Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam takie pytanie w którym mo mencie powinno łapać sprzęgło, u mnie tak przy końcu łapie.

W e46 nie ma chyba mozliwosci regulacji?

i Jeszcze co do oleju mam 8100 motula full syntetyk xclean

co ile mam go zmieniać? Komputer ustawiony fabrycznie na 22 tysiace

Opublikowano
u mnie też łapie bardzo wysoko 4-5cm od końca ale puki co sie nie ślizga... sprzęgło jest hydrauliczne więc raczej nie ma możliwośći regulacji... co do oleju u mnie po wymianie komp pokazał 23tyskm jednak ja zmieniam po 15tys zawsze lepiej to dla turbosprężarki :cool2:
Opublikowano
u mnie też łapie bardzo wysoko 4-5cm od końca ale puki co sie nie ślizga... sprzęgło jest hydrauliczne więc raczej nie ma możliwośći regulacji...

Sprzęgło posiada tzw.: "samo-regulator na docisku sprzęgłowym" jest to zintegrowany element, który w miarę zużywania się tarczy sprzęgłowej powoduje "dociskanie" a tym samym kasowanie luzu pomiędzy tarczą sprzęgłową a dociskiem dzięki czemu nawet dość zużyta tarcza sprzęgłowa nie powoduje poślizgu.

A wracają do tematu u mnie sprzęgło bierze na ok. 1/4 długości.

Potrzebujesz klucza do blokowania wału korbowego M47 / M47N... mam taki! NOWA CENA 120zł!

Amsoil AFL + Archoil AR9200

Opublikowano
Zawsze się zastanawiam dlaczego ludzie próbują być mądrzejsi od komputera pokladowego w temacie częstotliwości zmiany oleju. Pytanie brzmiało "jak często zmieniacie olej ?", tyle, że kolega nie napisał o jakości oleju. Jedni jeżdżą na półsyntetycznym a drudzy na full syntetyku, tymczasem bez pytania o rodzaj sypią się odpowiedzi :duh: . To jedno. A drugie, to fakt, że komputer wciąż sprawdza parametry i warunki pracy silnika i od tego uzależnia cyfrę wyświetlaną do następnej wymiany. Ktoś kto jeździ autostradą nigdy nie wymieni oleju po takim samym kilometrażu co kręcący po mieście. Moja rada jest taka : lać olej zalecany przez producenta i wymieniać zgodnie z obliczeniami komputera. Pozdrowienia :cool2: .