Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

zawor egr

Witam

posiadam bmw e46 330d chcialem zaslepic zawor egr.i to zrobilem wstawilem dorobiona blaszke. samochod mi nie odpalil gdy wyjelem blaszke to odpalil bez problemu. moze ktos cos doradzic albo podpowiedziec czemu nie odpala po zaslepieniu zaworu

pozdrawiam @ll :o

Opublikowano
kolego na oryginalnej przeplywce i sprawnym zaworze nie m a sensu go zaslepiac, problem jest jak masz zamiennik przeplywomierza np. z mtm, wtedy musisz to zrobic bo inaczej silnik bedzie falowal na biegu jalowym. Ogolnie przeplywka mtm to jest dobra jak ktos nie chce wyrzucic 1000zl na przeplywke. Przeplywka ok 600zl + reprogramacja 0zl (jak ma czym) + chip 400zl w gore, takze minimalne koszta to 1000zl a maks ponad 2000.
.
Opublikowano
zawor egr

Witam

posiadam bmw e46 330d chcialem zaslepic zawor egr.i to zrobilem wstawilem dorobiona blaszke. samochod mi nie odpalil gdy wyjelem blaszke to odpalil bez problemu. moze ktos cos doradzic albo podpowiedziec czemu nie odpala po zaslepieniu zaworu

pozdrawiam @ll :o

Najlepiej opisz dokładnie co zrobiłeś(zaślepiłeś) i w jakim celu :D

Opublikowano
Z tego co wiem to zaślepienie EGR powoduje podniesienie temperatury spalania w cylindrach (silnik nie dymi na czarno - można się naciąć przy kupnie auta) - a co za tym idzie i niektórzy się później dziwią - przepalają się denka w tłokach ( czyli nie tylko od wtryskiwaczy).
Opublikowano
JA mialem czyszczony i rozruszany tydzien temu i powiem szczerze ze pomoglo . Objawy byly takie ze chodzil glosno i byl taki przyduszony slabo sie wkrecal na obroty , raz na ruski rok cos puszczalo i chodzil cicho i lepiej sie zbieral . Mechanikom juz sie oczy zaswiecily . Pewnie wyczysclili by co trzeba a wzieli za wymiane turbo ;) , ale kazalem czyscic w ciemno EGR i pomoglo :)
Opublikowano
Z tego co wiem to zaślepienie EGR powoduje podniesienie temperatury spalania w cylindrach (silnik nie dymi na czarno - można się naciąć przy kupnie auta) - a co za tym idzie i niektórzy się później dziwią - przepalają się denka w tłokach ( czyli nie tylko od wtryskiwaczy).

Przykro mi, to nie jest prawdą...........

Doskonale znam aplikacje diagnostyczne DIS i Inpę , diesel w BMW jest prosty.

Masz awarię ,kłopoty,szukasz pomocy..forum to dobre miejsce aby znaleźć odpowiedź na swoje pytanie.

Po prostu napisz w czym kłopot, wspólnie znajdziemy rozwiązanie.

http://www.otofotki.pl/img12/obrazki/qo536_ccc.jpg

Opublikowano
temperatura w komorze spalania wzrośnie ale nie ma możliwości wypalenia denka tłoka, co najwyżej silnik mógłby się miejscowo lepiej dogrzewać :) ale to i tak tylko w zakresie niskich predkosci i malych obciazen, ale to raczej sporadyczne przypadki.
.