam, ponieważ nie wiem czy można coś przez taką zmianę osiągnąć, mając zamiennik przepływki.

PS. To forum chyba zostało zdominowane przez tematy dotyczące M47 :wink:

Edytowane przez ssayans
Opublikowano
A czy ktoś się orientuje na czym dokładnie polegała zmiana w oprogramowaniu potrzebnym dla nowego przepływomierza?

tak, chodzi o "wgranie" nowego urządzenia pod sterownik silnika. Jeśli masz chęci, dysponujesz interfejsem i programem diagnostycznym DIS to myślę, że dasz radę to sobie zrobić samemu. Podaj swój mail na priv to podeślę Ci "STEP BY STEP" z fotkami co i jak wykonywać. NIECH WIEDZA SIĘ SZERZY :mrgreen:

Pytam, ponieważ nie wiem czy można coś przez taką zmianę osiągnąć, mając zamiennik przepływki.

no i właśnie tego nie wiem, czy pod zamiennik adaptacja w ogóle jest wykonalna.