Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

e46 3.0 benzyna przed liftem.

Problem wygląda nastepująco. Czasami niezaleznie od temp silnika czy innych czynników auto przy dodaniu gazu traci troche obrotów. czasem jak go za bardzo zmuli to spadają do 0 i gaśnie. teoretycznie podobnie miałem kiedyś w innym aucie z przepływką tylko wtedy jak ona padła to cały czas tak miałem. a teraz żyje to własnym życiem.

Pomysły?:)

pozdrawiam

Opublikowano
sprawdź przepływkę... odepnij wtyczkę i zobacz czy problem się pojawi, jeśli nie to przepływka. Jeśli nadal będzie występował to zapewne nieszczelność [ODMA].
Opublikowano

dodam że auto pali przy normalnej jezdzie 16-18l w miescie.. nie wiem czy to duzo czy malo.

ciezko to sprawdzic w ten sposob bo problem pojawia sie tylko czasami. no chyba ze odepne ją na tydzień:)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
ok wymieniłem przepływke przejechalem sie kawalek ale auto stojac na swietle stracilo obroty przy dodaniu gazu i zgaslo. wiec szukam dalej. jakies pomysly? ew ktos poleci jakis zaklad gdzie mi przediagnozują bmw i nie zedrą jakos mocno kasy? bo mam jeszcze problem z elektroniką. auto czasem jakby sie resetuje wylacza sie radio, maly licznik sie resetuje i tak jakby gasnie na sek i po sek wszystko wraca do normy... ktos mial cos podobnego? zrobie 100km na nowej przeplywce i zobacze jeszcze czy spalanie sie uspokoilo bo 18l jest malo promocyjne..