Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam problem z nawiewem brak nawiewu na kierowcę na nogi wieje, lecz na górne nic nie daje na pasażera wszystko jest w porządku na środkowym panelu z jednej daje a z drugiej nic nie daje, co to może być??
  • 5 tygodni później...
Opublikowano
Może przepustnica (czy jak to nazwać) w tunelu nawiewu jest uszkodzona i nie zmienia pozycji..
Opublikowano
Rozebrałem górna kratkę nawiewu i okazało się ze nie otwiera klapki i teraz mam pytanko, kto wie gdzie znajduje się silniczek, który otwiera tą klapkę??
Opublikowano
silver zobacz tu jak to generalnie wyglada rozmieszczenie siłownikow masz jak na dłoni... http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=HG72&mospid=47396&btnr=64_0127&hg=64&fg=45 nie wiem czy dojdziesz do nich od strony kratki wentylacyjnej ...ale jak by ci sie nie udało to możesz spróbować od strony kierowcy przy nogach sciagnac boczek z tunelu srodkowego (tak jak przy wymianie filtra kabinowego tyle ze od strony kierowcy) wtedy powinieneś mieć dostęp do siłowników ...
iZzI
Opublikowano
Oglądałem to już wcześniej i odkręciłem z pod nogami kierowcy ta osłonkę, ale dalej nie wiem, który to silnik jeszcze jutro się pobawię może coś się uda
Opublikowano
Naciskałem wszystkie funkcje na klimatronku i patrzyłem czy chodzą wszystkie silniczki okazało się, że chodzą ruszałem te pręciki i żaden nie jest luźny czy wszystko siedzi na swoim miejscu i teraz mam pytanie czy jeden silniczek steruje tymi dwoma klapakami
Opublikowano
Dokładnie to nie daje pod tą duża krata nawiewu numer 6 znajdują się 2 klapki, która steruje otwarcie na stronę pasażera i druga na kierowcę i na środku numer 2 znajdując się dwa wloty przez ten lewy nie wieje no i przez nawiew oznaczony numer, 1 bo ta klapka steruje powietrzem kierowany na górne kratki nawiewu
Opublikowano

generalnie silver to może być problem z samym przyciskiem rozdziału powietrza strefy lewej(auto) lub przycisku rozdziału powietrza tylko na dolną cześć kabiny pasażerskiej

lub jak masz włączoną klime na maksymalne chłodzenie(przykładowo lewa strefa) też nie bedzie dawać zimnym powietrzem przez te kratki co opisałeś ...przesunięcie pokrętła temp. w skrajne położenia aktywuje program awaryjny(tak jak przy uszkodzeniu ) ...po próbuj samą lewą strefę w różnych wariantach temperaturowych i ustawieniowych (tylko jak poprzestawiasz funkcję to odczekaj chwile ,to nie jest super szybkie:) )

iZzI
Opublikowano
...i jak tam Silver ,rozwiązałeś problem???
iZzI
Opublikowano
Jeszce nie muszę poszukać cały zestaw przełączników do klimatyzacji i zobaczyć może to te przełączniki
Opublikowano
Nie zmieniałeś czasem filtru kabinowego? tam sie z tylu taka kostke wyciaga do ktorej kable idą, u mnie te kable okazały sie dochodzic do tej kostki z dwoch stron. i jak ja wyciaglem to z drugiej strony tez wyrwalo te kable i wtedy mi właśnie nie wiało na kierownicę.:] elektrozawory wogole nie reagowały.
Opublikowano
Ja nie wymieniałem filtra kabinowego ale może poprzedni właściciel wymieniał muszę rozebrać i się okaże jak coś dam znać
Opublikowano
weź sobie sprawdz od strony kierowcy sobie odkręć tą taką małą maskownice i tam w samym rogu to jest strasznie dupiaty dostęp;P