Skocz do zawartości

PLANUJĘ KUPNO E39 PROSZĘ O OPINIE i POMOC W WYBORZE

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ta złoto - beżowa? Ale dlaczego taksówka?

Na moje oko nic nie wskazuje na to, że jeździ na taxi w Polsce, a w Niemczech taksówki owszem beżowe, ale nie takie ;) Takie raczej kremowo - beżowe.

Opublikowano
Dajcie spokój nie można w ogóle do tego od tej beżowej sie dodzwonić. Połączenienie nie może zostac zrealizowane taki komunikat jest. Nie wiem może poblokował nieznajomych? Po co ja wystawiał jak sprzedac nie chce.
Opublikowano

Mi się ona podoba. Bardzo ładna felga jeśli oryginalna. Środek najładniejszy najmniej zajechany (mówię o fotelu) bo reszta ładnie wygląda. Poprzednie to szroty jeśli oceniając po samym środku. Kolor piękny jak dla mnie.

Na Twoim miejscu pojechał bym zobaczyć obejrzeć, sprawdzić bezwypadkowość czy to nie jakiś ulep, posłuchał silniczka, zawieszenie itd.

Ja jak się zdecydowałem na swoją pojechałem sprawdzić zawieszenie, podłączyłem pod kompa, zmierzyłem kompresję co było dla mnie bardzo ważne. Było ok to wziąłem.

Jak się dodzwonisz to poproś o zdjęcia spod maski i zobaczymy jak to wygląda

Opublikowano

Rozumiem dzieki za rady.

Bede jechał ze znajomym mechanikiem bo ja za dobrze sie nie znam.

On miał multum beemek i wie co je boli.

Ale wydaje mi sie to aukcja podpucha bo telefon jest głuchy cały dzien i komunikat od operatora non stop ze nie można zrealizować połączenia.

Pojechałbym z checia.

Na paliwko wyjdzie mi nie cała stówka w obie strony wiec jest git.

Napisałem mu na maila.

Mój znajomy chce zadzwonic i wybadac kolesia w zeznaniach czy nie kreci cos i czy warto sie pofatygować.

I wiadomo diagnosta czy serwis do sprawdzenia auta plus podpiecie pod kompa to podstawa.

Opublikowano
Zadzwonił do mnie właściciel tej beżowej- kawowej czy jak tam zwał. Na chwile obecną jest w Holandii i wraca 30 marca i na ten dzień się umówiłem. Zobaczymy co z tego wyjdzie.
  • Moderatorzy
Opublikowano

Przeglądałem allegro i wpadło mi jedno ogłoszenie w oko.

Auto wygląda przyzwoicie i jest z LPG :D .Chociaż właściciel napisał nieprawdę spalanie 10l-chyba na postoju :mrgreen: raczej to drugie zadeklarowane to minimum :cool2:

http://allegro.pl/piekny-jeep-grand-4-7-v8-4x4-full-100-lpg-zobacz-i3094654446.html

A tak wracając do tematu.

Ta jest fajna taka zwyczajna bez żadnych udziwnień i nie od handlarza. Podoba mi się W dziale do oceny jest kol. z Włocławka Jakub może kojarzy to auto.

http://allegro.pl/bmw-528-ideal-ksenon-skora-automat-i3093638358.html

A ta ma w sobie coś sam nie wiem co, ale musiałem zapodać.

http://allegro.pl/bmw-e39-520i-skora-xsenon-klimatronik-i3086260885.html

Obydwa auta są w cenie powyżej średniej, co może dobrze wróżyć.

A ta brązowa czy jaki ona tam ma kolor mi się nie podoba. Może gość gdzieś wyjechał, koma się rozładowała albo zapił i nie odbiera-czasami tak się zdaża.

PS. Jak przyglądam się kupującym, to mnie ciarki przechodzą jak pomyślę o sprzedaży swojej. Może dlatego obiecałem jej dożywocie-tylko to kurde było po 0,7 Gorzkiej żołądkowej :mrgreen:

Pamiętam, że z miętą była :mrgreen:

ec2Wze6.jpg
  • Moderatorzy
Opublikowano

Rozkodowany VIN tej z Włocławka.

