Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam...jestem tutaj nowy więc jeśli coś źle zrobiłem to sorry. Do rzeczy...jak w temacie chodzi o brak mocy w moim autku. Czytałem o tym wiele wątków...jednak jest wiele "propozycji". Zacząłem więc od komputera...wykazało 3 błędy: wtrysk sterujący czujnik ciśnienia powietrza i świece. Wtrysk i świece wymienione a czujnik był po prostu odłączony. Odczułem lekką poprawe na 1 i troche 2 biegu...lepiej się zbiera... jednak na 3 biegu przy ok 3tys. jest dziura... Na 4 biegu przy gazie w podłodze ekomizer pokazuję ok 14l a słyszałem że powinien 20 i że jeśli tak nie jest tzn że przepływomierz do wymiany...ktoś to potwierdzi? Jakieś propozycje co z tym zrobić? Druga sprawa to zapach ropy w kabinie...myślałem że to webasto ale teraz już nie chodzi a zapach nadal jest... Pozdrawiam Tomek.
Opublikowano
Tomek sprawdź to wszystko o czym wyczytałeś w innych teoretycznie takich samych wątkach. Nic innego nie da się wymyślić i chyba zostało napisane wszystko na temat braku mocy w M47. pozdr
Opublikowano
no chyba tylko to mi pozostało ... a można jakoś sprawdzic czy ten przepływomierz rzeczywiście padł czy jedynym wyjściem jest jego wymiana na nowy?
Opublikowano
Odepnij przepływkę jak nic się nie zmieni to znaczy,że uszkodzona jak się pogorszy to przepływka dobra .Można też podmienić z kolegą .Podnieś maskę ściągnij plastiki i oblukaj może gdzieś jest nieszczelność w układzie paliwowym :D
Opublikowano

Witam.

Czy kod błędu C0530 to jest od przepływomierza bo nie mogę się doczytać nigdzie a dziś taki wyskoczył na kompie u dignosty :?: :?: . Objawy to brak mocy i kopci na biało :cry: .

Pozdrawiam.

Opublikowano
Czy kod błędu C0530 to jest od przepływomierza bo nie mogę się doczytać nigdzie a dziś taki wyskoczył na kompie u dignosty :?:

nie rozumiem co to za diagnoza, która TOTALNIE NIC nie wnosi do rozwiązania problemu, a tylko jeszcze bardziej gmatwa wszystko... ile zapłaciłeś kolego za tą "diagnozę"??

Opublikowano

Witam

Wychodzi na to że błąd dotyczy przepływomierza.

Doskonale znam aplikacje diagnostyczne DIS i Inpę , diesel w BMW jest prosty.

Masz awarię ,kłopoty,szukasz pomocy..forum to dobre miejsce aby znaleźć odpowiedź na swoje pytanie.

Po prostu napisz w czym kłopot, wspólnie znajdziemy rozwiązanie.

http://www.otofotki.pl/img12/obrazki/qo536_ccc.jpg

Opublikowano

Jeszcze nie zapłaciłem :) a Bunie pozostawiłem na weeken bo wyjechałem na mazury. Oby to był tylko przepływomierz.

Pozdrawiam.