Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hmmm napewno golf czy astra czerwona będzie tańsza od srebrnej czy czarnej. Natomiast w przypadku bmw, audi czy mercedesa jest to bardzo nietypowy kolor na który mało kto się decyduje przy zakupie nowego auta. Dlatego też na rynku aut używanych takie właśnie czerwone czy inne nietypowe egzemplarze są bardzo żadkie a przez co poszukiwane :cool2: Mi przypadkiem udało się upolować mistyczny niebieski i jestem mega zadowolony że nie mam kolejnego srebrnego, szarego czy czarnego jakich pełno na ulicach :wink:

Też strasznie podobał mi się siwy e46 znajomego z chromami ale jak postawiłem obok mojego mistycznego niebieskiego to szybko zmieniłem zdanie :cool2:

Opublikowano

przy zakupie nowego autka to się wybiera kolor to mogę się zgodzić

przy używanym na kolor patrzy się na końcu - kobitkami to my nie jesteśmy nie mówicie że wy tym się kierujecie - żeby najpierw dobierać kolor do torebki a później patrzeć na resztę , a co do cen to chyba tu koledzy mity i czary odprawiają - co kolor ma do ceny ? liczy się stan techniczny , blacharka i przebieg auta :)

co do kolorów to największe nieporozumienie dla mnie to lakier kameleon - widziałem sporo takich autek z takim lakierem i chyba wszystkie były robione przez partaczy bo żaden mi się nie podobał

czerwony niech mnie koledzy poprawią ale mi się wydaje że kiedyś tylko m-ki miały ten kolor zarezerwowany i się dopłacało sporo aby taki kolor mieć w zwykłej , ale może mi ktoś głupot naopowiadał , dla mnie krwistoczerwony kolor coool i mocno się wyróżnia z tłumu - ale nie każdy chce się wyróżniać - tak jak ja :) srebna strzała też jest oki :)

grafit metalik jak bym miał wybór taki bym wybrał :)

Opublikowano
ja w obecnej E46 mam silbergrau metallic, moim zdaniem z chromowanymi nerkami, ramkami okien i felgami 44 wygląda b. dobrze, na pewno dużo lepiej niż mój poprzedni titansilber
Opublikowano
Narazie felgi pomalowałem na srebrny z grubym ziarnem i wyglada git a reszta czeka bo w robocie nadgodziny. Dzieki za rady trzeba jeszcze to przemyslec.
Opublikowano
elgi pomalowałem na srebrny z grubym ziarnem i wyglada git

jak masz możliwość to wrzuć fotki. No i jak z tym lakierowaniem dla forumowiczów o które wcześniej pytałem??

Opublikowano
Narazie felgi pomalowałem na srebrny z grubym ziarnem i wyglada git a reszta czeka bo w robocie nadgodziny. Dzieki za rady trzeba jeszcze to przemyslec.

Gdybym mial taką możliwość i mógl się bawić to bym wszystkie felgi malował na czarno. Mat, połysk wszystko jedno.

Opublikowano
No właśnie jak z cenami dla forumowiczów :?: jak już wcześniej wspomniałem szykuję się do malowania całego auta... może się dogadamy :D
Po co jeździć jak można latać...BMW
Opublikowano

Pozwolę sobie podrzucić linka z kolorami z palety individual do modeli e36/e46 może znajdzie się coś ciekawego ;)

http://m3forum.net/m3forum/showthread.php?t=63496

niestety nie do wszystkich są zdjęcia :roll: ale można sobie wygoooglować znając nazwy

Moi faworyci to:

-imola red

-laguna seca (bardziej do coupe)

-phoenix yellow (m3 :norty: )

Opublikowano
Szczerze to już chyba nie jest 'hellrot' jakiś taki ciemniejszy odcień, co nie zmienia faktu że piękne auto :8)
Po co jeździć jak można latać...BMW
Opublikowano
A co myslicie o białej perle bo szwagier mnie namawia na to i alu zrobic na na ala carbon. Bo ja chyba zostane przy oginalnym lakierze.
Opublikowano

Dla mnie białe auta fajnie wyglądają wypucowane w słońcu :cool2: jak się przybrudzi (czyli w naszym klimacie bardzo często) całkowicie traci urok. Ja Twoje auto widziałbym w takim zestawieniu:

- szara skóra

- lakier "imola red" - krwisto czerwony

- antracytowe felgi :cool2:

gdzieś na necie widziałem żółte jak słoneczko e46 sedan i wyglądało pięknie :D , coś w stylu "british racing green" z szarą skórą też fajnie by wyglądało :cool2:

Moim zdaniem szkoda tyle roboty aby malować na ten sam kolor, ale oczywiście auto robisz dla siebie i to właśnie Tobie ma się podobać :cool2: