Skocz do zawartości

530 odebrane

FBS44

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Jak w tytule, dzisiaj stałem się właścicielem swojego 1- go BMW , 530d M Pakiet , nawi pro. HUD, siedzenia komfort, itd .

Pierwsze wrażenie - nic nie stuka i nie trzeszczy . Tak naprawdę to dopiero poznaję swój samochód i nie napiszę dzisiaj nic czego Wy nie wiecie.

Bardzo pozytywnie zaskoczył mnie kolor - katalogowo smolista czerń / real czerń wpadająca w granat oraz działanie HUD-a .

Z upływem czasu mam nadzieję iż auto wielokrotnie mnie mile zaskoczy..

PozdrawiamF

Gratulacje! Piekne auto :) jaki w środku?

---------------------

Born Most Wanted

Past:

E34 518 orientblau, A4 B5 2.8 V6 30V, E60 525d monaco , Vectra Caravan Cdti 150 KM F11 520d M Sport,, F10 535d M Sport

Future:

Far Far away F10 M5 Competition

Gratulacje! Piekne auto :) jaki w środku?

Środek w skórze - kolog cegła - rudy , trochę inny odcień niż się spodziewałem , ale jest ok

podsufitka ciemna - z pakietu M.

monitory w tyłu , zamówienie i zamocowane w salonie .

Super autko, gratulacje. HUD już jest kolorowe? Internet jest?

Internet tylko w ale w telefonie ...

HUD w ciągu dnia swieci na biało , ale kiedy wyjeżdzałem z garażu ( zaciemniony ) zauważyłem kolor pomarańczowy .

Dziwne. W USA już od marca podobno HUD jest kolorowy (tak jak na str.16 i 41 tutaj: http://www.bmw.com/com/en/newvehicles/5series/sedan/2010/_shared/pdf/5series_saloon_catalogue.pdf ) oraz jest extended black panel na desce rozdzielczej

Środek w skórze - kolog cegła - rudy , trochę inny odcień niż się spodziewałem

Odnośnie koloru tapicerki - rozumiem, że zamówiłeś beżową... ( dopytuję, ponieważ waham się pomiędzy beżem a ostrygą/czarny )

Wydaje mi się, że sam sobie odpowiedziałeś na pytanie co do koloru tapicerki w aucie kolegi FBS44 :)

Co do Twojego wyboru - jeżeli jest tak samo jak w przypadku e60 czy X1 - odradzam beż. Wygląda to słabo jeśli są dywany i cała tapicerka (dosłownie wszystko) beżowe. Ostryga z czarnym dywanem jest fajna, tylko jest pytanie o kwestie praktyczne :) Ale jeśli z tym się liczysz, to bierz ostrygę.

Sprzedam Hondę Civic Sport 1.4, salon PL, bezwyp., I właściciel, 80 tys. km - info PW

Co do Twojego wyboru - jeżeli jest tak samo jak w przypadku e60 czy X1 - odradzam beż. Wygląda to słabo jeśli są dywany i cała tapicerka (dosłownie wszystko) beżowe. Ostryga z czarnym dywanem jest fajna, tylko jest pytanie o kwestie praktyczne :) Ale jeśli z tym się liczysz, to bierz ostrygę.

Wiesz, wygląd to kwestia indywidualna, ale powiem ci, że jeżeli chodzi o praktyczność to jasne kolory są... łatwiejsze w utrzymaniu niż ciemne. Na jasnym nie widać kurzu, a o skórę trzeba po prostu dbać - raz na 3 miechy dać do konserwacji i czyszczenia (z resztą z czarnym wnętrzem też powinno się tak robić jeżeli chcesz mieć ładnie utrzymaną skórkę) Sam mam w swoim wszystko jasne - beż i jasny brąz i wszystko wygląda świetnie, mimo upływu 5 lat...

http://i2.photobucket.com/albums/y27/tex05/worshipbmw.gif

Wiesz, wygląd to kwestia indywidualna, ale powiem ci, że jeżeli chodzi o praktyczność to jasne kolory są... łatwiejsze w utrzymaniu niż ciemne. Na jasnym nie widać kurzu, a o skórę trzeba po prostu dbać - raz na 3 miechy dać do konserwacji i czyszczenia (z resztą z czarnym wnętrzem też powinno się tak robić jeżeli chcesz mieć ładnie utrzymaną skórkę) Sam mam w swoim wszystko jasne - beż i jasny brąz i wszystko wygląda świetnie, mimo upływu 5 lat...

Obawiam się że się mylisz.

W e60 - czarna skóra dakota, czyszczona raz na jakiś czas i konserwowana (nie trzeba nikomu dawać do konserwacji) - wygląda świetnie przy przebiegu 110k km.

W X1 - przebieg 8 tys km, auto odebrane w grudniu, skóra już kilkukrotnie myta bo po prostu zostaje kolor jeansów, a skóra wówczas wygląda na mega brudną. Gdzie ta praktyczność? Chyba że ktoś non stop w garniturze jeździ, to co innego..

Sprzedam Hondę Civic Sport 1.4, salon PL, bezwyp., I właściciel, 80 tys. km - info PW

W e60 - czarna skóra dakota, czyszczona raz na jakiś czas i konserwowana (nie trzeba nikomu dawać do konserwacji) - wygląda świetnie przy przebiegu 110k km.

