Skocz do zawartości

PLANUJĘ KUPNO E39 PROSZĘ O OPINIE i POMOC W WYBORZE

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Osobiście to przy małych przebiegach szukał bym czegoś z większym silnikiem, mam na myśli V8 :mrgreen:

Przy takich rzędu 15tyś+ rocznie różnica między V8 a 2.0 już będzie dość spora, i na spalaniu, i na kosztach obsługi.

Opublikowano
3.5 w automacie bedzie jechalo porownywalnie do 2.8 w manualu. Koszta utrzymania v8 sa duzo wieksze niz R6. Mysle ze w twoim przedziale cenowym mozna smialo trafic 2.5 lub 2.8 plus cos na pakiet startowy i osobiscie bym sie skupil na 2.8 i nie pchal sie w 3.5.
Opublikowano

Dzięki za odpowiedzi :wink:

Pozostaję przy 2.8 (ewentualnie 2.5), bo jechałem obiema i fakt 2.8 jak dla mnie jedzie super, ale jak trafi się zadbane 2.5 to nie będę płakał.

Opublikowano
3.5 w automacie bedzie jechalo porownywalnie do 2.8 w manualu. Koszta utrzymania v8 sa duzo wieksze niz R6. Mysle ze w twoim przedziale cenowym mozna smialo trafic 2.5 lub 2.8 plus cos na pakiet startowy i osobiscie bym sie skupil na 2.8 i nie pchal sie w 3.5.

Dokładnie tak, jadą tak samo, ewentualnie na plus dla 3.5 w elastyczności, ale nie zrekompensuje Ci to kosztów utrzymania.

Różnicę w przyśpieszeniu dopiero można odczuć przy 4.4 :mrgreen:

Opublikowano
A ja powiem osobiście, że jakbym teraz miał kupować auto to mocno bym się zastanowił czy brać e39. Pojeździłem dziś Audi A6 C5 i generalnie super mi się tym jeździło, jeździłem autem z silnikiem 1.8T 180 km. Przy spokojnej jeździe pali koło 10 litrów po mieście więc troche mniej niż moja 520i a przyspieszenie dużo lepsze. Gdybym miał teraz brać auto to mocno bym rozważył Audi
Opublikowano
A przejedziesz sie m5 e39 i znowu sie zakochasz.Dla mnie a6 c5 jest bardzo zwaliste,czuć w nim masę i właściwościami jexdnymi nie może stanąć koło e39.O wyglądzie nie zaczynam bo to kwestia gustu.
Opublikowano

Gdybyś miał porównianie do 523 albo 528 to pewnie zmienił byś zdanie.

Nie można powiedzieć, że audi a6 jest brzydka. Co kto lubi. Z napędem na 4 łapy bije na głowę e39.

Opublikowano
U siebie w domu mam jeszcze audi a6 1.9tdi i powiem szczerze że lepiej prowadzi się e39 jest sporo miększa lepiej trzyma zakręty jeżeli chodzi o wygląd audi to też jest ładne no ale właściwościami jezdymi bmw bije ją na głowe

http://imagizer.imageshack.us/v2/280x200q90/540/GXkz5A.jpg http://imagizer.imageshack.us/v2/280x200q90/674/HflcC3.jpg

Zapraszam do galeri mojej e39

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=72&t=202486

Moja była bmw E36

http://imageshack.us/f/545/image1181.jpg/ Galeria mojej bmw

Opublikowano

Nie można powiedzieć, że audi a6 jest brzydka. Co kto lubi. Z napędem na 4 łapy bije na głowę e39.

Tylko w zimę i na mocno sliskiej nawierzchni. Poza tym quattro ma 5% tych aut.

Silniki w A6c5.... to odrebna opowiesc - godne polecenia są 1.8T, 1.9TDI, przedliftowe V6 (benzyna).

Ale takie gnioty jak 2.5 TDI czy 3.0v6 benzyna psują opinię tego auta... jak i całej marki.

Wygląd to kwestia gustu, dla mnie A6c5 jest paskudne.

spieszmy się kochac e36, tak szybko odchodzą...
Opublikowano

Witam Kolegów,

oglądam jedną E39 i zastanawiam się już prawie tydzień czy to ta :)

chciałbym żebyście podpowiedzieli mi w dwóch sprawach:

1) Uszczelki szyby przedniej i tylnej w aucie są sparciałe tak że w zasadzie same się rozpadają. Czy to normalne w aucie z 2000 roku ? Czy można je samodzielnie wymienić ?

2) most się poci, widziałem krople oleju na moście czy w razie potrzeby istnieje możliwość jego uszczelnienia.

3) Mam swoje zdanie na ten temat ale oczekuje potwierdzenia. Czy możliwe żeby w aucie z 2000r z przebiegiem 175000 skóra na fotelach na boczkach siedziska kierowcy była popękana ?

Z góry dzięki za pomoc!

Opublikowano

USzczelki - norma.

Z mostem moze byc roznie, ze skora tez. Zalezy jak ktos eksploatowal auto. U mnie przy podobnym przebiegu ale juz potwierdzonym skora nie ma ani jednego pekniecia.

Opublikowano
Dyfer zawsze mozna zrobic lub wymienic. Co do foteli i kierownicy to jesli ten przebieg jest realny, ktos wsiadal i wysiadal z auta non stop. Czyli mozliwe ze byl jezdzony po miescie. Ale przebiegu to nie znaja pewnie najstarsi Górale :D
Opublikowano

1. Uszczelki - klasyka gatunku. Jeśli poprzedni użytkownik trzymał auto na dworze to bym był zdziwiony, gdyby uszczelki były całe. Ktoś na forum nawet sam wymieniał przednią ostatnio, chyba całkiem udanie.

