Skocz do zawartości

Jak zmienic zarowki w panelu nawiewu ??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Jak w temacie. Jak zmienic zarowki w panelu nawiewu w E36.

Chyba sie spalily. Tzn brak oswietlenia pod pokretlami ale jest w przycisku od ogrzewania szyby. Rowniez nie podswietla mi pokretla od swiatel z lewej strony kierki, tam sprawdzilem i zarowka jest dobra.

Moze to jakis bezpiecznik,ale sprawdzilem w skrzynce pod maska i wszystkie sa dobre.

Moze ktos wie o co chodzi ?

E36 318 '93 sedan

Pozdrawiam

Opublikowano
Ściągasz pokrętła i tam będziesz miał śrubki do odkręcenia, panel ściągasz i wymieniasz jedną żaróweczkę.
http://i3.tinypic.com/w1v0w6.jpg
Opublikowano
dokladnie mam tak samo-nie swieci mi pokretlo od swiatel i pokretla od nawiewu..a ogrz szyby swieci.. :( co to moze byc :( pokretlo od swiatel ma good zarowki..i co moze chodzic ?? moze faktycznie jakis bezpiecznik??
Opublikowano
dokladnie mam tak samo-nie swieci mi pokretlo od swiatel i pokretla od nawiewu..a ogrz szyby swieci.. :( co to moze byc :( pokretlo od swiatel ma good zarowki..i co moze chodzic ?? moze faktycznie jakis bezpiecznik??

Bo od ogrzewania tylnej szyby są dwie osobne diody jedna przezroczysta, druga pomarańczowa, to samo przy manualnej klimie i cyrkulacji powietrza, a do podświetlenia pokręteł jest osobna żaróweczka centralnie na środku pod panelem. Odkręć a Zobaczysz.

Opublikowano
no tak ale nie rozumiem jakie powiazanie jest miedzy zasilaniem podswietlenia pokretla od swiatel a zasilaniem podsw dmuchawy..? czy jest tak ze jak wymienie ta zarowe od dmuchawy to zaswieci sie pokretlo od swiatel ?? czy to dwie nie zalezne firmy ? dzieki i pozdro :)
Opublikowano
no tak ale nie rozumiem jakie powiazanie jest miedzy zasilaniem podswietlenia pokretla od swiatel a zasilaniem podsw dmuchawy..? czy jest tak ze jak wymienie ta zarowe od dmuchawy to zaswieci sie pokretlo od swiatel ?? czy to dwie nie zalezne firmy ? dzieki i pozdro :)

Czytaj uważnie czy ja pisałem że jest powiązanie napisałem Ci gdzie znaleść żaróweczke do podświetlenia pokręteł dmuchawy, troszku dokładnie czytać i ruszyć głową, a od podświetlenia włącznika świateł jest osobna żarówka.

Opublikowano
no ok..tylko ze mialem taki przypadek ze obie rzeczy na raz zaczely mi raz jeden jedyny swiecic.. :) juz nigdy wiecej tego nie ujrzalem..ale pomyslalem sobie ze zaczely razem to sa jakos powiazane..nio zobaczymy..
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
U mnie też nie świeci żarówka od podświetlenia włącznika świateł wymieniłem ją na nową ale i tak nie pomogło jak byście coś wymyślili prosze o napisanie.
Opublikowano

No dobra udalo sie, poszlo gladko :lol: nie kumam o co chodzi ale wymienilem dwie zarowki ( dobre ) na dwie rowniez dobre i wszystko swieci :mrgreen: Tylko powiedzcie mi czy normalne jest to, ze pokretlo od wlaczania swiatel swieci sie caly czas a panel od ogrzewania zapala sie po wlaczeniu swiatel :?:

No ale tak na marginesie to powiem ze wymiana zarowek to pryszcz, praktycznie nic nie trzeba wyjmowac z konsoli tylko zdjac przedni panel.

No i jeszcze to genialne rozwiazanie rozprowadzania swiatla- miodzio

Pozdrawiam

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
a jak wymienic zaroweczke w podswietleniu wlacznika swiatel?bo wykrecilem srubke od dolu,troszke udalo sie wyciagnac tak na 3-4 cm z deski wlacznik.jak go odlaczyc i wyciagnac?
  • Moderatorzy
Opublikowano
a jak wymienic zaroweczke w podswietleniu wlacznika swiatel?bo wykrecilem srubke od dolu,troszke udalo sie wyciagnac tak na 3-4 cm z deski wlacznik.jak go odlaczyc i wyciagnac?

Wysil się trochę i poszukaj.

Było o tym w ciągu ostatniego miesiąca. Wcześniej zresztą też.

Np wątek pt. "podświetlenie załacznika świateł". Linku nie podam - wykarz się trochę.

Pozdrawiam

Admin