Całkiem, całkiem.

Dane pojazdu

Numer podwozia WBADD610X0BR14720

Kod typu DD61

Typ 528I (EUR)

Typoszereg E E39 ()

Seria 5

Rodzaj konstrukcji LIM

Układ kierowniczy LL

Drzwi 4

Silnik M52

Pojemność skokowa 2.80

Moc 142

Napęd HECK

Skrzynia biegów AUT

Kolor MONTREALBLAU METALLIC (297)

Tapicerka STANDARDLEDER/GRAU (N6TT)

Data prod. 1996-09-05

Wyposażenie

S280A LM RAEDER/SPEICHENSTYLING Obr. BMW, st. le. styl. spr.

S302A ALARMANLAGE Instalacja alarmowa

S354A GRUENKEIL-FRONTSCHEIBE Szyba przednia ziel. z klinem ziel.

S403A GLASDACH, ELEKTRISCH Dach przesuwno-uchylny, elektryczny

S415A SONNENSCHUTZROLLO FUER HECKSCHEIBE Roleta przeciwsłoneczna tylna

S423A FUSSMATTEN IN VELOURS Dywaniki podłogowe Velours

S428A WARNDREIECK Trójkąt ostrzegawczy i apteczka

S430A INNEN-/AUSSENSPIEGEL AUT.ABBLENDEND Lust. wew./zew. z automatyką przyciemn.

S438A EDELHOLZAUSFUEHRUNG Wersja z drewna szlachetnego

S456A KOMFORTSITZE ELEKTRISCH VERSTELLBAR Fotel komfort z pamięcią

S465A DURCHLADESYSTEM System załadunku

S494A SITZHEIZUNG FUER FAHRER/BEIFAHRER Podgrzwanie fotela kierowcy/pasażera

S500A SCHEINW.WASCHANL./INTENSIVREINIGUNG Inst.czyszcz.refl./Czyszcz. intensywne

S508A PARK DISTANCE CONTROL (PDC) Park Distance Control (PDC)

S522A XENON-LICHT Światło ksenonowe

S534A KLIMAAUTOMATIK Klimatyzacja automatyczna

S540A GESCHWINDIGKEITSREGELUNG Tempomat

S555A BORDCOMPUTER Komputer pokładowy V z pilotem

S670A RADIO BMW PROFESSIONAL Radio BMW Professional RDS

S676A HIFI LAUTSPRECHERSYSTEM System głośników HiFi

L801A DEUTSCHLAND-AUSFUEHRUNG Wersja krajowa Niemcy/Austria

S863A SERVICE KONTAKT-FLYER EUROPA Spis dealerów, Europa

S879A DEUTSCH / BORDLITERATUR Literatura pokładowa, niemiecki

Wyposażenie seryjne

S260A SEITENAIRBAG FUER FAHRER/BEIFAHRER Poduszka boczna dla kierowcy/pasażera

S305A FERNBEDIENUNG F.ZENTRALVERIEGELUNG Pilot do zamka centralnego

S411A FENSTERHEBER,ELEKTRISCH VORN/HINTEN Siłownik szyby elektryczny przedn/tylny

S431A INNENSPIEGEL,AUTOMATISCH ABBLENDEND Lusterko wewn. ściemniane automatycznie

S459A SITZVERSTELLUNG, ELEKTR.MIT MEMORY Elektryczna regulacja foteli z pamięcią

S464A SKISACK Worek na narty

S473A ARMAUFLAGE VORN Podłokietnik przedni

S488A LORDOSENSTUETZE FAHRER/BEIFAHRER Podparcie lędźwi kierowcy i pasażera

S520A NEBELSCHEINWERFER Lampa przeciwmgłowa

S548A KILOMETERTACHO Licznik kilometrów

ec2Wze6.jpg
Opublikowano

Obydwa auta są w cenie powyżej średniej, co może dobrze wróżyć.

