Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam posiadam e46 330d sedan. Moje autko bedzie w tym miesiacu całe malowane chciałem sie doradzic jaki kolor bedzie najlepszy do tego auta. Posiadam pakiet chrom i szara tapicerke skórzana przyciemnione szyby i wszystko w kolor listwy itd. Orginalny kolor to stahlgrau metallic.
Opublikowano
pomaluj go na taki sam kolor, jeśli nie chcesz potem problemów. nie wyobrażasz sobie nawet ile jest roboty z malowaniem komory silnika, bagażnika, słupków od środka, podłogi, itd... praktycznie całe auto trzeba rozebrać do zera.
Opublikowano
popieram kolege wyzej maluj na taki sam kolor rozbierajac samochod do golej blachy i po ponownym go zlozeniu moga byc problemy z roznymi sprawami
Opublikowano
A można wiedzieć ile będzie Cię to kosztowało :?: Też myślę na malowaniem całego auta, jednak ja zostanę przy oryginalnym kolorze, jak już wyżej ktoś wspomniał za dużo roboty i koszta pewnie znacznie większe...
Po co jeździć jak można latać...BMW
Opublikowano
To juz 3 auto ktore maluje całe wczesniej był golf 4 i honda prelude. A bmw robie dla siebie a drzwi sa inne wiec i tak trzepa malowac od srodka ,we wnekach tez mam dwa ogniska rdzy przy listwach a po za tym auto bylo całe malowane we francji przez jakiegos paprocha ze nawet uszczelki zamalował od drzwi wewnetrzne. Dlatego mysle nad zmiana koloru bo i tak wszystko praktycznie porozbierane a komory silnika i tak bym nie malował bo wiadomo by bylo i tak ze zmieniany kolor po tabliczce znamieniowej . Koszt materialow to 1tys zł plus moja robota i szwagra ktory maluje w kazdych warunkach http://nk.pl/#profile/9939562/gallery/album/3
Opublikowano
eee no! to jak masz AŻ TAK fajne warunki do tego oczywiście że maluj! PS. czy dla forumowiczów byłby jakiś rabat na lakierowanie? pozdr
Opublikowano
I dalej szukam kolorku a moze zostawic taki jaki jest ?. Juz sam nie wiem.

moim zdaniem masz ładny kolor, ja bym taki zostawił. na pewno nie maluj na srebrny żaden... ewentualnie czarny.

Opublikowano
Koledzy ja niestety nie mogę się z Wami zgodzić... czarne E46tki są jakieś takie... małe... chowają się wszystkie charakterystyczne linie itd, a wyglądem przypominają Opla Vectre B po lifcie [oczywiście w czerni]. W srebrnych sportowa linia nadwozia jest tak doskonale zaznaczona, że sprawia wrażenie wiecznie świeżego i młodego wyglądu. Do tego optycznie sprawia wrażenie dużej, płaskiej i szerokiej :wink: czyli spełnia 3 podstawowe cechy sportowego wzornictwa :wink:
Opublikowano

Ja bym polecił jakiś niestandardowy kolor. Trzeba sporo pracy do pomalowania całości i szkoda by było aby auto ginęło w tłumie. Czarny, srebrny, siwy bym od razu skreślił. Białych też za wiele, a poza tym ten kolor lepiej pasuje do nowych aut. Dla e46 z szarą skórą i chromami wydaje mi się że świetnie pasowałby krwistoczerwony :cool2: coś w tym stylu: http://cgi.ebay.com/ebaymotors/VERY-CLEAN-M3-DOCTOR-OWNED-1-OWNER-FL-CAR-MUST-SEE-/260786135687?pt=US_Cars_Trucks&hash=item3cb810a287

Śliwkowy też fajnie by pasował :cool2:

Opublikowano
:lol: :lol: :lol: czarny ginie w tłumie .... dobre :cool2: a i tak każdy chce czarny , bo czarny najładniejszy .... :lol: niektórzy nawet w avatarze wstawiają czarny .... :norty:

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

Opublikowano
:lol: :lol: :lol: czarny ginie w tłumie .... dobre :cool2: a i tak każdy chce czarny , bo czarny najładniejszy .... :lol: niektórzy nawet w avatarze wstawiają czarny .... :norty:

Dlatego właśnie jadąc rano po bułki jest wielkie prawdopodobieństwo że napotkamy kolejny czarny egzemplarz e46... :wink: bo każdy lubi czarny... gangsterka :8)

Opublikowano
tych czarnych to nie jest aż tak dużo , zdecydowanie więcej jest innych kolorów ... u mnie w okolicy tak średnio na 1 czarne e46 przypada 10 innego koloru ... :D

Chiptuning Łódź

Opublikowano

Może zależy gdzie ale czarnych u siebie widzę niewiele , za to mnóstwo widzę srebny metalik czyli taki jaki ja mam :)

mi tam ten kolor się podoba ładnie z alusami się komponuje ale nie kupywał tego samochodu dla koloru - tak wyszło :)

jak bym miał wybierać to:

- krwisto czerwony kolor - na pewno wyróżniałby się bo niewiele takich betek jest i to strikte zwykle sportowe autka mają

- srebny metalik - fajny kolor , ładnie się autko prezentuje i co ciekawe nie widać brudu na nim więc nie trzeba co chwile myć aby był ładny :)

- grafitowy metalik - w zasadzie z takim kolorem chciałem kupić :)

jaki nie lubię

- biały - w e46 jakoś mi to nie pasuuje

- czarny - sorx koledzy ale czarny to od razu mafia , łby , karki łańcuchy itd - taki poglądy są - nic na to nie poradzę :)

inne kolory są mi obojętne :)

Opublikowano
wyróżniać się wyróżnia , ale zauważ że czerwone najtrudniej sprzedać i mają najmniejsze ceny .... a dla mnie osobiście czerwony ma się nijak do marki bmw ...

Chiptuning Łódź

Opublikowano
.... a dla mnie osobiście czerwony ma się nijak do marki bmw ...

Też mi się tak wydawało dopóki nie zobaczyłem swojego obecnego auta - od razu wiedziałem że chcę je mieć. Wcześniej miałem srebrną E46 też była ładna...A co do ceny to nie wiedziałem że czerwone są tańsze, nie zauważyłem.

Po co jeździć jak można latać...BMW
Opublikowano
dla mnie do e46 szczególne w kombiaku pasuje najbardziej grafitowy metalik do tego fele styling 44 17' i jest pięknie :cool2: mój wymarzony kolorek a skończyło sie na orient blau :)