Skocz do zawartości

318i M40 nie chodzi na wszystkie cylindry zaraz po odpaleniu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, nie chodzi mi na wszystkie cylindry zaraz po odpaleniu, chodzi na 2 albo 3 bo wcale nie ma mocy, dzieje sie tak nie zaleznie od tego czy silnik jest zimny czy cieply, na zimny to musze ok 500 m przejechac to dopiero wtedy jest dobrze a na cieplym to 100m czasami troszke wiecej i tez jest juz dobrze. Dzieje sie tak na gazie i raczej na benzynie. auto niedawno mialo robiona uszczelke pod glowica i robiony remont glowicy, przed remontem bylo chyba dobrze ale do konca to nie pamietam bo auto stalo ok 2 tygodnie. Silnik to 1.8 m40. Prosze o pomoc w tej sprawie.

Pozdrawiam

_______

Poprawiłem tytuł. Zapoznaj się z formatem tytułowania wątków dla tego działu! Następnym razem będzie ostrzeżenie. mattiss

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

No wybacz mi ale chyba wiesz czy auto dwa tygodnie temy jeździło czy nie. Co znaczy że raczje na benzynie??? Używasz benzyny wogóle??? Problemu na gazie są dla gazowników. Zobacz jak zachowuje sie na beznynie. Jak na beznynie jest coś nie tak to napisz wtedy co się dzieję. Jak doprowadzisz auto na beznynie do porzadku wtedy można brać się za gaz,

Pozdrawiam

Opublikowano
swiece byly wymieniane w lutym na ngk i maja teraz ok 5 tys przebiegu. Na PB jest podobnie tylko ze na beznynie tak mialem juz ze 3 miesiace. Myslalem ze moze to wina sondy? Co w na to?
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Wymienilem sonde i wszystko jest ok na gazie ale na benzynie jak wcisac w podloge to tak jak by go zalewało, trzeba nie gwałtownie wciskac i sie wkreci w obroty, sonde kupilem uzywana bosch. Moze byc ze sonda jest zepsuta?? Czy co innego moze go bolec?
Opublikowano
Kolego miałem podobnie.Pomogło czyszczenie krokowca i kopułki rozdzielacza oraz dopchnięcie kabli na świecach.Na gazie nic się nie działo bo gaz masz w dolocie cały czas a benzynke dawkuje.Spróbuj to poczyścić i napisz.
"Nieudana Operacja To Połowa Udanej Sekcji"