:mrgreen:

Myślę że cena powyżej średniej nie musi dobrze wróżyć znaczy zobacz tą co wcześniej pokazałem. Ponoć gaz położony niechlujnie, dolot na taśmę sklejony i coś tam jeszcze nie pamiętam. Koledzy z forum odradzali nawet jechać obejrzeć a wystawiona za 14000.

Oto ona

http://allegro.pl/bmw-e39-lpg-i3097622254.html

• Moderatorzy
Opublikowano

Sorry, ale ja widzę tylko graty od LPG na wierzchu. Taśmy nie widzę-zdjęcia marnej jakości.

Ale fakt mi też się nie podoba.

Za to ta z Włocławka wygląda ciekawie.

A ten z Kostrzyna nad Odrą to już w ogóle. Jakbym szukał to pojechał bym i to jutro obejrzeć.

A tak to zapuszczę swojemu jak będę jutro jechał do pracy

Myślę, że ucieszy się :mrgreen:

ec2Wze6.jpg
Opublikowano
Niestety troche dla mnie za daleko żeby jechać ogladac ta z Włocławka, Z 550 km w obie strony. Tak zdesperowany nie jestem. Narazie szukam czegos bliższego. Pózniej pomysle o dalszych wypadach.
Opublikowano
Poczekaj cierpliwie na tą brązową. Taka moja rada.

Możesz zdradic za jaką kwote kupiłeś swoją sztuke?

I w jakim przedziale cenowym szukac mniej wiecej tego auta.

Bo rozumiem ze np za 8300 nie warto nawet jechac ogladac.

Bo stoi taka w stargardzie niedaleko mnie. J

est w ogóle jakiś okreslony przedział cenowy w którym można znaleść zadbana sztuke?

A sorky widze w opisie ze masz zupełnie inny silnik.

Opublikowano
Sorry, ale ja widzę tylko graty od LPG na wierzchu. Taśmy nie widzę-zdjęcia marnej jakości.

Ale fakt mi też się nie podoba.

Za to ta z Włocławka wygląda ciekawie.

A ten z Kostrzyna nad Odrą to już w ogóle. Jakbym szukał to pojechał bym i to jutro obejrzeć.

A tak to zapuszczę swojemu jak będę jutro jechał do pracy

Myślę, że ucieszy się :mrgreen:

Graty mogą być na wierzchu. Sam chciałem mieć wtryskiwacze na wierzchu. No ale bez przesady by walnąć wąż z filtrem przez pół silnika. też z tego co się orientuje to węże od wtryskiwaczy powinny być jak najkrótsze bo długie opóźniają reakcję na gaz oraz powinny być jednakowej dł. Nie znam się na tym tylko tak słyszałem. Dlatego jestem uczulony na tak dziwacznie położoną instalacje. Przy przepustnicy widać taśmę izolacyjną przypatrz się:)

Opublikowano
Poczekaj cierpliwie na tą brązową. Taka moja rada.

Możesz zdradic za jaką kwote kupiłeś swoją sztuke?

I w jakim przedziale cenowym szukac mniej wiecej tego auta.

Bo rozumiem ze np za 8300 nie warto nawet jechac ogladac.

Bo stoi taka w stargardzie niedaleko mnie. J

est w ogóle jakiś okreslony przedział cenowy w którym można znaleść zadbana sztuke?

A sorky widze w opisie ze masz zupełnie inny silnik.

No trochę inny. Za swoją dawałem 20tys, kupiona dalej z rodziny, a swoje i tak trzeba było włożyć. Tu trochę inaczej wygląda bo płynów więcej wchodzi, świece, cewki x8 itd. Za same cewki płaciłem 1600zł.

