Skocz do zawartości

e36 320i problem z odpaleniem

Tomas_k

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

A wiec mam taki problem moja bunia nie chce odpalic

-paliwo dochodzi do listwy

-pompa paliwowej wogole nie slychac po przekreceniu kluczyka a tak na krotko jak podepne to dziala poprostu na kostce co dochodzi do pompy paliwowej nie ma napiecia

-odkrecalem do swiec a tam sucho jak na pustyni prawdopodobnie nie ma tez iskry.

jest to e36 320i lpg 96 rok

Przy przekreceniu kluczyka pompa paliwowa nie daje oznak zycia, ale jak dalem na krotko to pompa chodzi.Rozrusznik kreci jak szalony, akumulator nowy, świece 5 tys przejechaly moze i nie. Czujnik temperatury nowy. A auto jek chce to odpali tydzien pali bez problemu a pozniej ciezko odpalic. a jakie sa inne objawy jak czujnik polozenia walu jest walnienty oprocz tego ze nie chce odpalic ! Moja bunia ciezki miala rozruch raz od pierwszego a raz od trzeciego albo czwartego czasami jak silnik cieplym a czasami na zimnym!

Psiknij mu w kolektor ssący samostartu jeśli zapali na sekundę to znaczy że iskra jest a problem tkwi w paliwie np zablokowany emulator od gazu

jak wyglada ten emulator gdzie go szukac jaka on role spelnia mozesz mi to wyjasnic bo nie kapuje to jest moje pierwsze auto w gazie.

zazwyczaj jak czujniki zaczynają szwankować to zaczyna ciężej odpalać

u mnie było tak jak wymieniłem czujnik od wałka to auto kilka razy odpaliło rewelacyjnie lecz jak chciałem poprawić kabel od czujnika wału aby nie był aż tak blisko silnika to ja szlag trafił i zaczęła kiepsko chodzić wymiana czujnika wału pomogła i auto jest teraz nie do poznania chodzi świetnie

jeśli masz możliwość to poszukaj na złomie bądź znajomi w okolicy, autka z takim samym silnikiem i dogadaj się czy możesz sprawdzić czujniki u siebie

czujnik walu kupilem nowy !nie daje mi spokoju dlaczego po przekreceniu kluczyka ta pompa nie pracuje a na krótko dziala.a tak poza tym to w skrzynce bezpiecznikowej jak sprawdzalem probówka to we wszystkich bezpiecznikach nie bylo pradu!a zdaje mi sie ze we wszystkich powinien byc prad

• Zasłużeni forumowicze
Jeżeli wcześniej po przekręceniu kluczyka pompa odzywała się na około 2-3 sekundy przed startem a teraz tego nie robi to nie jest to wina czujnika wału.Albo immo,co jest najbardziej prawdopodobne,albo przekaznik główny sterownika(tylko że ty sam nie jesteś pewny czy masz iskre czy nie)
Po czterdziestce człowiek ma, trochę z osła, trochę z lwa.

Moge się mylic ale imo raczej nie ma nic wspólnego z pompką paliwową chociaż jest tyle różnych zabezpieczeń że nic nie wiadomo. U mnie jak imo skopane było to po przekręceniu kluczyka było słychac jak popka zasysa dopiero przekręcają do 2 pozycji było 0 reakcji. A jeżeli rozrusznik kręci a pompki nie słychac to całkiem możliwe że którys z kabelków się poprostu przerwał. Zmierz kabel zasilący Omomierzem najlepiej brzęczykiem i zobacz czy masz przejście. Troche roboty ale za to jedną opcje wykluczysz.

Pozdrawiam

Jeżeli wcześniej po przekręceniu kluczyka pompa odzywała się na około 2-3 sekundy przed startem a teraz tego nie robi to nie jest to wina czujnika wału.Albo immo,co jest najbardziej prawdopodobne,albo przekaznik główny sterownika(tylko że ty sam nie jesteś pewny czy masz iskre czy nie)

gdzie ten przekaznik sie znajduje? i czy on jest drogi

Dzis sprawdzalem bezpieczniki probówka i wszystkie maja prąd tylko nr 18 jest to zespol sterowania silnikiem probowka sie nie zaswiecila co jest grane?? Jaka jest wartos czujnika polozenia walka ktorymi pinami ma ile wynosic

prosze o pomoc

• 4 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...