Skocz do zawartości

PLANUJĘ KUPNO E39 PROSZĘ O OPINIE i POMOC W WYBORZE

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przy jakiej literce nie masz podświetlenia?

Podswietlenie mam przy kazdej literce tak jak powinno byc czyli wbijam P swieci sie kropka przy P itd.. Zauwazylem tylko ze jest miedzy P a R maly przezroczysty kwadracik i nie wiem co on moze sygnalizowac jak sie zapali. Narazie jeszcze sie nie zapalil.

Opublikowano

Witam, nadszedł już czas, by zmienić zasłużoną E34 na coś nowszego, nie żeby się psuła czy coś...szukam czegoś z większym motorem i innymi wygodami, których mi brakuje w mojej słabo wyposażonej E34.

Mam jednak dylemat ponieważ zastanawiam się nad E39 i E38. Szukam motoru większego niż 3 litry, tylko w benzynie. Jaką kwotę pieniędzy musiałbym przygotować np. na w miarę ogarnięte 535i, 540i lub 740i/750i z początku produkcji? Czy wyrobię się w kwocie do 13 tysięcy za te auta? Dziękuję i czekam na odpowiedź.

Opublikowano
Ja nie mówię, że nie kupi. Tylko po takim kupnie później są tematy na forum typu "pomocy" , "nie chce jechać" itd. Często ludzie nie mają na ich utrzymanie i cerują je tylko do momentu, że stwierdzają, że nie ogarną tematu i lądują na sprzedaż. Naoglądałem się takich egzemplarzy. A niestety V8 lubi wszystkiego dużo.
Opublikowano

Tak ale jak sam wiesz to ze dasz 20 tys za egzemplarz bez gazu nie gwarantuje Ci nie zakatowanej sztuki oraz tego ze bez awaryjnie bedziesz jezdzil...

Wiemy nie od dzis ze sprzedawcy czesto winduja ceny maksymalnie zeby pokazac ze niby maja zadbane auto... Ja poltora roku temu kupilem moja 530D za 13tyś i jestem zadowolony. Wymienilem 2 mies temu zawieche z przodu zrobilem alternator pompe wody paski rolki i wiatrak klimy a w tamtym roku tylko klocki i amory z przodu bo prawy sie wylal bo zaliczylem mega dziure wiec w sumie zrobilem tylko eksploatacje czyli klocki i wiadomo oleje filtry. No i dzis zdechlo mi sterowanie szybami od strony kierowcy nie dziala nic nawet lusterka ale pewnie przetarl sie kabel badz ten panel od szyb zdechl. Wieczorem to obadam.

Opublikowano
Dlatego chyba kupić jest lepiej od prywatnej osoby niż od handlarza. Ja swoją jakbym miał cenić to krzyczałbym ok. 20 tys. bez negocjacji. Kupiłem auto z dalszej rodziny, ale i tak trzeba było włożyć kasę. Nie porównuj 4.4 do 3.0d bo to inna bajka. Ja byłem przygotowany na koszta po zakupie, ale i tak było trzeba było wyłożyć więcej. Teraz autko mam ogarnięte i ma u mnie dożywocie :D
Opublikowano
To jest moja pierwsza bmka ale jezdze wieloma autami i przez te poltora roku bylo mi dane jezdzic x5 e60 e65 e90 i nowa piatka oraz wieloma innymi autami innych marek i segmentow i bmw jezdzi mi sie najlepiej. Tylko w tym aucie czuje sie jak w domu inne auta tez mi sie podobaja fajnie sie nimi jezdzi ale nie posiadaja tego czegos... BTW szyby ogarniete kabel w drzwiach sie przetarl;)
  • Moderatorzy
Opublikowano
krzyczałbym ok. 20 tys. bez negocjacji

Jak się uchlamy to oddasz mi za 10 :mrgreen:

Założę swoje felgi na 18-stce i będzie :cool2:

PS.Żart :mrgreen:

ec2Wze6.jpg
  • Moderatorzy
Opublikowano (edytowane)

Ależ Ty pazerny jesteś :mrgreen: i to jeszcze od kogo zylujesz? Ode mnie wstydź się :mrgreen:

Miałem napisać, że jak się uchlamy to będziesz mnie błagał żebym wziął za darmo :mrgreen:

Ale pomyślałem, że nie będę taki i ostatecznie dam Ci te 10 koła :mrgreen:

Edytowane przez CICHY525
ec2Wze6.jpg
  • Moderatorzy
Opublikowano (edytowane)

No dobra niech jeszcze stracę. Przewrócimy się za moje :mrgreen:

No to jest moim zdaniem oferta nie do odrzucenia :mrgreen:

Edytowane przez CICHY525
ec2Wze6.jpg
  • Moderatorzy
Opublikowano (edytowane)

Nie chcę.

Strzelam z czego innego :norty: :mrgreen:

PS.A myślałem że się nie oprzesz ofercie :mrgreen:

Edytowane przez CICHY525
ec2Wze6.jpg
Opublikowano
Aga mi wystarcza w 100% :D To jakbyś miał kogoś to sprzedam. Używany był ze 3-4 razy i leży w pudełku. Jak nowy. Oczywiście jest elektryczny z ładowarką itd. Wiatrówki wymiękają przy nim. A najlepsze, że w magazynek 500 sztuk wchodzi i można ustawić na full auto :lol: Ale mi już nie potrzebny więc może ktoś będzie chciał.
Opublikowano
Jaka cena? I jaki model?
Jedyna zaleta przedniego napędu - gdy cofasz, masz tylny napęd.
Opublikowano
Karabin chcialem kupic a nie kukuryne :D
Jedyna zaleta przedniego napędu - gdy cofasz, masz tylny napęd.
Opublikowano
400 zł chcę. Pamiętam, że ASG, replika AK 105 full metal, akumulator 1100, prędkość początkowa 420lb jak dobrze pamiętam i firma CYMA. Jak coś to napisz na PW. O tu masz link do niego http://www.airsoft-militaria.pl/product-pol-2298-Karabin-AK105-Full-Metal-.html Po zakupie był użyty ze 3-4 razy. Leży zapakowany w oryginalne pudełko. Mam do niego również 2 opakowania kulek. Tylko nie pamiętam czy opakowanie 3000 czy 5000. Można ładować plastik, porcelanę i metal.
  • Moderatorzy
Opublikowano
Karabin chcialem kupic a nie kukuryne :D

Wycofuję się z tego co napisałem wyżej :mrgreen:

A to ze względu, że powstało zamieszanie bo pewna kobietka czyta to forum i wzięła na poważnie moje żarty i obraziła się(prawie) :(

Musiałem się tłumaczyć, a jak to wyjaśnianie kobiecie ciężko mi szło.A to, że znam sporo dziewczyn to nie oznacza, że z każdymi jestem w.........................No :norty: :mrgreen:

Ale tak czy inaczej pożartować trzeba bo świat jest taki smutny i chociaż trochę trzeba się uśmiechnąć :D .

Pozdrawiam Cię Aniu i nie bierz na poważnie wszystkiego co piszę.

ec2Wze6.jpg
Opublikowano

Witam,

Na początku chciałbym się przywitać gdyż jest o mój pierwszy post.

Planuje zakup swojego pierwszego BMW. Na początku myślałem o czymś mniejszym ale moją uwage przykuło te oto zielone E39

http://allegro.pl/bmw-530d-touring-edition-exclusive-skora-navi-i3339292174.html

Warto? Chodzi mi o to czy w tej cenie warto byłoby go brać lub ile warto targować. I czy cokolwiek da się o nim powiedzieć parząc na aukcję.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ze zdjęć wygląda ok.

Standardowo to co powinieneś zrobić:

1. Dzwoń i dopytuj ile się da, o każdą pierdołe

2. Jak była serviswana nawet ostatnio ze 2 lata temu to warto wziąć historię z ASO będziesz miał pogląd na to co było wymieniane i jaki przebieg był przy ostatnim przeglądzie

3. Jak się zgada wszystko to przejażdżka, na warsztat i na kompa do sprawdzenia

4. Decyzja o zakupie, na spokojnie, bez emocji ;)

Każda niezgodność lub usterka to argument do negocjacji ceny, ale jak za takie wyposażenie i deklarowany przebieg to cena jest dość niska jak na moje oko.