Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jak Dla mnie calkiem bezsensu ten watek...czy warto polerowac...to sa te twoje felgi czy tylko model jakich masz???Bo jezeli chcesz polerowac ta co na zdjeciu to niewiemn po co chcesz to robic jak ladna felga...czy to jest tylko model felgi ktora chcesz polerowac??? Jezeli tak to skad mamy wiedziec jak jest zniszczona itp..czy je kupiles po okazyjnej cenie czy uszkodziles i jak jest mocno zniszczona.... :duh:
Opublikowano
a poza tym sam sobie odpowiedz czy warto je polerować, czy chcesz czy nie. Skąd my mamy wiedzieć czy ty chcesz polerować czy nie. To tak jakbym wstawił tu zdjęcie swoich butów i pytal ludzi czy mam je wypastowac i wypolerować na błysk czy nie?? ludzie tu mają dużo większe problemy ze swoimi furami, co nie wania?
Opublikowano
Widze ze trzeba będzie usunąć wątek bo ogromne niezadowolenie ze strony forumowiczów. Aluski są na moim aucie klasyfikują sie do polerowania lub malowania ponieważ miejscami są przyrysowane odchodzi lakier itp. Są to niewielkie mankamenty jednak mnie drażnią. Nie sprzedam ich ponieważ kupiłem już na nie oponki i myślę ze troche pokulają się razem z moim tyłkiem. Pytanie dotyczy głównie tego czy ktoś polerował podobny wzór, poniewaz nie należy do najłatwiejszych(wiele zakamarków). Nigdy wcześniej nie polerowałem alufelg, jedynie kolektor vr6 więc z tąd pytanie czy warto poswięcać czas. Jeżeli nie wyłoże 500zł i dam je do piaskowania, i malowania proszkowego, jednak to nie będzie to co polerka.
Opublikowano

Czy warto . . . heh tak jak moi przedmowcy napisali , to zalezy od tego co Ty chcesz , jesli masz wizje na takie felgi to poleruj , ale jesli nie polerowales rzeczy z takim jak by to powiedziec poziomem trudnosci , to nie masz za co sie brac . Zeby zrobic je ladnie nie moga byc bardzo porysowane ,tzn nie moga miec glebokich rys bo bedzie lipa a po drugie trzeba poswiecic naprawde w ch*j czasu i pracy , wiem cos na ten temat bo juz troche rzeczy wypolerowalem ...

Jesli jednak jestes bardzo uparty i chcial bys jto zrobic potrzebujesz filcow , past , papieru sciernego , srodka do usuwania farby , napewno duzo czasu jak i wiedzy na temat polerowania a o cierpliwosci juz nawet nie bede wspominal :P

Ps. Jak sie zdecydujesz na polerke to trzymam kciuki i z ciekawoscia bede sledzil temat

" Ucz sie pracuj ciezko dnia kazdego

trening czyni mistrzem duzo w tym dobrego

pierwszy krok to poczatek by osiagnac szczyty

dzialaj swiadomie przestan na farta liczyc ... " HG

Opublikowano
Oczywiście że warto w necie znajdziesz informację jak krok po kroku wykonać taką polerkę i co będzie Ci do tego potrzebne. Koszty materiałow są naprawdę znikome ale trzeba do tego naprawdę dużo cierpliwości. Ewentualnie można to zlecić firmie która się tym zajmuje wtedy koszty to jakieś kilkaset złotych za komplet felg.

http://img200.imageshack.us/img200/2941/zdjcie0196001320x200320.jpg

...na tym osiedlu

gdzie BEEMKA jest

prawie jak BENTLEY...