Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Witam wszystkich, jak w temacie chciałbym się dowiedzieć jak można wyłączyć poduszkę pasażera, jeśli można to zrobić. Czy jest jakiś przycisk, kluczyk? Edytowane przez wojtows
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zapewne kolega chce przewozić dziecko na przednim fotelu.
Opublikowano
Kolego jak juz tak bd chcesz to musisz jechac do ASO...tam ci moga podobno wylaczyc...Tylko niewiem czy nie lepiej dzieciaka z tylu wiezsc :)) Pozdrawiam
Opublikowano
a czy ogólnie odłączenie maty fotela pasażera nie powoduje dezaktywacji poduszki?? :think:

Z tego co mi wiadomo niestety nie, poduszka zawsze wystrzeli tak jakby ktoś tam siedział. W starszych systemach jest to sposób na zaoszczędzenie poduszek w przypadku kolizji, a w nowszych dla pomiaru wagi pasażera, czy poduszka ma wystrzelić dwoma nabojami czy pojedynczym. Ale zamiast tylko odpinać matę, można by zastosować emulator miejsca pustego. Wtedy błąd nie będzie wyświetlany, a poduszka wystrzelić już nie powinna, bo komputer będzie widział miejsce wolne, mimo zajętego miejsca. Mimo to jednak odradzam, bo nie jest to rozwiązanie fabryczne i ewentualny błąd mógłby drogo kosztować.

A jeśli chodzi o wyłączenie poduszki programowo. To na pewno da radę to zrobić NCS-em, ale zanim zastosowało by się to w życiu, trzeba by sprawdzić, czy poduszka na pewno nie wystrzeli, bo w przypadku dziecka w foteliku nie ma miejsca na błąd.

Opublikowano
Panowie a jeżeli święci się kontrolka od poduszek na czerwono, błąd to uszkodzona mata pasażera, to w razie W poduszki wystrzela czy wogóle nie? Co najlepiej zrobić z ta mata żeby usunąć błąd? Czytałem że wstawienie tych gotowych emulatorow z allegro to nie najlepszy pomysł? To co zrobić? Da się jakoś wymienić ta mate czy co?
Opublikowano

możesz ją spróbować naprawić przez zaprasowanie przerwanych ścieżek ... ale szczerze mi się nie chciało ściągać tapicerki z fotela i odłączyłem matę całkowicie i przeokodowałem NCS ale minus jest taki że zawsze wystrzeli poducha pasażera ....

emulatory odradzam ponieważ gaszą kontrolkę lecz nie ma obecności / zajętości maty ....

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

Opublikowano
u mnie też czasami kontrolka śieci sie na czerwono... jak siedzi moja dziewczyna jest ok nie świcie sie jednak gdy siada jakis kumpel o wiekszej masie :D to zaraz sie zapala i musi troche sie pokręcić by zgasała... w takim przypadku poducha wystrzeli?? co zrobic by zawsze wystrzeliła podczas(odpukać)wypadku??
Opublikowano
to ją wolę tak zrobić żeby zawsze wystrzeliła niż miała by przypadkiem nic wypalić. Tylko że nie mam ncs muszę szukać kogoś kto by mi to we wrocławiu przekodowal
Opublikowano
możesz ją spróbować naprawić przez zaprasowanie przerwanych ścieżek ... ale szczerze mi się nie chciało ściągać tapicerki z fotela i odłączyłem matę całkowicie i przeokodowałem NCS ale minus jest taki że zawsze wystrzeli poducha pasażera ....

emulatory odradzam ponieważ gaszą kontrolkę lecz nie ma obecności / zajętości maty ....

Nawet ten :?

http://allegro.pl/emulator-maty-mata-bmw-do-3-e46-5-e39-5-e60-wtyka-i1618685740.html

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Witam koledzy!

Chciałbym żeby ktoś mi pomógł, muszę wyjąć poduszkę powietrzną pasażera i muszę coś zrobić z kontrolką bo zapewne się zapali... Trzeba ją jakoś zgasić ale jak???

Opublikowano

jak masz INpę to i NCSa a wybacz kolega ja Ci nie powiem jak to zrobić dla dobra ludzkości :!: :!: :!:

potem na allegro będzie pełno tego z wyłaczonymi poduchami i w takiej sytuacji nawet komp nie wykrywa czy jest poduszka , zostaje tylko pomiar rezystancji ....

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

Opublikowano
nie do sprzedania auta potrzebuję to wyłączyć bo jak bym chciał sprzedać auto to bym zaprowadził je do jakiegoś speca i tyle... a ja chce to zrobić sam bo później będę musiał włożyć poduche spowrotem i znów będę musiał jemu płacić...