Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

musze wyciągnąć naped DVD zeby wyczyścić laser . rozbieral ktoś?? jakas instrukcja by sie przydała zeby niczego nie pourywac.

byłem umówiony z gosciem ale cały czas mi przekłada termin , wiec sam musze sie za to wziąść

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A płyta czyszcząca nie pomoże ?
Opublikowano
objawy mam takie ze jak jest auto zimne po nocy to płyte czyta jak jest coraz cieplej to juz sa problemy . ile taka płyta kosztuje jest sens??
Opublikowano

Plyte czyszczaca sobie odpusc,bo narobisz wiecej szkod jak pozytku.

Aby wyciagnac naped DVD,najpierw sciagasz listwe ozdobna z dechy (jest na wcisk),nastepnie po zdjeciu pokazuja ci sie wkrety,ktore odkrecasz od panelu sterowania klima.Po wymontowaniu go,odkrecasz nastepne wkrety od DVD.

Opublikowano
Co prawda nie robiłem tego w bmw. Ale czytnik mojego macbook'a pro miewał problemy z odczytem płyt, najpierw zajmowało mu to kilka minut, aż doszło do tego że przestał czytać je wcale. Przeczytałem na myapple ciekawą poradę. Mianowicie, obwinąć kartę kredytową lub równie cieńki i długi przedmiot szmatką do czyszczenia okularów. Psiknąć na nią środek do ich czyszczenia, lub srodek do czyszczenia ekranów i włożyć całość na kilka cm do środka napędu, delikatnie poruszać na boki i i wyjąć całość. W sumie nie wierzyłem,że się uda wydawało mi się to nieprawdopodobne, ale myślę sobie co mam do stracenia i tak będę musiał wydać ten 1000zł na nowy napęd z wymianą. Ku mojemu zdziwieniu napęd czyta jak nowy i to po dziś dzień...
Radość sprawia, że serce przyśpiesza
Opublikowano
powiem ci ze sprawdziłem twój sposób , pare razy na mokro nastepnie czysta szmatka bez zadnych srodków i śmiga . zatnie sie jeszcze czasem ale wtedy przetarcie i smiga . robiłem to na szybko i moze dlatego . jak znajde troche wolnego czasu (jesli sie bedzie cieła oczywiscie )to przeczyszcze dokładnie . Pozdrawiam
Opublikowano
dzisiaj odebrałem napedy po czyszczeniu okazalo sie ze były czyste tylko laser do wymiany juz sie wypalił. nowy laser zamówiony moze jutro albo w sobote bedzie wsadzony
Opublikowano
nowy laser juz wsadzony navi smiga az miło . Jesli ktos bedzie potrzebowal namiarów na goscia co sie tym zajmuje to służe pomoca
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Lepiej odrazu wrzuć tu namiary na tego gościa.
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano
Co prawda nie robiłem tego w bmw. Ale czytnik mojego macbook'a pro miewał problemy z odczytem płyt, najpierw zajmowało mu to kilka minut, aż doszło do tego że przestał czytać je wcale. Przeczytałem na myapple ciekawą poradę. Mianowicie, obwinąć kartę kredytową lub równie cieńki i długi przedmiot szmatką do czyszczenia okularów. Psiknąć na nią środek do ich czyszczenia, lub srodek do czyszczenia ekranów i włożyć całość na kilka cm do środka napędu, delikatnie poruszać na boki i i wyjąć całość. W sumie nie wierzyłem,że się uda wydawało mi się to nieprawdopodobne, ale myślę sobie co mam do stracenia i tak będę musiał wydać ten 1000zł na nowy napęd z wymianą. Ku mojemu zdziwieniu napęd czyta jak nowy i to po dziś dzień...

zrobiłem to u siebie i naprawdę działa

Dzięki :!: