Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc,

przymierzam sie do E81 i jakbyscie mieli wybrac 5 elementow wyposazenia, ktore wam jako uzytkownikom jedynek jawia sie jako niezbedne lub dajace odrobine luksusu i radoche z ich uzywania, co byscie wybrali? Oczywiscie pomijajac typ silnika.

Moje typy w kolejnosci od najbardziej niezbednych/pozadanych:

1. bi-ksenon

2. M-pakiet (wewnetrzny i zewnetrzny) - M- zawieszenie chyba mozna sobie darowac ?

3. Podgrzewane siedzenia

4.Tempomat

5. Szyberdach.

Michal

Opublikowano

1. Ksenon lub bi-ksenon

2. M-Pakiet zewnętrzny i wewnętrzny - co do zawieszenia przy konfiguracji samochodu chyba przy zamówieniu pakietu jest to już w zestawie ( czyli zderzaki , felgi , zawieszenie i cały środek wchodzi w skład zestawu ///M )

ad3. Podgrzewane siedzenia są OK ale bardziej sprawdza się to przy pełnej skórze . Osobiście nie jest mi to aż tak potrzebne ale fajnie że mam :) .

ad4. Tempomat - przynajmniej ja to bardzo rzadko używam i nie upierał bym się przy tym .

ad5. Na rynku używanych jedynek wersje z szyberdachem to rzadkość , osobiście chciałbym to mieć w jedynce ale wolał bym klimatronic :)

3. Pakiet dodatkowego oświetlenia

4. Nawigacja prof w wersji po liftingu jest boska .

5. Jeżeli autko w kolorze białym to z Shadow Line Individual, wysoki połysk

a jako 6 opcja - przyciemniane szyby .

Opublikowano

jak dla mnie:

1. bi-xenon

2. M pakiet (pelny)

3. navi profesional

4. przyciemniane szyby

5. skora (bo chyba wówczas od razu jest podgrzewanie ;) )

Opublikowano

1. PDC

2. dobre nagłośnienie

3. radio pro a najlepiej nawigacja :)

4. podgrzewane fotele

5. lepsze wnętrze tj. jakaś lepsza tapicerka + listwy wykończeniowe :)

tempomat jest wygodny, ale dosyć rzadko się go używa.

Prawo jest sztuką dobra i słuszności ;)

Moje BMW: F32 420d '14, E87 116i '07, a ponadto: F10 520xd '16, F20 118i '15 , X1 sdrive18i '12.

poprzednie: E61 520dT '08, E90 318i '10, E91 318d '07, E87 116i '05, E39 520i '00, E36 318i '93, E34 530i '89, E30 316 '86.

Moja przygoda z BMW od 1990r.

Opublikowano (edytowane)

Ja mam podobne zachcianki :mrgreen:

1- Bi-xenon :)

2- Pakiet oświetlenia dodatkowego

3- Climatronic

4- Nawigacja professional ewentualnie radio professional :)

5- M-pakiet wewnętrzny i zewnętrzny

6- fotele w skórze z opcją podgrzewania- zimą mega ciepło

7- Automatyczna skrzynia z manetkami przy kierownicy

Trochę naciągnąłem listę :mrgreen:

Wiem jedno następnym razem jak będę brał kolejne BMW te punkty będą musiały się w nim znaleźć :)

Edytowane przez Fred-Flinstones
Opublikowano

ja oprócz podgrzewanych foteli ( mam półskóry) to mam większość co kolega od siebie wymaga ,znaczy m-pakiet mam w zderzakach i zawieszeniu ,a jeśli chodzi o szyberdach to szczerze polecam ... bajer niesamowity

jeszcze kolego jak chcesz biksenon to poleciłbym również światła ledowe :cool2:

Tomek

Używane części do komputerów .

http://img409.imageshack.us/img409/6589/mkbmw.gif

Opublikowano

1. Bi-xenon

2. Fotele sportowe, półskóra z M-pakietu

3. Czarna podsufitka

4. Pakiet oświetlenia

5. Pakiet absolutnego minimum - podłokietnik, halogeny, kierownica skóra z multifunkcją, alufelgi BMW

Opublikowano

Czesto pojawia sie w "top 5" klimatronik. Na czym polega przewaga automatycznej klimy nad manualna - na tym, ze osobna temperature mozna ustawic dla kierowcy i pasazera? Mam w E91 i wydaje mi sie, ze to jest bardziej autosugestia gdy sie widzi cyferki na wyswietlaczu niz faktycznie dmucha innym powietrzem.

A Navi Professional? Czy nie jest tak, ze kazda zewnetrzna nawigacja z automapa czy innym programem z mapami bedzie dokladniejsza, aktualniejsza od navi montowanej fabrycznie? Po lifcie jest pamiec wewn i usb - o to chodzi?

Michal

Opublikowano

automatyczna klima dziala tak ze ustawiasz np 21 i nie zaleznie od warunkow zewnetrzynych masz zawsze taka sama temperature w manualnej musisz zmieniac np jak jezdzisz latem a zima

co do navi chodzi glownie o ta po lifcie gdzie jest miedzy innymi: DVD, kamera cofania(opcja), INTERNET, stosunkowo dobry odtwarzacz dzwieku itp. w dokladanych navi "na szybe" nie masz takich rzeczy a orginalne mapy nie sa juz wcale takie zle - mi wystarczaja bo jak trafie do jakies "wioski na koncu swiata" to sa one tak male np 1 ulica ze po numerze sam znajdziesz. ;D

Opublikowano

jeździłem autami z klimatronikiem i wg. mnie zalety są dwie

1) można ustawić stałą temperaturę np +-21 czyli najkorzystniejsza dla zdrowia i nie martwić sie o jakiś przeziębienia, przy manulau zawsze na początku ustawiamy bardziej na zimno

2) szybkie odparowanie, co w manualu wymaga wiedzy jak ustawić wszystkie heble a w autaomatcznej robi to jeden przycik

Minus wg. mnie jest jeden i nie wiem czy często zdarza się to w BMW - to że czasami czujnik temp. nie działa tak jak działać powinien lub ma jakieś stare dane i w dużym upale na starcie wyrzuca dodatkowo podmuch z pieca że można się roztopić.

Ja nie mam jedynce klimatronika i powiem szczerze, że byłem tym na początku zawiedziony bo dwa poprzednie auta miały ale jak poznałem jakość manulnej klimy BMW, to niespecjalnie mi to przeszkadza. W innych markach na manula mówią schładzacz, w przypadku BMW jest to jednak klima.

Opublikowano
Przede wszystkim w półautomacie kompresor masz włączony razem z klimą cały czas a automatyczna klimatyzacja w trybie "auto" sama go uruchamia/wyłącza kiedy jest taka potrzeba.
Opublikowano

Jak dla mnie to:

1. xenon

2. sportowe fotele + full regulacja (lędźwie i boczki, fajnie jakby były podgrzewane - zimą się przydaje bardzo)

3. klimatronic

4. pdc (chociaż tył)

5. navi prof

resztę można samemu dołożyć bez większych problemów

E30, E36, E60, E87, F48