Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, panowie mam taki problem. otóż co jakiś czas moja bunia nie chce odpalić od "tyka" muszę krecić ze 3 razy i to dość długo zanim odpali a jak juz zalapie to laduje kupe siwego dymu. dzieje sie to nie zawsze raz na jakis czas. czym to moze byc spowodowane? błędów w silniku nie ma i silnik ładnie wchodzi na obroty. proszę pomóżcie bo wstyd żeby tak kopcila.
Opublikowano
Nie chcę Cię martwić - kiedy u mnie było identycznie, to okazało się, że jeden wtrysk trochę kapie i zniszczył się tłok. Po rozmontowaniu silnika, tłok na 3 cylindrze był zniszczony ;(
Opublikowano
Naturalnie pompa wtryskowa rozszczelniona. Możesz się ratować montażem dławików na zasilaniu i powrocie, ale to "chwilowa" metoda.
Opublikowano
z zewnątrz... łapie "lewe" powietrze, które dostaje się do sekcji tłoczącej. No wydatek jest niestety spory :| Najlepiej jedz do jakiegoś dobrego mecha i niech obada temat czy z okolic pompy jest wyciek paliwa. Oczywiście przyczyną mogą być także nieszczelne wężyki przelewowe i osobiście od tego bym zaczął... koszt żaden! a możliwe, że usterka właśnie tam ma źródło.
Opublikowano
Czujnik położenia wałka rozrządu częsta przyczyna na ciepłym silniku nie drogi koszt czujnika raz działa raz nie wymień myślę że 99% to, w nie jednej to przerabiałem może nawet dojść do tego że jak na kompie wykaże ci błąd i ci go wykasuje a auto będzie ciepłe to go nie odpalisz aż ostygnie.
Opublikowano
Czujnik położenia wałka rozrządu częsta przyczyna na ciepłym silniku nie drogi koszt czujnika raz działa raz nie wymień myślę że 99% to, w nie jednej to przerabiałem może nawet dojść do tego że jak na kompie wykaże ci błąd i ci go wykasuje a auto będzie ciepłe to go nie odpalisz aż ostygnie.

Sorki ludzie odpisałem nie na ten temat dwa miałem otwarte źle wyszło jeszcze raz so :mad2: rki