Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Umówiłem się na wizytę w piątek w aso M-Cars w Krakowie w celu sprawdzenia e91. Powiedzieli mi, że koszt takiego sprawdzenia przed zakupem to 200 do 600zł.

Jak szukałem po forum to najpopularniejsza była cena 300zł a jakieś ekstra sprawdzenie niektórzy robili - to brali 1000zł. Czy wiecie może co oni zrobią za 200 a co za np. 500zł - co w tych cenach sie zawiera? Przebieg auta już z vinu wiem i znajomy go potwierdził także to jest ok.

Opublikowano

Taki przegląd zrobisz za dużo mniejsze pieniądze w nie autoryzowanym serwisie BMW u mechanika z większym doświadczeniem. Nie oszukujmy się, ale w ASO pracują gówniarze po szkoleniach teoretycznych, tzw. wymieniacze a nie mechanicy :duh:

Najlepsza pozycja to sprawdzenie geometrii za 200zł NETTO bez ustawiania :D hehe żenada.

Pzdr.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja wydałem 600 zł za sprawdzenie E60 w ASO i szczerze mówiąc żałuję bo to co oni sprawdzali to by każdy mechanik mi sprawdził a historię serwisową i tak bym dostał za darmo będąc z właścicielem samochodu.
Opublikowano
W ASO w Rzeszowie zapłaciłem 350 zł za przegląd i nie żałuje tych pieniędzy. Dodatkowo była płatna geometria około 200 zł. Ale ja wszystko było ok. zero powtórnie malowanych elementów to stwierdziłem, że nie ma sensu robić geometrii. Przegląd trwał około 2 h. Cała historia serwisowa, skanowanie komputera, czujnik lakieru, zawieszenie itp.. . Dostałem na papierze ogólny stan samochodu. „Pan Zdzicho” penie weźmie 200 zł i może zrobi to samo, ale nie ma co żałować tych kilku stówek przy dożo większej kwocie zakupu. :nienie: