Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam jakiś czas temu pisałem o problemach z turbiną... Nie wiedziec czemu dostaje buta dopiero po 3000 obr/min a nie jak powinna od 1800obr/min...:/ Jak wejdzie na 3000obr/min to az wciska w siedzenie i to zdrowo... ale jak na 2000obr/min wcisne gaz do dechy to tak jak by w ogóle turbo nie działało i nie chodziło...:/

Według waszych zaleceń zrobiłem tak:

- Sprawdzenie i wyczyszczenie filtru odmy

- Sprawdzenie wszystkich wężyków podciśnienia

- Wyczyściłem ERG

- Mapa Silnika ... - nic nie zmieniło się...

Wiec pytam dalej co jeszcze zrobić? aby te je**ba**ne turbo działało od 1800 OBR/MIN?? :mad2:

Opublikowano
Chodzi o to ze pojechalem zrobic mape dostosowanie mieszanki paliwa i powietrza do nowej turbiny... Wczesniej bylo ustawione na około 150KM a teraz jest troche moc niby podniesiona poprzez zmiany na około 170KM ale nie ma różnicy jezdzi tak samo poniewaz jest jakis problem i nie wiem jaki...?
Opublikowano

aha...czyli chiptuning. A przed wszelkimi zmianami nie sprawdzili silnika tj jego wartości pod logami dynamicznymi?? tylko tak od razu grzebali w mapach??

PS. czy zmodyfikowali tylko te dwie mapki boosta i dawki paliwa?? nie grzebali nic w innych??

Opublikowano
chipowanie niesprawnych aut to chyba jakaś nowa moda :shock:

Pozdrawiam

Alek

Opublikowano
no chipowanie zepsutych aut... to byla rada któregos z uzytkowników tego forum... Mam zapisane oryginalne ustawienia w kazdej chwili idze wgrac... po za tym przed i po turbo zaczynało i zaczyna dzialac od 3000-3500obr/min
Opublikowano

przecież nie wiadomo czy kolega ma zepsute auto ... można byłoby tak stwierdzić jeśli turbo byłoby oryginalne .. a nie jest .... i tak wychodzi się z hybrydami ... jakbyś miał turbo od innego silnika kłopot byłby mniejszy !

nie wiem gdzie robiłeś soft ale słabo jeśli Ci tego nie ogarnęli .....

nie da się ruszyć tylko map turbo i dawki przy zmianie turbo na inne , dochodzi do tego mapa samego zaworka N75 której z reguły przy seryjnym turbo nie ma potrzeby ruszać , tylko w przypadku gdy jest inne turbo albo po regeneracji ......

zloguj auto sprawdź jakie osiąga wartości doładowania przy poszczególnych obrotach i szkoda że nie zrobili tego Ci u których robiłeś zmianę softu..

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

Opublikowano

TC bardzo inteligentna odpowiedz na pewno wezne to pod uwage :)

Ten zaworek N75 trzeba wymienic bo jest zepsuty czy trzeba zrobic inna jego mape??

Dałem dziś auto na komputer zeby sprawdziło jakie sa doładowania na poszczególnych obrotach własnie...