Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

widze ze jedni polecjaja 4mm a inni 3mm.

a takie pytanie.. bede dawal autko do mechanika zeby mi to zrobil wszystko i gdzie mi ma te wezyki wymienic? tylko te co ida od eletrozaworka czy jeszcze gdzies???

Opublikowano
bedzie mi wymienial elektorzawór egr to i wezyki wymieni. mam znajomego mechanika, duzo nie wezmie. (bmw przed liftem)..wymieniac tylko te co ida od elektorawora czy jeszcze jakies???
Opublikowano
kolego wymien wszystkie, czyli te weze przy turbo do zbiornika podcisienia i tamtego zaworka turbo, potem z drugiej strony od strony egr wymien oraz najlepiej do zaluzji chlodnicy tez wymien. Przy okazji mozesz obejrzec czy ktorys paliowowy nie cieknie ale tam juz mniejsza srednica chyba.
szukam
Opublikowano
u mnie (m47n) potrzeba bylo 3,5 metra tych wezykow.

e34 520i '90 M50B20; 2006-2007

e34 520i '94 M50B20; 2007-2009

e46 320d '02 M47N; 2009-2015

e91 318d '09 N47; 2015-....

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
wymienilem odme, elektrozawór oraz przeczyscilem egr no i jakby lepiej sie zachowywał. jezeli chodzi o przewody podcisnienia to wymienil mi tylko przy elektrozaworku (chociaz byly dobre) a reszty nie zmienial bo powiedzial ze te oryginalne sa szczelne i duzo lepsze bo jeszcze w tych oslonach.
Opublikowano

takie w oslonkach tez dokupisz :)

chodzi o to ze mimo ze sa cale i wygladaja dobrze to wez pod uwage ze jest to stara guma ktora jest bardzo czesto nagrzewana dosc mocno i chlodzona (okres zimowy i bardzo duze roznice temperatur np od -20 do +90 bo to okolice silnika) i wymienia sie je profilaktycznie czesto aby nie miec niespodzianek, silikonowe tez dobre bo sie nie starzeja tak szybko i sa tanie.

nawet jesli wygladaja na cale to tylko zdjecie i sprawdzenie pod woda da ci pewnosc czy gdzies nie sa pekniete, wlasnie przez materialowa oslonke nie widac pekniec gumy.

szukam