Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich,

tak się składa, że niedawno miałem okazję przez parę dni testować nowe X3 F25 w wersji xDrive35i. Auto było wyposażone identycznie jak moja X3, poza wyswietlaczem HUD (fajny bajerek :) ), wiec skupię się raczej na kwestiach czysto technicznych i wrażeniach z jazdy :)

A te muszę przyznać były piorunujące. Niesamowite wrażenie robiło przede wszystkim przyśpieszenie i łatwość z jaką auto osiąga prędkość 200 km/h i więcej. Sprint 0-100 km/h zajmował ok. 5,5 sekundy, osiągnięcie 200 km/h niecałe 22 sekundy, a prędkość 250 km/h osiągana była w ok. 50 sekund... Prędkość maksymalna jaką udało mi się osiągnąc to 256 km/h. Wyprzedzanie tym samochodem to była poprostu poezja. A do tego wszystkie ten dźwiek - powyżej 5 tyś. obrotów niczym nie ustepował Z4 sDrive35i, do której się przymierzam. Soczysty, rasowy, głęboki... mmm :)

Zupełnie osobny temat to skrzynia biegów. Znam ten 8 biegowy automat z moje 20d :D, ale jednak ten przedrostek Sport nie na darmo został dodany do wersji 35i. Skrzynia reaguje jeszcze szybciej (!) niż w zwykłym X3, ponadto oferuje możliwość zmiany biegów łopatkami na kierownicy. Jest już to nowa generacja manetek BMW, a więc lewa -, a prawa +. Zmiana biegów w trybie manualnym odbywała się w tempie bardzo zbliżonym do DKG z Z4 i nieporównanie szybciej niż w innych automatach BMW. Bardzo szybka też była reakcja samej skrzyni na wciśnięcie manetki, a z tym różnie bywa u innych producentów (np. w nowym SLK Mercedesa - żenada :( ).

Na podsumowanie załączę tylko parę ilnków do filmów z mojej przygody z xDrive35i:

Pozdrawiam

Karol_Szczecin

Opublikowano

I wez to pozniej kup testowke:)

na powaznie, ale ta skyrznia robi robote, jest niesamowita

http://i607.photobucket.com/albums/tt156/henake/auta-1_zps844b52e9.jpg
Opublikowano

:cool2: :cool2:

obwodnica Stargardu daje radę :mrgreen:

auto poezja dla mnie tylko jeden minus, pojemność zbiornika, dlaczego nie zrobili jako opcji np 100l...

po takiej jeździe chyba żal, że w garażu jest 2.0d, może lepiej było nie barć jej na testy :wink:

było:

E87, 120d, 2004, chip: 191KM/437Nm - 2004-2007, 30 miesięcy funu z jazdy :)

E91, 320d, 2007, chip: 193KM/406Nm - 2007-2010, 30 miesięcy czołgania się z "A" do "B" :(

E90 LCI, 330d, 2010, chip: 286KM/600Nm - 2010-2013, 42 miesiące przyjemności z skromności :cool2:

Opublikowano
Skoro kolega przymierza się do z4 s35i no to wydaje mi się, że nie ma czego żałować...
Sprzedam Hondę Civic Sport 1.4, salon PL, bezwyp., I właściciel, 80 tys. km - info PW
Opublikowano (edytowane)

Ano taki żywot testówek :) Poza tym mimo wszystko zawsze staram się dbać o auta, które dostaję i poza testem przyśpieszeń i v-max nie robię z nimi niczego złego :D Żadnego katowania na zimnym silniku, ani tymbardziej aut na dotarciu - choć tych ostatnich staram się unikać...

A co ciekawe ostatnio widziałem, że to auto chyba nawet znalazło już nabywcę - bardzo sympatyczną blondynkę :) I po sposobie jazdy oraz zachowania poza autem wątpie, by to auto zajrzało jeszcze na tamtą stronę 200 km/h :)

Automat - naprawdę rewelacja :)

AO, akurat tym razem to nie była obwodnica Stargardu, ale fakt - ta droga daje rade :cool2: i też niejedno auto tam testowałem :cool2: Mieszkam aktualnie w Szczecinie, ale pochodze ze Stargardu, więc czesto mam okazję bawić się na tej drodze :) No i miło mi, że nasza obwodnica jest aż tak dobrze znana :D :D :D

Fakt, przy jeździe na maxa spalanie nie schodziło poniżej 15 litrów, choć uważam to za i tak niezły wynik :) Biorąc pod uwage 4x4, masę i aerodynamikę... Ale większy bak by się przydał, bo po najlepszej zabawie bak starczył na 350 km :D

No cóż, przesiadka była sroga, tymbardziej że odrazu po oddaniu 35i wróciłem do 20d, więc miałem porównanie. Ale choć spalanie wynosi 8,5 litra :) Na szczeście tego dnia jeździłem głównie po mieście, więc do kolejnego wyjazdu na trase zdążyły już sie trochę zatrzeć wrażenia po 35i...

guteg, powiem nawet więcej... ta przejażdżka przekonała mnie do Z4 35i :) Wcześniej wahałem się nad innymi autami (SLK, Boxster), ale po tym teście wiem, że chce mieć ten silnik :) Poza tym nowy SLK ma strasznie lipną skrzynie w porównaniu do BMW (choć DKG też jakoś mniej mi przypadła do gustu, niż ta z X3 35i).

Pozdrawiam

Karol_Szczecin

Edytowane przez Karol_Szczecin
Opublikowano

O ile się orientuje w PL na drogach szybkiego ruchu max. 110km/h autostrada 130km/h :nienie:

Może zobaczymy raz kolegę w TVN Turbo jak to łapią pirata drogowego :lol:

Opublikowano
O ile się orientuje w PL na drogach szybkiego ruchu max. 110km/h autostrada 130km/h

Właśnie dlatego nigdy nie podaję gdzie robiłem testy :D Bo jakby co ze Szczecina blisko do Niemiec, a tam hulaj dusza :)

A tak wogóle to od stycznia tego roku na autostradach mamy 140 km/h, a na dwujezdniowych drogach szybkiego ruchu 120 km/h :D

Pozdrawiam

Karol_Szczecin

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
jesli chodzi o 8biegowki, to w usa coraz wiecej ludzi narzeka na komfort zmiany biegow, w szczegolnosci na niskich predkosciach - byc moze to kwestia programu, w kazdym razie dosc czesto u niektorych te skrzynie szarpia na niskich obrotach

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1