Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Witam mam mianowicie taki problem jeźdze autem e-46 benzyna 2,0 z 2001r i w pewnym momencie zauważyłem ze jak stoje to sie grzeje i wskazówka nie stoi pionowo tylko przechodzi na prawą strone wystarczy przygazować i wraca w pion wymienilem visco 1 mechanik powiedział ze nie działa wymienilem na 2 hella nowe wymienilem chłodnice płyn chlodniczy pompe wody i nadal po przejechaniu około 10km jak stane auto sie grzeje jak przygazuje wskazówka wraca na miejsce i jak włączę ogrzewanie to temperatura trzyma i jest ok doradzcie co może być bo juz nie daje rady płynu nie wyrzuca oleju nie przybywa silnik chodzi dobrze co jest!!!!!!!! Edytowane przez BUJAKKA85
Opublikowano
ale ciepło leci grzeje w środku to może byc nadal termostat? bo tego nie sprawdzałem

Co to za argument? Termostat po to jest aby silnik szybciej nagrzac i dawac ciepło do kabiny.

Opublikowano
kolego tak jak yoshi pisał termostat do wymiany i dobrze odpowietrzyć cały układ wymieniłeś wisko pompę wody także innej opcji praktycznie nie ma !!

BAYERISCHE MOTOREN WERKE

"To ucieleśnienie sportowego charakteru,dynamiki,zaawansowanej technologii i ponadczasowej funkcjonalnej elegancji,oznaczonym Biało-Niebieskim emblematem symbolizującym obracające się śmigło.Samochód tej marki posiadamy dla radości z jazdy."

Oliver Hessmann

Opublikowano

Po przemysleniach wykluczyłbym termostat. Jeśli po dodaniu gazu temperatura wraca moze to oznaczać, że powstaje poduszka powietrzna ktora blokuje przeplyw cieczy.

Trzeba zacząc od bardzo dokladnego odpowietrzenia i jeśli to nie pomoże trzeba szukac skąd w układzie bierze się powietrze.

Opublikowano
chłodnica jest nowa ale zobacze ten test może być zapowietrzony uklad ale odpowietrzam i odpowietrzam chociaz dzis przejechalem 70 km postawilem i jest ok przygazowalem z 2 razy tepm podeszła i spadła a jak puszczę ciepło trzyma bez problemu, wymienie wąż od bloku do zbiorniczka bo syczał jest skruszaly plastik i dobrze odowietrze i dam znac ale juz brak mi sił. chyba ze gazem cos mi zepsuli ale jezdzilem na nim i bylo ok wogole zaczeło sie to dziac jak pojechalem do poznania jezdzilem tam bylo ok wracalem autostrada do konina tak ok 170km/h i w słupcy patrze temp rosnie i tak to sie zaczeło
Opublikowano
chłodnica jest nowa ale zobacze ten test może być zapowietrzony uklad ale odpowietrzam i odpowietrzam chociaz dzis przejechalem 70 km postawilem i jest ok przygazowalem z 2 razy tepm podeszła i spadła a jak puszczę ciepło trzyma bez problemu, wymienie wąż od bloku do zbiorniczka bo syczał jest skruszaly plastik i dobrze odowietrze i dam znac ale juz brak mi sił. chyba ze gazem cos mi zepsuli ale jezdzilem na nim i bylo ok wogole zaczeło sie to dziac jak pojechalem do poznania jezdzilem tam bylo ok wracalem autostrada do konina tak ok 170km/h i w słupcy patrze temp rosnie i tak to sie zaczeło

Dlatego pisalem, że trzeba ustalić gdzie dostaje się powietrze, a Ty piszesz, że cos syczy. Napraw, a potem zobacz o co chodzi.

Opublikowano
Oby już tak zostało podstawa to także dobre odpowietrzenie całego układu!!!

BAYERISCHE MOTOREN WERKE

"To ucieleśnienie sportowego charakteru,dynamiki,zaawansowanej technologii i ponadczasowej funkcjonalnej elegancji,oznaczonym Biało-Niebieskim emblematem symbolizującym obracające się śmigło.Samochód tej marki posiadamy dla radości z jazdy."

Oliver Hessmann

Opublikowano
wymienilem wąż idacy od termostatu do zbiorniczka i chłodnicy i na wszelki wypadek termostat i jest ok jak narazie

Jeśli jest szczelnie to będzie dobrze.

Zobacz ile części wymieniłeś bez sensu...

• 6 miesięcy temu...
  • 4 tygodnie później...