Skocz do zawartości

PLANUJĘ KUPNO E39 PROSZĘ O OPINIE i POMOC W WYBORZE

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy wiecie co mam zrobić z kartą pojazdu ? Dostałem od właściciela i tam sa wbite jego dane, i nie wiem czy mam ją dać gdzieś w urzędzie do zmiany danych? Pojęcia nie mam

Spoko już wiem co mam zrobić

Nie dałem rady zrobić zdjęć auta pogoda lipna.

Postaram się w tygodniu.

Opublikowano

To jest moje drugie auto w życiu.

Zdjęcia w poniedziałek 100 procent.

Jutro samochód o 3 w nocy pożycza kumpel bo za granice niemiecka jedzie na chwile.

Ja jutro w pracy cały dzień niestety :( ale poniedziałek wolne to bedzie czas.

Co do spalania to nie jest źle i myśle że bedzie lepiej niż w moim seacie, mianowicie mam już 260 km przejechane od pełnego tankowania gazu i pali sie 2 lamka z 4.

Po tej lamce bedzie czerwona wiec mysle że jeszcze 100 km na tym zrobie, w sumie bedzie z 350 km za 129 zł czyli 100km za 36zł.

Jest naprawde dobrze poniewaz dopiero ucze sie jazdy automatem, po mieście pojeżdziłem sporo, na trasie sprawdzałem bardzo czesto jak auto sie zbiera i wyprzedza wiadomo but do podłogi i wgniatanie w fotel(oczywiście to tylko dla sprawdzenia auta) :mrgreen:

oraz dawałem jeżdzić bratu żeby poczuł to co ja he :cool2:

Myśle ze tragedii w spalaniu nie bedzie.

Moj seat jest w benzynie i na sto łykał ponad 7 litrów przy silniku 1,4 czyli ponad 40 zł na 100 :duh:

Kumpel bierze auto wiec zatankuje czyli narazie nie dolicze sie spalania dopiero jak nastepnym razem sam znowu zatankuje.

Jak narazie mieliście racje co do wyboru tego silnika

Opublikowano

Ja w życiu bym nikomu auta nie pożyczył :mrgreen:

Jak Ci seat tyle łykał to różnicy na niekorzyść w spalaniu nie zauważysz. Gorzej w częściach :mrgreen: Ale widzisz że warto

Opublikowano
Bo większość ludzi myśli iż mały silnik im mniej spali niż większy w tej samej budzie lub że ubezpieczenie będzie sporo droższe za większą pojemność
Opublikowano
Mały silnik w tym przypadku np mój 2.0 spali mniej niż 2.8 ,ale jadąc w mieście. Jeśli porównamy trasę to i tak mały silnik spali mniej, ale różnica będzie bardzo mała. Gorzej jest jadąc małym silnikiem w górach z załadowanym autem. Wtedy duży silnik spali mniej.
Opublikowano

Czaicie w jakim my kraju zyjemy jacy frajerzy chodza w tej zdziczalej Polsce. Kumpel nie chcial mi swiat od rana psuc wiec nic nie mowil. wlasnie wroecil i dzwoni ze jak brał rano auto to zobaczyl ze juz ktos znaczek zakosił.ktos czyms podwazyl.nie ma jakis rys ponoc tylko wgniecenie male jutro obczaje i podzuce fotke. a chcialem wczoraj w nocy zostalwic telefon w oknie i nagrywac dla spokojnosci ale cholera bylo za cimno i slabo bylo widac wiec dalem sobie spokoj. szlag mnie trafi jakie lumpy kreco sie po swiecie zero szacunku dla cudzej wlasnosci. spodziewalem sie takich akcji ze tu jakas rysa tu znaczek ale kur.a nie tak szybko.ciezko u mnie dorwac garaz do wy ajecia ale musze cos znalezc bo bedzie kiepsko.

mieliscie takie akcje?

• Moderatorzy
Opublikowano

No i co???

Nie przeżywaj jakbyś okresu dostał :mrgreen: Takie straty to norma.

Kurde bez kitu, ale masz dziecinne podejście jakbyś życia nie znał.

Stracisz jeszcze nie jeden ori znaczek, do czasu kiedy założysz podróbkowe których nikt nie chce kraść.

I miałbym prośbę.

Nie śmieć tematu takimi pierdołami. To jest temat dotyczący zakupu, a nie że ktoś Ci znaczek zajumał.

I do problemów technicznych masz dział warsztatowy, w którym należy założyć odpowiedni temat-myślałem że masz opanowany regulamin skoro mi tak w którymś poście mim jechałeś.

Pozdrawiam :cool2:

ec2Wze6.jpg
Opublikowano
Nie wszystkim. Akurat mam teraz domek za miastem, ale wcześniej nikt mi nic nie ukradł pod blokiem bo na wielkiej płycie wiedzieli kogo auto. Więc może masz wrogów :D
Opublikowano
Nie mam wrogow ale dlugo nie mieszkam tu i tablice rejestracyjne sa z innego miasta.a fotochromy mam jak narazie. jutro szukam bezpieczniejszego parkingu i moze garazu do wynajecia
Opublikowano
Nie wiem z czego to wynika... Miejsce zamieszkania czy coś, ale nigdy nie miałem takiego problemu. Parkowałem pod chmurką dokąd mieszkałem w bloku, ja i żona, i nigdy nie było takich problemów, a samochody zdecydowanie "firmowe". Nie mieści mi się w głowie jak można co noc bać się o znaczek. Owszem, zdarza się, ale to jakieś przypadkowe akty wandalizmu. Naprawdę współczuję takiej sytuacji... i cieszę się, że już nie mieszkam w bloku.
Opublikowano
blaca mnie się to podoba :D jak cos to mogę Ci jutro wysłać znaczek

Spoko,ale doszedłem do wniosku ze kupie sobie jakies chińskie podróbki bo na pewna bedą dalej kraśc i nie bedzie mi tak żal.

Dziwie sie ze z tyłu nie zajumali.

Przestawiłem dzisiaj auto na spokojniejsze osiedle do kumpla bo tu gdzie rombneli to jest jedyny monopolowy i non stop jakieś szemrane towarzystwo się kreci.

Co do auta to jest brudne po trasie do niemiec.

Opublikowano
To sprzedaje wykwalifikowany handlarz, samochody są przygotowane perfekcyjnie i ciężko się czegokolwiek na zdjęciach dopatrzeć. Jak dla mnie cena jest mimo wszystko za wysoka, za takie pieniądze to wolałbym pojechać do Niemiec i sobie samemu sprowadzić, na pewno byłoby to pewniejsze niż zakup od polskiego handlarza.
Opublikowano
zadbane e39 kosztują sporo powyżej 30 tyś w de, aktualnie poszukuje w manualu to już trochę wiem, sąsiad woli miec automata koleś przysłał mi viny i jutro zobacze ile przebiegu mają