Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, mam mały problem... Mianowicie dzisiaj usłyszałem, że jak gaszę samochód słychać krótkie, dość głośne stukanie. Tak samo dzieje się jak odpalam auto. W innych sytuacjach jak silnik pracuje, wszystko jest normalnie, tak jak powinno być... Cóż to może być Koledzy? ;>
BMW E60 530D SEDAN 2003r
Opublikowano

.....jak stuki to nie wiem,ale wiem ze jak gasisz auto i zapalasz i pojawia sie takie cos jak:

trzesienie lub chrapotanie (nie wiem jak to nazwac) to do wymiany jest.....Throttle valve

The ultimate driving machine.....B.M.W///M SPORT
Opublikowano

Uszkodzona klapa gasząca.

Nie wymieniaj od razu, tylko spróbuj najpierw zdemontować, oczyścić, nasmarować, założyć z powrotem.

Opublikowano

Kolega ma tak samo i nei wie co to moze być???

Wymienił sprzegło i dwumase po zimie czyli kilka miesiecy temu bo mial juz rozklekotane, wszytsko pieknie ale przy gaszeniu auta jest stuk??? Co to moze byc??

Jakis kolega napisal ze klapa gaszaca, gdzie sie najduje i czy to powazne???

• 1 rok później...
Opublikowano

... przywracam temat do życia :)

Czy ktos z Was mozesz dokladnie opisac, wrzucic zdjecie etc. gdzie dokladnie znajduje sie klapa gasząca (Throttle Valve) w E60 530d 218KM ???

Tez mam problem irytujacym stukiem podczas gaszenia silnika :/

... z gory dzieki za kazda odpowiedz / pomoc bede bardzo wdzieczny ... klapki w kolektorze mam wyciagniete ale to bez roznicy

Opublikowano

Mam identyczny silnik, ale w tym modelu nie ma klap gaszących. W mocniejszych wersjach występowały. Gdzieś na forum ktoś się oferował z montażem takiej klapki w tym silniku.

Pzdr.