Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Koledzy przymierzam się do montażu M pakietu zewnętrznego samemu. Kupiłem cały oryginalny kompletny pakiet aerodynamiczny M. Wczoraj odebrałem elementy z lakierni :mrgreen: . Posiadam wszystko, co trzeba. Nie wiem tylko dokładnie jak zdemontować przedni zderzak po lifcie. Bardzo bym prosił o jakieś porady. Od czego zacząć demontaż jakieś instrukcje, co krok po kroku demontować.
Opublikowano
Masz kompletny M Pakiet łącznie z wlotem powietrza do intercoolera i mocowaniami tylnego zderzaka? Jeżeli nie masz nadkoli do zderzaka M to musisz je przerobić. Oryginalne są za szerokie na dole. Troche musisz kombinować. Jeżeli znasz się troche to powinieneś dać radę z wszystkim. Pozdro
Opublikowano

.

Masz kompletny M Pakiet łącznie z wlotem powietrza do intercoolera i mocowaniami tylnego zderzaka? Jeżeli nie masz nadkoli do zderzaka M to musisz je przerobić. Oryginalne są za szerokie na dole. Troche musisz kombinować. Jeżeli znasz się troche to powinieneś dać radę z wszystkim. Pozdro

Kolego mam cały komplet oryginalny ponad 50 pozycji. Oprócz tego musiałem jeszcze dokupić ( nie było w koplecie bo mam auto po lifcie) czujniki PDC 4szt. tył + wiązki, 4szt przód + wiązki, absorbery zderzaka przód, belka zderzaka przód, ślizgi zderzaka przód, a po co ja będę to pisał. Poczytaj w tym poście viewtopic.php?f=73&t=138862. Tu opisałem dokładnie co trzeba zmieniać w E60 po lifcie dodatkowo jak sie kupi oryginalny M pakiet :cool2: .

Wracając do tematu, proszę tylko o popradę od czego zacząć demontaż zderzaka przedniego. Proszę mi nie pisać o przycinaniu nadkoli bo mam insrtrukcję montażu :mrgreen:

Opublikowano
Zdemontuj nadkole i będziesz miał tam śrubki lub śrubkę mocowania zderzaka. Robiłem taką przeróbkę jakieś 5 miesiecy temu. Nie pamiętam dokładnie jak to było, ale widzę że wiesz wiecej jakby moglo się wydawać w pierwszym poście tak więc sobie poradzisz. Co do belki przedniego zderzaka to pasuje także oryginalna czyli standard. Dodam,że auto było również po liftingu. Komplet został zakupiony BMW Niemcy 50 pozycji.
Opublikowano
Zdemontuj nadkole i będziesz miał tam śrubki lub śrubkę mocowania zderzaka. Robiłem taką przeróbkę jakieś 5 miesiecy temu. Nie pamiętam dokładnie jak to było, ale widzę że wiesz wiecej jakby moglo się wydawać w pierwszym poście tak więc sobie poradzisz. Co do belki przedniego zderzaka to pasuje także oryginalna czyli standard. Dodam,że auto było również po liftingu. Komplet został zakupiony BMW Niemcy 50 pozycji.

Chyba zacznę od tyłu i progów :roll: , bo do tego mam dokładne instrukcje, może temat w międzyczasie się rozwinie i ktoś podeślę jakiś opis a tak bardzo chciałem zacząć od przedniego zderzaka :mrgreen: .

Opublikowano
Trzymanie przedniego zderzaka jest za nadkolami przy błotniku i u góry na przednim pasie. Poczekaj kilka dni bo będę robił kolejną E60 po lifcie i dokładnie Ci opiszę wraz z fotkami :)
Opublikowano
Trzymanie przedniego zderzaka jest za nadkolami przy błotniku i u góry na przednim pasie. Poczekaj kilka dni bo będę robił kolejną E60 po lifcie i dokładnie Ci opiszę wraz z fotkami :)

OK będę czekał, chyba że ktoś wcześniej da znać jak to zrobić. Z góry dzięki :cool2: .

Powiedz mi jeszcze jak sobie poradziłeś z wtykami od halogenów. Zmieniałeś wtyczki z H8 na HB4 :?:

Opublikowano
Tylny zderzak poszedł jak po maśle, wymieniony :mrgreen: . Progi to pikuś, ale co z tym przednim :roll: :cry2: . Dajcie znać jak się do niego zabrać, bo głupio tak jeździć z wymienionym tyłem i progami, a przód jak z innego auta :lol:
Opublikowano
Wstaw fotki, zobaczymy efekt końcowy. Masz shadow line?

Montaż zakończony. Wyszło zaje........fajnie. Jak porobie fotki to wstawie. Nie mam shadown line, ale zastanawiam się nad dokładką :mrgreen:

Opublikowano
Shadow line w 520d to rzadkość. Według mnie przy M Pakiecie musi być Shadow line, koleś kiedyś w swojej oklejał w jakiejś firmie ramki na czarny mat, tym razem znalazł już shadow line. :) pozdro
Opublikowano
Ja też nie mam szadoł lajn i powiem Wam że nawet ciekawie się to wszystko komponuje. Tym bardziej że nerki też są w chromie.
Opublikowano
Ja też nie mam szadoł lajn i powiem Wam że nawet ciekawie się to wszystko komponuje. Tym bardziej że nerki też są w chromie.

Ja też dokupiłem nerki w chromie, ale ich nie zakładałem. Mam auto koloru czarnego i po przyłożeniu jednych i drugich do auta doszedłem do wniosku że lepiej wyglądają te srebrne z czarnymi listwami, ale u kolegi skovroona jest inny kolor autka więc te srebrne pewnie lepiej pasują. Ja ktoś jest chętny na chromowane nerki to chętnie odsprzedam (oczywiście oryginalne BMW) :mrgreen:

Opublikowano
Mam jeszcze do sprzedania oryginalny nowy dyfuzor z zaślepką pod hak, był w komplecie i mi został bo nie posiadam haka :lol:
  • 5 lat później...