Skocz do zawartości

PLANUJĘ KUPNO E39 PROSZĘ O OPINIE i POMOC W WYBORZE

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich :).

Panowie, możecie coś powiedzieć o tym egzemplarzu? Ewentualnie, ktoś tutaj jest z Radomia i mógłby przy okazji jakby miał niedaleko oglądnąć samochód?

http://otomoto.pl/oferta/bmw-seria-5-bmw-525i-m-pakiet-19-felgi-xenon-alcantara-lift-ID6y74L3.html

chyba nie ten dział, jeżeli chcesz się dowiedzieć czegokolwiek o danym egzemplarzu to postuj na:

Co sądzicie o tym BMW z ogłoszenia? Opinie na temat samochodów na sprzedaż

viewforum.php?f=44

Opublikowano
Nie ma zaślepki na zderzaku, więc pewnie przyjechało na lawecie. Ciekawe jaki był tego powód i dlaczego ktoś nie założył tej zaślepki.
:)
Opublikowano

Przepraszam za zły dział, jestem nowy i jeszcze się od końca nie mogę odnaleźć na forum :).

Dobrze mówicie, dlatego pytam o radę ew. o oględziny jeśli ktoś jest z Radomia, bo nie uśmiecha mi się jechać z Rzeszowa tylko po to aby wrócić na pusto...

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Omijaj handlarzy z Radomia i okolic, ja właśnie nie tak dawno byłem oglądać e53 w tych okolicach, i w zasadzie na zdjęciach i przez telefon igła - na żywo mocno źle.

Naprawdę lepiej, a wg mnie bezpieczniej poszukać ofert prywatnych u ludzi co mają auto więcej jak rok, a nie komisy, handlarze, "sprowadzony dla siebie, po 2mc. sprzedaje dalej".

Opublikowano
Popieram to co kolega napisał w 100 %. W Zwoleniu w komisie też oglądałem niedawno e65 ( goście mają od czasu do czasu parę bmw, głównie e65 ) i na zdjęciach miodzio a jak przyszło co do czego, to nie działał mechanizm klapy, jedna szyba, lusterko od kierowcy wylany fotochrom o wnętrzu nie wspominając. A wlaściciel taki ściemniacz, że lepiej nie mówić. Ja bym wolał pojechać trochę dalej do Auto Bawaria w Górze Puławskiej ( nie będę tu nic polecał bo z firmą nie miałem do czynienia) ale widzę, że dzięki nim już parę ładnych sztuk po Puławach jeździ.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Witam Panowie niedługo mam jechać oglądać te BMW : http://otomoto.pl/oferta/bmw-seria-5-30d-193km-ID6y6keW.html

Mam do Was prośbę, pomóżcie na co mam zwrócić szczególną uwagę przy kupnie takiego auta, jeżeli ktoś może rozkodować VIN to również go podaję WBA0L710906V17897

Dziękuję bardzo koledzy. Pozdrawiam

Ale składak :roll:

M-pak dokładany, w dodatku omalowany razem z listwami.

Pisze że xenon, ale w środku regulacja świateł manualna, czyli dokładane coś, albo ktoś kituje.

VIN jakiś wymyślony, na pierwszy rzut oka widać.

Plastiki foteli połamane.

Ja bym się jej mocniej przyglądnął, choć jeśli masz kilka ofert do kupienia, to tą zostawił bym na koniec do oglądania.

Opublikowano

z tymi xenonami i mi się nie spodobało,że jest regulacja, ciekawe jak to wygląda . Teraz zastanawiam się czy jest w ogóle sens jechać to oglądać. Sprzedawca zgodził się na stację diagnostyczną itd..

Jak koledzy poznaliście z tym VIN-em,że jest nieprawidłowy?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wrzuć VIN w jaki kolwiek dekoder, czy nawet w realoem - wyjdzie że jest nieprawidłowy.
Opublikowano

Kolego z tym pokrętłem śmierdzi mi coś z wymiana licznika, zauważ że nie ma chromu wokół tarczek a przecież to polift?

