Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, mam taki problem dziś jadąc sobie zauważyłem że ma za niskie obroty. Ma zainstalowany zwykły gaz, myślałem że mi wąż spadł tak jak mi sie raz zdarzyło i łapie lewe powietrze. I tak też było nie tyle spadł tylko koło opaski zaciskowej pękł trochę. Skróciłem go trochę założyłem i jest git. Najdziwniejsze jest to że na benzynie są niższe obroty ale nie aż takie jak na gazie bo na gazie aż trzęsie samochodem. W czym jest problem? Jak przytrzymam ją troszkę na gazie to jest git. Co wy na to jak bym podkrecil ją trochę na tej lince od gazu co znajduje sie pod takim plastikiem na środku silnika?
Opublikowano
tak nie można... wolnymi obrotami steruje silnik krokowy zarówno na benzynie jak i na gazie są oddzielne silniki(choć nie zawsze zalezy jaki gaz), tylko Ty masz I gen czyli u Cb silnik krokowy jest zwykła srubka, którą ustawia sie w jednym położeniu tak żeby mieszanka w całym zakresie obrotów byla w miare optymalna, sprawdź filtry, a na samej benzynie też faluje?
Opublikowano
Ona nie faluje tylko ma za niskie obroty takie że aż trzęsie samochodem, ale kurna dziś rano jechałem do pracy i było wszystko ok tak jak dawniej to nie wiem o co chodzi zobaczymy jeszcze później