Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam pytanko ostatnio wykręciłem listwę wtryskowa by zobaczy jak działają wtryskiwacze i teraz pytanie jak powinien wyglądać strumień paliwa wychodzący z wtryskiwaczy czy ma być to mgiełka czy tak jak by lalo z strzykawki ????

_______

Poprawiłem tytuł. Zapoznaj się z formatem tytułowania wątków dla tego działu! Następnym razem będzie ostrzeżenie. mattiss

Opublikowano
czyli wniosek jest taki u mnie nie ma mgiełki bardziej przypomina to strzelanie z pistoletu na wodę na wszystkich wtryskach jest tak
Opublikowano
rozbierałem listwę przypadkiem bo wymieniałem te dwa małe wężyki na listwie wtryskowej bo były już w bardzo złym stanie sączyło się nimi paliwo i tak z ciekawości jak miałem wszystko rozebrane to mowie a luknę i wiec tak rozebrałem te listwie i w wtryskach na dyszach są takie jakby 3 otwory połączone w jednej dyszy się to rozleciało wyciągnąłem a i zrobiłem test na kartce podłożyłem kartkę i i zakręciłem no i to wyglądało jak by lalo z sikawki a żadnej mgiełki tam nie było a jeszcze jedno rano jak odpalam to najpierw wchodzi na obroty a później zamula krztusi się i gaśnie jak dodam gazu to zamul znika około 3000tys obrotów ale nie do końca jak się rozgrzeje to już jest lepiej ale tez muli lepszego buta ma na gazie niż na Benie.wygląda jak by go zalewało . a iskrę ma dobra a i jeszcze jedno jak jest na jałowym ma obroty około 800 i jak mu dodam szybciej gazy dochodzi do 1000 jest mała dziura a później dopiero wzrastają. a jak by do tego lambda to jaka polecacie w zamian jak ktoś wie?
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
wiadomo nie od dziś że jak się jezdzi na gazie to szlag trafia wtryski od benzyny i nie tylko więc jeżeli przejechałeś dużo na gazie to już na benzynie bez remontu nie pojezdzisz.
Opublikowano
tak na marginesie wtryski od benzyny to nie to samo co dizel mgełkę tworzą wtryski dizla bo tam jest ciśnienie wtrysku 300 atm (zależy od silnika) w benzynie około 5atm (wtrysk pośredni w kolektor ssący) a więc w twoim wypadku krótki mocny strumyczek jest OK ważne że nie kapie .
Opublikowano
mówisz ze nie kapie owszem nie kapie ale mimo dobrej sondy lambda zalewa go czasami wiec ilość benzyny wtryskiwanej jest zbyt duza wiec to nie zmienia faktu ze trzeba je wymienić:)
Opublikowano
to że pali za dużo to raczej nie wina wtryskiwaczy o ilości wtryśniętego paliwa decyduje komputer który bierze dane z listwy zasilającej(ciśnienie paliwa) z czujnika temperatury płynu itd.Ale jak chcesz to wymień wtryskiwacze.
Opublikowano
jak komputer może pobierać dane z listwy zasilającej wtryskowej skoro za odpowiednie ciśnienie daje pompa paliwa a regulator ciśnienia paliwa nie jest podłączony żadna wiązka do kompa.
Opublikowano
no właśnie z lambdy a lambda jest dobra i dobrze działa wiec wniosek ze to wtryskiwacze tym bardziej mam LPG i rozbierałem listwę żeby zobaczy jak wtryskiwacze podają paliwo każde podanie paliwa powinno być jednakowe tzn mieć taki sam kształt a nie jest z jednych leci więcej a z innych mniej
Opublikowano
zdemontowałem listwę przyłożyłem kartkę kolega zakręcił i wszystko było jasne a pyzatym w jednym wtryskiwaczu brakuje tej takiej dyszy do rozpryskiwania przypomina to taki kwiatek albo coś takiego zresztą jesli chodzi o strumienie to dwa były tylko identyczne a pozostałe dwa już całkiem inaczej wystrzeliwały strumień