Wydaje mi się,że jeżeli ma takie wyposażenie to powinien być i xenon chyba,że na prawdę jest tak coś dłubane w tym aucie,że nie mamy nawet pojęcia :) 1 właściciel w Polsce od 2005r. Przebieg wydaje się być realny, cała elektryka niby działa

Pojadę z czujnikiem lakieru, kompem- sprawdzę wtryski i inne pierdoły. Sprzedawca powiedział mi,że pali się lampa od poduszek ale to chyba częsty przypadek w E39 prawda?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Kolego z tym pokrętłem śmierdzi mi coś z wymiana licznika, zauważ że nie ma chromu wokół tarczek a przecież to polift?

A co mają chromy na liczniku do liftu?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Nie miały.

Większość e39, które widziałem nie miało tych chromów, a te co miały, to i tak nie wiem czy były fabryczne czy po prostu dołożone.

Opublikowano
Za zadbanego polifta z dobrym wyposażeniem i w dieslu trzeba dać w granicach 20k wiec w tej kasie co jest omawiany egzemplarz nie spodziewaj się kokosów. A powiem inaczej, za 13k ciężko kupić zadbane e36 w dobrym motorze, a co dopiero e39.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Nie ma czegoś takiego jak "najlepszy silnik".

Jeden uwielbia 2.0 bo w gazie mało pali, inny 2,8 bo jest prosty i robi z auta rakietę, inny 3.0d bo moment i oszczędność.

Szukaj silnika pod swoje wymagania, ogólnie w e39 są dość udane silniki, także nie ma co specjalnie wybrzydzać.

Jedynie unikał bym TDS ze względu na rosnącą awaryjność przy dużych przebiegach i 2.0d bo słaby i mimo wszystko też pod względem awaryjności szału nie ma.

Jeśli chodzi o wyposażenie to nie ma reguły, trafiają się wersje full wypas, ale np. bez xenona, a są i takie które mają full elektrykę, ale np. klimy brak.

Osobiście oglądałem wersję z automatyka klapy, szyberkiem i klimą, grzaniem i masażem tyłka, DSP z dużą navi, ale właśnie bez xenonu i skóry.

U kolegi na kasacji był niedawno poliftowy 2.0d w dość biednej wersji, w zasadzie z opcji był klimatronik, MID + tel, sporty w welurze, tylna kanapa z podnoszonymi pufami dla dzieci, roletki w tylnych szybach - a czasem prawdziwe rodzynki takich opcji nie mają.

Mając 13 tyś nie liczył bym na cuda, kupisz ładne e39, ale bez wypasu, alby troszkę zmęczone z wypasem - co kto woli.

Ładne egzemplarze trzymają cenę.

Opublikowano
Ja na twoim miejscu bym jeszcze coś po oszczędzał i szukał polifta. Tak jak koledzy piszą, powyzej 20k to mozna e39 znaleźć uczciwe choć i od tego są wyjątki.
Opublikowano
Witam Panowie niedługo mam jechać oglądać te BMW : http://otomoto.pl/oferta/bmw-seria-5-30d-193km-ID6y6keW.html

Mam do Was prośbę, pomóżcie na co mam zwrócić szczególną uwagę przy kupnie takiego auta, jeżeli ktoś może rozkodować VIN to również go podaję WBA0L710906V17897

Dziękuję bardzo koledzy. Pozdrawiam

Ale składak :roll:

M-pak dokładany, w dodatku omalowany razem z listwami.

Pisze że xenon, ale w środku regulacja świateł manualna, czyli dokładane coś, albo ktoś kituje.

VIN jakiś wymyślony, na pierwszy rzut oka widać.

Plastiki foteli połamane.

Ja bym się jej mocniej przyglądnął, choć jeśli masz kilka ofert do kupienia, to tą zostawił bym na koniec do oglądania.

A jakie moze byc e39 z 2002 roku za 13900? Jeszcze z topowym dieslem.

Za 12500 to ja rok temu sprzedałem peugeota 307 z tego samego roku, podstawowy benzyniak i bez klimy. Ale stan idealny i nieduzy przebieg.

