Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
... Niestety rozebranie deski okazało sie na tyle kłopotliwe ze poddałem sie, bez dokładnej instrukcji rozbioru deski sobie nie poradze.

To samo było ze mną. :cry:

Drugi raz za to się nie zabiorę bez tutorialu. Być może targnę się jeszcze na poluzowanie śrub, o których pisał kolega hipo. Podłożę coś pod deskę (może jakąś gumę) i dokręcę z czuciem. :8)

Konie mechaniczne w skrócie - KM

Myślałeś kiedy by zostać dawcą szpiku kostnego? To nie boli.

http://www.dkms.pl/dawca/rejestracja/index.html

Nie zwracajcie uwagi na mego nicka, najczęściej mąż się wypowiada.

• 2 lata później...
Opublikowano
czy ktoś poradził siebie z tym trzeszczeniem/skrzypieniem niedobijającym z prawej części deski rozdzielczej?? w moim aucie wydaje mi się, że dźwięk dobiega z okolic schowka. Czy ktoś ogarnął to trzeszczenie/ skrzypienie. Dodam, że dźwięki te występują jak jest ciepło na zewnątrz. Jakieś sugestie ?? Czy jak rozbiorę schowek i przesmaruje tam elementy to może to pomóc (czy ktoś próbował takiego rozwiązania) ??
Opublikowano

Apropo okolic schowka miałem ten sam problem który wystepował zwłaszcza w ciepłe słoneczne dni-poradziłem sobie przyklejając kawałek filcu pod zakonczenie plastikowego boczka znajdujacego się po lewej stronie schowka-w samym narozniku- plastik deski rodzielczej z którym się łączy schowek jak spojzysz od dołu. Jak dotkniesz go palcem to przy nawet lekkim musnieciu strasznie skrzypi,wynika to z jego słabego mocowania - po podłożeniu filcu nawet przy silnym nacisnieciu nic nie skrzypi na dziurach również cisza- filc alb cokolwiek musisz wcisną pod ten plastik-warunek schowek musi byc otwarty bo inaczej tego nie zrobisz

Natomiast jezeli chodzi i boczne kratki lewa i prawa przy szybie to we wszystkich 3 jednkach jakimi jezdzilem było to samo- u mnie pomogło włożenie kabelka pomiedzy deske i materiałową obudowe słupka

mam nadzieje ze komus to równiez pomoze

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Apropo trzeszczenia obudowy słupka z lewej i prawej strony przy podszybiu-wczesniej pisałem ze pomogło włożenie kabelka -niestety tylko na jakiś czas...trzeszczenie powróciło z obydwu stron.problemem jest materiał z jakiego zrobiona jest ta osłona -przy styku z plastikiem oraz szybą wydaję trzeszczące odgłosy.... Udało mi sie chyba problem wyeliminować całkowicie: otóż wymontowałem obudowe słupka (aby to zrobić trzeba podważyć napis airbag i odkrecić jedną śrubkę oraz wyjąć boczną zaślepke deski rodzelczej ) kupilem taśme materiałową tj.do przewodów ważne zeby była mięka i okleiłem plastik z którym styka się obudowa po włożeniu na miejsce oraz podszybie z przodu ( wszystkie miejsc styku tej obudowy z deską i szybą) po zamontowaniu cisza nawet na najwiekszych dziurach- dziś zrobie to samo od strony pasażera -metoda bez inwazyjna polepszająca fabryke:)

PS:początkowo myślałem ze te trzaski pochodzą z kratek nawiewu-otóż nic bardziej mylnego -to felerne ustrojstwo daje taki efekt