Opublikowano

Dzwonil do mnie wczoraj wlasciciel tej bmw w nietypowym niby beżowym kolorze i ustawilismy sie na 30 marca bo wraca wtedy z Holandii. No git.Potem patrze ze aukcja zakonczona ze nie bylo ofert kupna po prostu sam ja zakonczyl. pisze wiec co sie stalo czy sprzedal czy dalej jestesmy ustawieni. Odpisal wlasnie oto cytat z maila "" WITAM tak auto zostało sprzedane ktoś wpłacił sporą zaliczkę

nie oglądając samocjodu nie sądziłem że będzie tak duże zainteresowanie "". Co o tym myslice? Jak ktos wplacil zaliczke i to spora dla kolesia z holandi i to nie zawierajac nawet umowy przez kup teraz na allegro.Dziwna sprawa.

Dajcie cynk jak byscie gdzies zobaczyli auto godne uwagi w zachodniopomorkim i na obrzezach wojewodztwa.

• Moderatorzy
Opublikowano (edytowane)

Człowieku. Nikt nie kupuje samochodu z Allegro klikając "kup teraz" , aukcje samochodów są raczej traktowane jako ogłoszenia.

I nie dla kolesia z Holandii, tylko prawdopodobnie handlarz pojechał do Holandii po następne fury na sprzedaż.

Normanie sprzedał.Ktoś pewnie wcześniej oglądał auto, zastanowił się uznał że bierze i zaliczkował. Przy odbiorze wpłaci resztę i odjedzie.

Nie obraź się ale jak będziesz się tak bujał to napiszemy tu jeszcze ze 30 stron zanim pojedziesz cokolwiek obejrzeć i to takie które fartem się nie sprzedało.

Nawet jak jedziesz daleko oglądać to nie szukasz jednego auta tylko kilku w tej okolicy-w razie czego gdyby to upatrzone nie odpowiadało i nie gnał w **uj km do jednego strucla.

Nie wiem jak inni koledzy, ale ja odnoszę takie wrażenie że oczekujesz od nas że kupimy za Ciebie to auto.

Ocknij się kupujesz stare E39, a nie 7-er za 4 bańki które wcześniej zapodałem(pomarzyć można :D ). Przeżywasz jakbyś kupował sobie rower na pierwszą komunię :mrgreen:

Jeżeli jakieś odpowiada to nie czeka się tydzień bo może my coś napiszemy, kolega coś tam powie o taksówce, lub panna stwierdzi,że w nim da :mrgreen:

Dzwonisz umawiasz się, bierzesz w pracy urlop na żądanie i na dzień następny lecisz je obejrzeć.

Ile w ogóle masz lat? Bo twoje myślenie wydaje mi się dziecinne.

PS. Dziś miałem ofertę na moją-gość(znajomy) dawał mi 7,5 :mrgreen:

Skwitowałem to krótko "Spie****aj" :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Edytowane przez CICHY525
ec2Wze6.jpg
Opublikowano
Nie wiem o co ci biega. Ustawilem sie z nim za tydzien bo wtndy wraca.Dzisiaj moglem jechac ale go przeciez nie ma. Dlatego pisze ze dziwba sytuavja z tym autem.
  • Moderatorzy
Opublikowano

Jak nie wiesz???

Wyraziłem tylko moje spostrzeżenia i wszystko ode mnie w tym temacie.

Koledzy niech napiszą swoje i się ustosunkują :norty: :mrgreen:

Moje zdanie znasz.

Dobra kończę te wywody bo to nie ma najmniejszego sensu .

ec2Wze6.jpg
  • Moderatorzy
Opublikowano

A tak a'propo te tanie małe autka przypominają mi jedną no dwie osoby-tylko co rusz marka się zmienia.

(3 drzwiowego z nieregulowanymi fotelami bez kilimy i wogóle dojechanego niemiłosiernie.

Te wypisywanie ile zarabiam, czy mnie stać, obliczanie kosztów nawet takich śmiesznych(dojazd na oględziny auta 100zł)wypytywanie się nas o zarobki(a **uj Cię to obchodzi),ile zostaje itd. też skądś kojarzę.

Nie wiem o co ci biega.

O to,że w **uja z nami lecisz.

ec2Wze6.jpg