Dobre e39 530d z 2002 roku to trzeba minimum 20 tys zł dac, albo i blizej 25 tys zł. Te auta juz tak nie tanieją, szczegolnie dobre sztuki. A sprzedają sie szybko - jest duzy popyt na rynku na zdrowe 530d.

spieszmy się kochac e36, tak szybko odchodzą...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Nie ma co też przesadzać i szukać najdroższej sztuki z allegro, w granicach 18tyś można coś fajnego znaleźć.

No chyba że ktoś jest uparty i koniecznie chce przebieg ori poniżej 200tyś, choć wg. mnie przebiegiem się nie jeździ.

Opublikowano

Dla przykładu, ja za moją kilka miesięcy temu dałem niespełna 18, bardzo dobrze wyposażona w świetnym stanie blacharsko ( bez rdzy ) i mechanicznym z tym ze cały lewy bok od tylnej lampy po przedni błotnik ciągła rysa od klucza, na klapie z tyłu znak X na całej szerokości, oraz do wymiany prawy przedni błotnik ( obtarcie na parkingu ponoć ale tak mocne ze nie warto sie bawić w rzeźbiarstwo ) i zahaczone i prawe przednie drzwi. Sprzedający na początku ( bez tych rys ) chciał za nią 22 , w miedzyczasie ktoś ją zarysował i facet zjechał a je jeszcze ubiłem troche na cenie. Także troche do podpicowania jest. Moj VIN, WBADL71070GV12908

http://www.bmwarchive.org/vin/bmw-vin-decoder.html

Opublikowano

Witam,

Kilka pytan do was:

-dysponuje budzetem okolo 15-18 tysiecy. Za ile powinienem szukac auta a ile przeznaczyc na "pakiet startowy" (interesuje mnie sedan, benzyna, moze byc przedlift, od 170KM w gore do 231 KM

-czy w tej cenie znajde cos zdrowego blacharsko i mechanicznie?

-skupic sie na manualu czy automacie (chodzi mi o aspekt wiekszego prawdopodobienstwa zakupu zdrowego modelu lub jak najmniej usterkowego)

- czy w tej cenie uda sie sie znalezc w miare dobre wyposazenie + m pakiet?

-jakich komisow/miast unikac?

Na o.om.t..pl jest wiele aut powyzej 20k lub w tej granicy. Przesada czy faktycznie sa warte swojej ceny?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
-dysponuje budzetem okolo 15-18 tysiecy. Za ile powinienem szukac auta a ile przeznaczyc na "pakiet startowy" (interesuje mnie sedan, benzyna, moze byc przedlift, od 170KM w gore do 231 KM

Ja liczę na e39 ok. 2 tyś. na start. Oleje, filtry, jakieś duperele i masz 2 tyś.

15-18 tyś to masz bogatego ładnego przedlifta, ew. skromniejszą wersję poliftową.

-czy w tej cenie znajde cos zdrowego blacharsko i mechanicznie?

Tak, choć nie nastawiaj się że będzie miała dziewiczy lakier, itp.

Te auta mają swoje lata, i pewne rzeczy się psują/zużywają, czasem coś może wymagać interwencji.

skupic sie na manualu czy automacie

Co kto woli, padnięty automat to koszta przy naprawie (choć ja uważam że lepiej wymienić na używkę) ale jak przyjdzie robić dwumas ze sprzęgłem, to też tanio nie jest.

- czy w tej cenie uda sie sie znalezc w miare dobre wyposazenie + m pakiet?

Dobre czyli jakie? e39 często są na dobrym wypasie, także sprecyzuj czego oczekujesz. Bo w zasadzie większość ma więcej na pokładzie niż potrzebujesz. :mrgreen:

-jakich komisow/miast unikac?

Ogólnie komisów unikać... no i niestety ja przejechałem się na Gnieźnie, Radomiu i Ropczycach.

Najlepiej szukać ofert prywatnych, tylko nie auto miesiąc w kraju ale od prywaciarza, tylko takie co ktoś miał, dbał i nie oszczędzał na wszystkim.

Na o.om.t..pl jest wiele aut powyzej 20k lub w tej granicy. Przesada czy faktycznie sa warte swojej ceny?

Zależy, dobre egzemplarze są w cenie, tylko niektórzy też potrafią wywalić za ulepa wysoką cenę.

Grunt to dobrze sprawdzić auto.