Skocz do zawartości

[e60] Doposażenie w fotele komfortowe

stefek800

Rekomendowane odpowiedzi

• 4 miesiące temu...

Witam,

Fotele beą pasowały,ale,właśnie.

Zależy jakie kupisz,jaka skóra czy wszystkie funkcje będziesz chciał uruchomić.

Trzeba zmienić moduły foteli,które znajdują sie pod fotelami i może nawet dorobić instalację.

Jest trochę zabawy.

Pozdrawiam

Moim zdaniem gra nie warta świeczki. Kuzyn wybrał fotele komfortowe w połaczeniu z jakąś tam lepszą skórą i doplata w nowym aucie to chyba 10 czy 15 kola. Fotele sa troche inaczej wyprofilowane i mają dodatkową regulacje, jak pojeżdziłem troche to moje zdanie jest takie, ze to zbytek nie warty inwestycji.

sadzomiotacz pędzony gnojówką

Sprzedam swoje BMW E91 320d 163 KM 2006 390 kkm, Navi Prof., panorama, bezwypadkowe, zadbane, pewne. Info - priv

Komforty są lepsze od sportowych i zwykłych foteli.

W swoim aucie mam sportowe,powiem szczerze przy podróżach 1000-1500 km fotele sportowe są męczące.

Często jeżdzę kolegi autem z komfortami i różnica jest naprawdę duża.

• 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
Witam, czy jest ktoś może komu udało się wymienić fotele sportowe na komfortowe, zastanawiam się czy niezbędne jest kupowanie nowych modułów czy da się zaprogramować te które są w komfortach. Ile kosztuje programowanie bo "Fus" nie chce o tym słyszeć ?, Czy konieczna jest przeróbka instalacji? Dodam, że u siebie mam sporty z pamięcią i w pełnej elektryce.

• 1 rok później...

Witam,

Chciałbym się dowiedzieć na co zwrócić uwagę podczas wymiany foteli szmacianych grzanych, na komforty.

Chodzi mi o sam proces wymiany, a nie o dobór foteli, bo takowe już posiadam.

Czytałem trochę o tym na forum, ale nie znalazłem pełnych informacji.

Między innymi, dowiedziałem się, że warto odpiąć akumulator, żeby błąd poduszki nie wyskoczył.

Tylko, że ostatnio, mój znajomy wymieniał akumulator w e87 i podłączeniu nowego zaczęły mu się świecić wszystkie możliwe kontroli na liczku.

Czy nie stanie się coś podobnego u mnie?

Z góry dzięki za pomoc.

Lepiej wszystko robić na bez akumulatora. Można go normalnie odłączyć, byle by nie na włączonym zapłonie. To co się stało w tym e87 to jakiś zbieg okoliczności. Co do zmiany to sam jestem ciekaw czy i jakie dodatkowe moduły są potrzebne, ja mam również zwykłe szmaciane, ale DIS znajduje u mnie sterownik taki jak do comfortów, przynajmniej takie są możliwe testy.

A czy ktoś wie jak to fachowo zrobić żeby te błędy nie wyskoczyły?

Znalazłem wypowiedzi ludzi, którzy po wymianach i odłączeniach aku, mieli takie problemy.

Znalazłem tez wypowiedź, że dobrze jest odczekać jakieś 15-20 minut po ponownym podłączenia akumulatora i nie będzie żadnego śladu.

Co Wy na to?

• 2 miesiące temu...

Cześć, szukam "magika" w Warszawie, a właścieciwie niekoniecznie w Wwie byleby nie jechać 2 dni :-), który zamontuje i zaprogramuje mi fotele komfortowe na miejsce moich standardowych w E61 z 2009 roku. U Fusa powiedzieli mi, że to "bardzo dużo pracy", BMW nie przewiduje standardowo i nie będą się bawić ... Chciałbym też zasięgnąć porady gdzie najlepiej i najpewniej takie fotele (sam przód albo komplet tapicerki) kupić, razem ze sterownikami. Powiedziano mi (też w ASO u Fusa), że muszą być z samochodu z tego rocznika, żeby sterowniki się zgadzały do prawidłowego zaprogramowania.

Dajcie znać

dimi

Dzięki panowie, przekierowano mnie właśnie do Pawła 602 888 915,

ktory telefonicznie stwierdził, że nie ma problemu, byleby kupić fotele albo całą tapicerkę z modelu po liftingu (po 2007 roku).

Brzmiał bardzo kompetentnie. Zaczynam szukać.

Jak już zrobię tam czy gdzie indziej to dam znać na forum.

pzdr

dimi

Dziwne ze FUS się wypiął na tą wymianę. Bo bmwsklep.pl ma to w ofercie robiłem kilka zakupów ostatnio tam, bo dokładam sobie navi professional i zakupiłem u nich kilka kabli, pytałem o dołożenie aktywnych foteli w moich komfortach nie było problemu. Na stronie jak byk jest że dokładają takie rzeczy, fotele komfortowe-> http://www.bmwsklep.pl/fotele_komfortowe,0,2507.html . Więc FUS'owi nie chciało się tego robić chyba, albo tacy specjaliści są ;) Fakt faktem, że bmwsklep.pl to Smorawiński z Poznania, pierwszy serwis BMW w PL, może tylko oni ogarniają takie rzeczy...
Radość sprawia, że serce przyśpiesza