W X1 - przebieg 8 tys km, auto odebrane w grudniu, skóra już kilkukrotnie myta bo po prostu zostaje kolor jeansów, a skóra wówczas wygląda na mega brudną. Gdzie ta praktyczność? Chyba że ktoś non stop w garniturze jeździ, to co innego..

Powiedział mi sprzedawca: jak Pan nosi dobre jeansy (np. DG) to będzie OK. Ale jak Zara to będą brudzić.

Wybrałem wówczas czarną skórę...

Środek w skórze - kolog cegła - rudy , trochę inny odcień niż się spodziewałem

Odnośnie koloru tapicerki - rozumiem, że zamówiłeś beżową... ( dopytuję, ponieważ waham się pomiędzy beżem a ostrygą/czarny )

Zamówiłem dakotę cynamon ale nie miałem możliwości zweryfikowania jak wygląda w realu , w salonach w w-wie stały auta z tapicerką: czarną , ostrygową oraz beż.

Podobnie jest z lakierem , czerń smolista to czerń granatowa ..

Super autko, gratulacje. HUD już jest kolorowe? Internet jest?

Internet tylko w ale w telefonie ...

HUD w ciągu dnia swieci na biało , ale kiedy wyjeżdzałem z garażu ( zaciemniony ) zauważyłem kolor pomarańczowy .

Dziwne. W USA już od marca podobno HUD jest kolorowy (tak jak na str.16 i 41 tutaj: http://www.bmw.com/com/en/newvehicles/5series/sedan/2010/_shared/pdf/5series_saloon_catalogue.pdf ) oraz jest extended black panel na desce rozdzielczej

HUD jest kolorowy , ale w moim przypadku kiedy nie mam opcji rozpoznawania znaków , oraz infa nt, zmiany pasa ruchu w stanadzie kiedy jadę bez nawigacji wyświetla mi tylko i wyłacznie prędkość , w ciągu dnia na biało , po zmierzchu na pomorańczowo.

Czytając Twój post o kolorze "cegła-rudy", nie byłem właśnie pewny czy mówisz o beżu, czy też o cynamonie... Jeśli cynamon, to ok.

Chociaż beż na zdjęciach, także nie oddaje rzeczywistego koloru. Kiedyś oglądając katalog byłem wręcz pewny, że widziałem kolor beż/czarny. Dopiero później do mnie dotarło, że takiej konfiguracji nie ma. Ale na tych zdjęciach ostryga wyglądała iście beżowo...

Niestety nie wszystko można obejrzeć na żywo przed kupnem, a szkoda...

Czytając Twój post o kolorze "cegła-rudy", nie byłem właśnie pewny czy mówisz o beżu, czy też o cynamonie... Jeśli cynamon, to ok.

Chociaż beż na zdjęciach, także nie oddaje rzeczywistego koloru. Kiedyś oglądając katalog byłem wręcz pewny, że widziałem kolor beż/czarny. Dopiero później do mnie dotarło, że takiej konfiguracji nie ma. Ale na tych zdjęciach ostryga wyglądała iście beżowo...

Niestety nie wszystko można obejrzeć na żywo przed kupnem, a szkoda...

Ostryga jest dla mnie kolorem białym - nie brałem tego koloru pod uwagę , ale zauważyłem że na rynku niemieckim jest dużo "5" z ostrygą.

a propos mojego weryfikowania pewnych rzeczy , to powiem Ci że byłem w salonie na długo przed zakupem , a samego zakupu dokonałem przez telefon.

Konfigurowałem swoje auto na sucho .

Z tymi kolorami to jest różnie. Zależy od zdjęcia.

Zobaczcie na to zdjęcie: http://img2.netcarshow.com/BMW-5-Series_2011_1280x960_wallpaper_b4.jpg Na początku myślałem, że jest to ostrygowy, ale słupek B jest wyraźnie jaśniejszy od reszty, czyli wychodzi na to, że na tym zdjęciu jest kolor beżowy. No, bo chyba w kolor sufitu jest zawsze taki sam (w standardzie), tak?

Z kolei na tym http://www.bmw.pl/_common/shared/newvehicles/5series/sedan/2010/showroom/gallery/img/wallpaper_21_big.jpg sufit i skóra jest taka sama i wygląda na beż.

Sam już nie wiem... Są 2 odcienie sufitu?

Jak byłem oglądać piątkę, to na zewnątrz i w środku salonu były takie same wersje (ostryga i czerń) i wnętrze tej na zewnątrz wydawało mi się białe a tej wewnątrz beżowe. (dziwnie to brzmi :D )

http://i2.photobucket.com/albums/y27/tex05/worshipbmw.gif

Z tego co mi się wydaje to ostryga występuje w dwóch wariantach: ostryga/ostryga - wtedy deska i górne części dżwi są szare lub ostryga/czerń - wtedy wykładzina podłogi i dolne części dżwi są czarne. Wg. mnie żaden z tych obrazków nie pasuje do tego opisu i dlatego stawiam na beż w obu przypadkach (różnica zdjęć).