Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Pytanie jak w temacie: na które z aut zdecydowalibyście się: F25 3.0D 258KM czy ML 300CDI 205KM? Problem może dziwny ale jednak....Cena i wyposażenie praktycznie identyczne, MLem jeżdziłem i jest bardziej komfortowy i dynamiczniejszy niż moja obecna X3 2.0D. Nową X3 z 3.0 D nie ma szans polatac bo to egzotyka i sprowadzane są tylko pod konkretne zamówienie:( Jeżdziłem F25 z 2.0D i komfort większy niż w E83....Chociaż dynamika niewiele lepsza. Robię około 30.tyś km rocznie (głównie sam) i zastanawiam się czy wybrac prestiż i komfort Merca czy zabawę z jazdy i dynamikę BMW?
Opublikowano
Zdaję sobie z tego sprawę z tym, że X5 w podobnej konfiguracji wychodzi grubo ponad 300K a w w/w sytuacji mogę miec auta za około 250-260K - stąd mój dylemat: brac klasę wyższą z gorszymi osiagami czy klasę niższą z osiagami naprawdę dobrymi....
Opublikowano
Osobiście wziąłbym raczej x3. Dlaczego? F25 jest już naprawdę dużym autem porównując z e83. Gdybym teraz miał kupować Suva (Sava :) ) to np. miałbym poważny dylemat czy x3 czy X5. Kolejny argument przemawiający na niekorzyść MLa to fakt, iż auto jest już kilka lat na rynku, zdążyło się zestarzeć i nowy model będzie szybciej niż w przypadku świeżynki którą jest BMW.
Sprzedam Hondę Civic Sport 1.4, salon PL, bezwyp., I właściciel, 80 tys. km - info PW
Opublikowano
Właśnie dlatego się miotam:) F25 3.0D- nowy model z fajnym silnikiem, z kolei ML - model schodzący w tym roku z rynku ze słabszy silnikiem ale o klasę wyżej....
Opublikowano

Nowy model ML-a ma wejść na jesień, tak więc będziesz się tylko wkurzał, że masz już stary model...

Też bym raczej wybrał nową X3 - nowy model, ciekawy silnik, nie wiem, jak z wyposażeniem (piszesz, że podobne).

...a najlepiej pojeździj, porównaj, negocjuj i wybierz SAM!!! bo ty Ty nim będziesz jeździł :cool2:

pozdr.,
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

dla mnie to porownanie nie ma wiekszego sensu ze wzgledu na roznice klas, o ktorych juz ktos pisal

ale zawsze bylem zwolennikiem duzych samochodow, wiec stawialbym na ML, choc Merc jest "nudny", poza tym nowa X3 jest nowa, dopiero po lifcie bedzie dograna na cacy

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
A ile masz lat, bo przed 50tką chyba nie wybiera sie MLa :D :D :D :D :D :D
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Na razie sprzedałem swoją bunię E83:( i odpuściłem sobie ML W164:) Czekam na ceny nowego MLa - jeżeli będą wariackie to pod uwagę biorę jeszcze (oczywiście oprócz F25 3.0D:) Discovery 4 lub nowego Grand Cherokee - jest naprawdę fajny, problem w tym, że termin dostawy wynosi prawie pół roku tzn, że auto odebrałbym w listopadzie i w sumie po miesiącu przeskakuje mi rocznik i jestem w plecy:( W związku z tym czekam na jakąś ciekawą okazję... Dziwna sprawa, że kompletnie nie jestem przekonany do X5 albo X6.....za dużo tego jeździ i ceny też zaporowe....