Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

hej,

nawiązując do viewtopic.php?f=69&t=155822 - jestem po wymianie czynnika w klimatyzacji i "buczenie" spadło o jakieś 80-90%. dalej jest wyczuwalne na granicy słyszalności, no ale już trudno. mam jeszcze jeden problem - w aucie na postoju przy włączonej klimatyzacji lekko (naprawdę minimalnie) buja budą. po naciśnięciu śnieżynki na panelu klimatyzacji bujanie ustaje. czy winny jest pasek i rolka napinacza klimatyzacji, czy może to być coś jeszcze innego?

Opublikowano
a jak wyglada koło pasowe?? może ono powoduje te bujanie??

wizualnie wygląda ok, nie widać na nim żadnych pęknięć, przytarć czy wyszczerbień.

Opublikowano

wymieniłem rolkę i pasek od klimatyzacji (rolkę bez tego bolca który wchodzi do napinacza, nową rolkę założyłem na stary bolec - ale nie było na nim luzów i wyglądał OK). poprawa tak gdzieś o 20-30%. dalej zdarza się bujanie przy włączonej klimatyzacji - ale nie zawsze, np. stoję na światłach i zacznie bujać, wyłącze klimatyzacje -> natychmiast przestanie. pojawia się to co jakiś czas, dość często, ale nie występuje cały czas.

czy może być winny napinacz?

Opublikowano

wymieniłem rolkę i pasek od klimatyzacji (rolkę bez tego bolca który wchodzi do napinacza, nową rolkę założyłem na stary bolec - ale nie było na nim luzów i wyglądał OK). poprawa tak gdzieś o 20-30%. dalej zdarza się bujanie przy włączonej klimatyzacji - ale nie zawsze, np. stoję na światłach i zacznie bujać, wyłącze klimatyzacje -> natychmiast przestanie. pojawia się to co jakiś czas, dość często, ale nie występuje cały czas.

czy może być winny napinacz?