Skocz do zawartości

PLANUJĘ KUPNO E39 PROSZĘ O OPINIE i POMOC W WYBORZE

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
ja pierwszy raz zmieniłem olej przy oryg. 245 kkm, teraz mam 320 i skrzynia wciąż chodzi jak masełko, więc GM wcale nie jest zły jak to niektórzy piszą.
Opublikowano
Ja zmieniałem przy 390 :D jak ktoś katuje skrzynie to może nie wytrzymać takiego traktowania i nie ma się co dziwić, że się posypie i nie ma co mieć pretensji do producenta.
E39 530dA lata, E38 740iA zapier... :D
Opublikowano

Dobra, ktos wymieniał przy 200, ktos przy 300 inny przy 400 tys km. Ale nie o to chodzi. Bo tak na prawde nikt do konca nie wie jak bylo serwisowana jego BMW przez pierwszego wlasciciela przez pierwsze 100 czy 200 tys km, czy wtedy był zmieniany olej skrzyni czy nie. I te ewentualne wymiany lub ich brak maja moim zdaniem kluczowe znaczenie dla trwałosci skrzyni. A potem czy sie wymieni przy tych 400 czy nie, no to moze i dobrze wymienic ale jak ma pasc to i tak padnie.

Oczywiscie nie dotyczy to tych z Was/nas którzy maja swoje e39 od nowosci, albo kupili je 10-15 lat temu ze znikomym przebiegiem. Z tego co wiem to mało nas tutaj z e39 kupionymi nowymi lub bardzo świeżymi.

spieszmy się kochac e36, tak szybko odchodzą...
Opublikowano
A co myślicie o e39 w wersji INDIVIDUAL? Jutro jadę taką oglądać naprawdę w bardzo ciekawym zestrojeniu kolorystycznym i dość bogatym wyposażeniu. Jest w niej coś fajnego i niepowtarzalnego co przykuwa uwagę ale z drugiej strony jest też coś takiego co od niej odstręcza.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A co myślicie o e39 w wersji INDIVIDUAL?

Wersja dla tych dla których zwykłe e39 jest zbyt nudne.

Jest w niej coś fajnego i niepowtarzalnego co przykuwa uwagę

Zazwyczaj tak jest :mrgreen:

z drugiej strony jest też coś takiego co od niej odstręcza.

Tzn co takiego?

Opublikowano

Masakra :D

Ale na pewno byłoby to jedyne w swoim rodzaju E39. Bardzo ciekawe i pewnie sporo warte (w dobrym stanie), a czy ładne to już kwestia gustu. Widzę, że lakier też spoza normalnej palety, fajnie.

Opublikowano
Tak to BMW trąci myszką i traci trochę na swojej agresywności. Ale z drugiej strony jest dość niepowtarzalne i mimo wszystko na swój sposób piękne. Wszystko jest kwestią gustu. Zapraszam do dalszego komentowania.
Opublikowano
Jak dla mnie paskuda nad paskudny, nie chciał bym czegos takiego, zwykłe szare biedne podstawowe wnetrze w e46 czy e36 jest już ładniejsze.
Opublikowano

Etam. Mamy do wyboru kolorystykę nudno-zachowawczą lub ciekawą-kontrowersyjną. Mi się nie tyle podoba, co uważam go za ciekawy egzemplarz np. kolekcjonerski. Przypuszczam, że mogło to super wyglądać jak było nowe.

Popatrzcie na to:

http://i.imgur.com/GVAWEQK.jpg

Dzisiaj założę się, że 60-80% ludzi uzna to za bardzo ładne, za 10-20 lat tyle samo uzna to za wiochę :) Wg mnie nie należy tego oceniać wg dzisiejszych norm po prostu, tylko bardziej jako przyszłego klasyka.

Opublikowano

Brązowe fotele ładnie wyglądają, ale czerwone nie. Kolor nadwozia ciekawy... Ale wnętrze to masakra.

W sumie gdyby była w ładnym stanie to można brać. Wnętrze i listwy kupisz za 1,5tys bez żadnego problemu ze bardzo ładnymi skórami.

Opublikowano
Te to ani czerwien ani brąz, raczej jakis pomarańcz w tym e39. Ładne, dobrze zachowane czerwone siedzenia, do na przyklad czarnego nadwozia dobrze wyglądaja i pasują, moim zdaniem. Ale jakakolwiek czerwien tez pasuje, jak listwy, tapicerka, reszta jest czarna. A tutaj jasno-kremowa tapicerka, plus ten pomarańcz... najlepsze słowo, to chyba MOCNO KONTROWERSYJNE ZESTAWIENIE.
Opublikowano
Już po oględzinach bordowopomarńczowokremowej e39.To jednak nie moja bajka. Krytyka jak najbardziej uzasadniona.
Opublikowano
To jest kicz lub jak kto woli, wieś tańczy i śpiewa, aż oczy bolą. Jak by ktoś tym autem jechał na jakąś uroczystość np. wesele, to garnitur nie pasuje, lepiej chyba ubrać się do tego auta, na ludowo np. jak Boryna z Chłopów, a żonę trzeba by zrobić na Jagnę.
Opublikowano
Wg mnie auto w tym zestawieniu niemal niesprzedawalne. Chyba ze super stan i jak ktos wyzej napisał, szybka podmiana na jakies normalne tapicerki.
Opublikowano
Środek to jedno a drugie to lakier ,który jakoś "na żywo" też dupy nie urywał i ogólnie nie pasował temu autu. Prawdę mówiąc żadnej skóry nie preferuję. Z wszystkich oglądanych najlepiej mi pasował i najlepiej się czułem w takim zestrojeniu http://s1.tufotki.pl/2016/01/14/yS3Sx-jFudlc.JPG?v=2
Opublikowano

