Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

dużo jest na ten temat na forum ale niestety nadal nie ma odp.

Posiadam BMW e39 525d i poruszając sie w przedziale predkosci 100-120 km/h mam dziwne bicie, aż drżą fotele w środku i osłonki przeciwsłoneczne.

Problem ten istnieje tylko gdy jade równym gazem, przyspieszajac nie ma takich objawów ale gdy zwalniam tak, np jadąc 150 puszczam nogę z gazu, zbliżając sie do 120 km/h problem znowu powraca.

z góry dzieki za pomoc.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Sprawdź łożyska piast z tyłu. Nawet minimalny luz jest niedopuszczalny.

Podnieś auto i poruszaj kołem w poziomie i w pionie.

Drogą dedukcji doszedłem do konkluzji...!!!!
Opublikowano
Pojawienie się problemu drgań w pewnym zakresie prędkości , może sugerować problem z oponami. Proponuje wrzucić na próbę inną parę opon, a najlepiej całych kół dobrze wyważonych.
Opublikowano
witam ponownie, tylko ze ten problem powstał juz zima, zalozylem nowe felgi orgibnal bmw, nowe opony goodyera i nadal jest to samo, nowe tarcze, klocki brembo i nic nie pomaga,
Opublikowano
U mnie bicia są na kierownicy przy85-90km/h i też nie wiem co zrobić koła wyważone gumy na drążku wymieniłem teraz może wymienie stabilizatory.A stało się tak od momentu jak wymieniłem amortyzatory.