Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie,

Czy podgrzewane fotele w E60 to egozytczna opcja? Większośc ogladanych przeze mnie samochodów na allegro nie ma podgrzewanych foteli...

Układy wydechowe do BMW: www.pamaku.pl

Ten, kto pyta jest głupcem przez pięć minut, kto nie pyta wcale jest głupcem przez całe życie.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Tak jest to dodatkowa opcja wyposażenia.
Opublikowano
Fakt, to dodatkowa opcja. Ale sporo e60 z motorem 3.0d/i jest w nie wyposażona. Jeśli szukasz 520d to faktycznie, może być to pewnego rodzaju egzotyką. W ofercie salonu jest to model dużo tańszy niż trzylitrówki, dlatego też często kupowały je firmy do flot lub osoby z nieco mniejszym budżetem do dyspozycji. Co skutkowało kiepskim doposażeniem ;) Ja mam u siebie z przodu i z tyłu, czasem się przydaje gdy za oknem -13, zanim diesel się nagrzeje. Ale przez 80% rocznej jazdy podgrzewanie nie jest przeze mnie używane - taki gadżet z którego można zrezygnować ;). Chyba, że jest Ci niezbędny, wtedy szukaj już teraz, bo doposażenie to nie taka łatwa i tania sprawa.
Radość sprawia, że serce przyśpiesza
Opublikowano
z tego co wiem to grzane fotele byly w pakiecie ze skorzana tapicerka,wiec jesli jest skora to beda tez podgrzewane fotele :norty:

Chyna raczej nie, bo ja mam skórzną tapicerke, a podgrzewania brak :norty: .

Opublikowano
Na 100% nie. U mnie podgrzewanie było jako opcja i kosztowało 1950zł na każdą stronę (przód/tył). Po mimo wyposażenia w skórę i fotele komfort, trzeba było za to dopłacić.
Opublikowano
podgrzewane fotele wystepuja jako opcja S0949

a nie przypadkiem S494(przód) i S496(tył)? S949 to sport pakiet ;)

Opublikowano
Wiem, że to opcja, ale nie myslalem, ze az tak egotyczna. Swoja drogą prawie kazda e39 w skorze ma grzane fotele. Prawie kazda e60 w skorze nie ma podgrzewanych foteli. A moim zdaniem skora bez grzanych foteli to w zimę troche sado maso...

Układy wydechowe do BMW: www.pamaku.pl

Ten, kto pyta jest głupcem przez pięć minut, kto nie pyta wcale jest głupcem przez całe życie.

Opublikowano
Wiem, że to opcja, ale nie myslalem, ze az tak egotyczna. Swoja drogą prawie kazda e39 w skorze ma grzane fotele. Prawie kazda e60 w skorze nie ma podgrzewanych foteli. A moim zdaniem skora bez grzanych foteli to w zimę troche sado maso...

Nie koniecznie. Kobiety są gorące :mrgreen: .

Opublikowano

a u mnie dla odmiany są podgrzewane fotele, wentylowane, z masażem, etc., mimo, iż to właśnie 520d :-)

sprowadzałem auto z BMW AG i ten egzemplarz był właśnie dość wyjątkowy pod kątem wyposażenia - autko jest wystawione na sprzedaż, ale na razie cena jest zaporowa (czekam jeszcze miesiąc na odbiór nowego).

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Tak jak ktoś już wcześniej napisał, wynika to z pochodzenia samochodów. Jako, że wszyscy w Polsce chcą kupować najtaniej to sprowadzane są auta z flot, czyli słabo wyposażone. Często brak podgrzewania foteli wynika też z tego z jakiego kraju pochodzi auto. Po co komuś w Hiszpanii lub na południu Włoch albo Francji podgrzewanie foteli?