To jesteś chyba wyjątkiem ;)

Dla mnie materiałowa tapicerka odejmuje połowę klasy E39. Chociaż to zabawne, bo jak kupowałem, to celowo szukałem materiału, a teraz nie wyobrażam sobie innego wnętrza, niż ze skórą.

Jeszcze co do tamtej czerwonej. W moim postrzeganiu, E39 ma charakter nieco sportowy, ale jest jednak przede wszystkim limuzyną. Takie jaskrawe kolory bardziej pasują mi do E46, w piątce szukam także elegancji, stonowania, klasy.

• Moderatorzy
Opublikowano (edytowane)

Ta ruda jest z.ajebista. Nie znacie się.

Jedna rzecz do zmiany- listwy w drzewo i jest :cool2:

Edytowane przez CICHY525
ec2Wze6.jpg
Opublikowano
Śledzę od jakiegoś czasu ten wątek samemu myśląc o E39 w 3.0D. Z zebranych przeze mnie informacji cena jest za niska, żeby kupić w miarę zadbane auto.
Opublikowano

Powiem tyle - uważajcie na to auto.

Podrążyłem trochę, żeby nie jechać na darmo - nie było łatwo, jak się nie ma znajomości w serwisie, wszędzie się zasłaniają ochroną danych osobowych (tak jakby info o przebiegu pozwoliła mi przejąć władzę nad światem), ale dowiedziałem się tyle, że owszem - był serwisowany, prawie do końca, ale przy ostatnim przeglądzie (11.2014) miał 100 tys. km więcej na liczniku, niż obecnie...

Dziękuję, dobranoc

EDIT:

A co sądzicie o tym

http://otomoto.pl/oferta/bmw-seria-5-bmw-525-serwisowana-1-wlasciciel-zadbana-ID6ycyXh.html

?

Przyznam szczerze, że właśnie ten kolor podoba nam się najbardziej, ale to auto jest tak odpicowane, że wątpliwości rodzą się same...

Opublikowano
Zdjęcia to największe oszustwo świata a ich autor pokazuje tylko to co chce pokazać, jak nie zobaczysz na własne oczy to się nie przekonasz. Niedawno byłem w komisie w którym jeden delikwent smarował przy mnie wszystkie opony przepracowanym olejem silnikowym z wiadra na szmacie - to się nazywa picowanie! Świeciły się jak psu jajca.
Opublikowano

Podrążyłem trochę, żeby nie jechać na darmo - nie było łatwo, jak się nie ma znajomości w serwisie, wszędzie się zasłaniają ochroną danych osobowych (tak jakby info o przebiegu pozwoliła mi przejąć władzę nad światem), ale dowiedziałem się tyle, że owszem - był serwisowany, prawie do końca, ale przy ostatnim przeglądzie (11.2014) miał 100 tys. km więcej na liczniku, niż obecnie...

Dziękuję, dobranoc

Jeśli to jest na prawde tylko 288 tys km, to przy tym roczniku, dużym silniku diesla i tej cenie, można powiedzieć ze auto jest warte zakupu. Chcesz e39 z dieslem pod maska żeby miał 180 tys km prawdziwe? Bardzo trudno będzie takiego znaleźć. No i szykuj 25 tys zł, albo i pod 30 tys.

Opublikowano

Dziękuję, dobranoc

EDIT:

A co sądzicie o tym

http://otomoto.pl/oferta/bmw-seria-5-bmw-525-serwisowana-1-wlasciciel-zadbana-ID6ycyXh.html

?

Przyznam szczerze, że właśnie ten kolor podoba nam się najbardziej, ale to auto jest tak odpicowane, że wątpliwości rodzą się same...

Jak był serwisowany do końca i miał 100tys więcej to jeśli stan był zadowalający to bym brał... Tylko zobacz czy serwis nie polegał na wymianie żarówek czy może normalna wymiana rzeczy eksploatacyjnych i nie chodziło tu o same wpisy do KS.

Opublikowano

Macie obaj rację - niemniej jednak zraziłem się mocno, bo skoro facet kantuje z przebiegiem, to kto wie, co jeszcze tam ukrył.

Na chwilę obecną faworytem jest ten z Częstochowy z linka w moim poprzednim poście - a że mam po niego kawałek, będę przed weekendem dzwonił i pytał o VIN itp.

Wysłane z komórki [za stodołą] przy użyciu LTE [sąsiada]