2. Z zapoceniem to często może być tak, że to uszczelka przy korku na moście. Nic poważnego, pierdółka.

3. Na skórę wpływa parę czynników. Będzie bardziej zniszczona, jak ktoś jeździł po mieście (b. częste wsiadanie i wysiadanie), jeśli ktoś o nią nie dbał (skórę trzeba konserwować/nawilżać co jakiś czas) to mogą pojawić się pęknięcia. Ale nawet jeśli jest zjechana to wymiana całej tapicerki skórzanej (kanapy+fotele+boczki) to jakieś 700-800 złotych.

Podsumowując, z tych rzeczy o których mówiłeś żadna absolutnie nie dyskwalifikuje "5", którą oglądasz. Z tym przebiegiem to najlepiej jakbyś znalazł w okolicy kogoś, kto obsługuję INPĘ i podpiął auto pod kompa, można wtedy jeszcze ustalić prawdziwą wartość, bo te magiczne przebiegi 170, 190 tysięcy to często podawane są na jedną oś chyba :mrgreen:

A-Z

Myjnia ręczna ● pranie tapicerek ● czyszczenie skór ● doradztwo zakupowe

Ul. Sportowa 6, 55-095 Mirków ok. Wrocławia

536 - 802 - 804

Opublikowano
Co jak co, ale ceny 39 się nadal trzymają. Taniej już raczej nie będzie, więc jak ktoś chce teraz kupować, to nie musi się spieszyć, ani też ociągać :)

Pozdrawiam!

wedlug mnie spadną. na pewno nie z roku na rok ale co po nie które egzemplarze będą miały za np 2 lata 20 lat. O ile jeszcze np wersje V8 w M pakiecie itp bedą się trzymac o tyle np przedliftowe 520i wątpie. Zważywszy że za jakieś 2 lata E60 z początku produkcji będzie mozna kupić za tyle co teraz E39 w dobrym stanie. Automatycznie spadną wtedy ceny E39, skoro E60 bedzie mozna kupic poniżej 30 000 zł. Polecą ceny ładnych i zadbanych egzemplarzy, automatycznie ciągnąc najsłabsze wersje przedliftowe

Przedlifty 520i, TDSy, diesle (nawet 3.0d) z olbrzymim przebiegiem - już są bardzo tanie a będą jeszcze tansze... za czapkę gruszek do wziecia.

Cene będą trzymac (ale tez nie jakos wyjatkowo) mocne benzyniaki, najczęsciej V8.... w bdb albo idealnym stanie, bogato wyposazone, z org. m-pakiem itp...

Tak jak już jest od dawna z e36... są jeżdzce sztuki za 1500-2000zł, ale dobre coupe 328i potrafi i 15 tys zł kosztowac.... (nie mówię o M-power, bo to juz inne auta).

Opublikowano
.

Z tym przebiegiem to najlepiej jakbyś znalazł w okolicy kogoś, kto obsługuję INPĘ i podpiął auto pod kompa, można wtedy jeszcze ustalić prawdziwą wartość, bo te magiczne przebiegi 170, 190 tysięcy to często podawane są na jedną oś chyba :mrgreen:

Co masz na mysli mówią i podpięciu auta pod inpe i ustalenie przebiegu?

Opublikowano
Z tego co się orientuję to było o tym aucie w dziale "Co sądzicie o tym BMW z ogłoszenia" Musiałbyś poszukać, bo chyba ktoś dość wnikliwie oglądał to auto i z tego co pamiętam zbyt dobrego zdania nie miał. Ale może się mylę.
Opublikowano
.

Z tym przebiegiem to najlepiej jakbyś znalazł w okolicy kogoś, kto obsługuję INPĘ i podpiął auto pod kompa, można wtedy jeszcze ustalić prawdziwą wartość, bo te magiczne przebiegi 170, 190 tysięcy to często podawane są na jedną oś chyba :mrgreen:

Co masz na mysli mówią i podpięciu auta pod inpe i ustalenie przebiegu?

Może niekoniecznie pod INPĘ, aczkolwiek mój mechanik podpial mi auto pod kompa i wyszedł oryginalny przebieg 265 tysięcy. Na blacie oczywiście 202.

A-Z

Myjnia ręczna ● pranie tapicerek ● czyszczenie skór ● doradztwo zakupowe

Ul. Sportowa 6, 55-095 Mirków ok. Wrocławia

536 - 802 - 804

Opublikowano
Z tego co się orientuję to było o tym aucie w dziale "Co sądzicie o tym BMW z ogłoszenia" Musiałbyś poszukać, bo chyba ktoś dość wnikliwie oglądał to auto i z tego co pamiętam zbyt dobrego zdania nie miał. Ale może się mylę.

Byl opisywany własnie na tym forum. Nawet na niemieckich forach BMW trwa dyskusja o tym e38. Nie mylisz się Bobi.

Opublikowano

INPA to program diagnostyczny dla BMW. Jak ktos slabo cofnal przebieg to czasem da sie wyszukac prawdziwy.

Druga sprawa nie kupuj licznika tylko auto.

Opublikowano

Byl opisywany własnie na tym forum. Nawet na niemieckich forach BMW trwa dyskusja o tym e38. Nie mylisz się Bobi.

I co tam o niej pisza/napisali?

Opublikowano
Nie jest aż tak idealna, jak być powinna za te pieniądze.
Opublikowano
mam pytanie, jak sądzicie ile przebiegu może mieć e39, która ma pęknietą skórę na kierownicy ? wygląda to tak jakby ktoś skalpelem ją rozciął na długości około 4 cm akurat tam gdzie zazwyczaj trzyma się rękę prowadząc. widać wieniec kierownicy z tworzywa, szczerze to pierwszy raz się z czyms takim spotkałem, widziałem powycierane kierownice ale takiego pęknięcia nie widziałem