Skocz do zawartości

PLANUJĘ KUPNO E39 PROSZĘ O OPINIE i POMOC W WYBORZE

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
No i wszystko w temacie. Wrzuciłem link do auta wy go zjechaliscie wiec ta aukcja odpada. Ja po prostu nie wiem na co patrzec bo nigdy nie miałem takiego auta. Gdybym kupował sobie znowu seata wiedziałbym o nim wszystko i na co mam zwracac uwage patrzac na zdjecia. Dzieki
Opublikowano

Jestem z gliwic wiem w ktorym komisie to stoi a jakies poltora miesiaca temu handlarz byl tym na gieldzie. Auto było swiezo po polerce swiecilo sie jak psu jaja. Bylem z kolega i jeszcze sie smialismy oboje z tego lakieru on to uslyszal i mielismy mala wymiane zdan na temat auta. A że wlasnie ktos auto ogladał to odrazu zrezygnowal :-) z tego co pamietam to silnik nie chodził jakos wspaniale.

Koledzy a teraz pytanko czy 3,5 i 4.4 dzieli cos wiecej procz pojemnosci i mocy? konstrukcyjnie to tak samo udane silniki?

Bo odbieram po weekendzie moja Benie z serwisu skrzynia została zregenerowana i wystawiam ja na allegro. Przez ten czas co stala w serwisie kolega przesiadł sie do swojej e65 a pozyczyl mi e38 740i z gazem. Dzwiek oraz przyspieszenie duzo lepsze niz u mnie i jazda po miescie wychodzi taniej z gazownikiem... Chociaz generalnie nie narzekam bo wychodzi na kompie okolo 9.5l nawet w tych korkach ale zaraz bedzie cieplo klima itd i bedzie znowu 12...

I bardzo mocno zastanawiam sie nad 535 lub 540 ewentualnie 735 740i.

byłem ale auto niby stoi na garażu bo je czyszczą :) miało być po południu ale nie było go więc pewnie auto stoi u mechanika.. może jutro wybuore się te auto luknąć - http://otomoto.pl/bmw-530-zarejestrowana-C24812757.html jest na forum opisane co powinno się sprawdzać przy szukaniu takiego Bmw ??

Opublikowano
CIezko znalezc w Polsce... wczoraj z ojcem kupiliśmy mesia E klasse 2006 E200 kompressor avangarde w pełnej opcji, z Niemcowni naprawde liść, 150.000km przebiegu od dziadka z pierwszych rąk wzielismy. Beemki tez chyba poszukam za granica...
Jedyna zaleta przedniego napędu - gdy cofasz, masz tylny napęd.
Opublikowano

Jedź obejrzeć i oceń na miejscu. Przebieg kręcony co jest oczywiste kilka rzeczy kosmetycznych trzeba zrobić czyli polerka lamp a resztę to nie widać bo zdjęcia słabo doświetlone.

Czemu cena za wysoka? To ile ty byś chciał dać za e39 z dobrym gazem i dobrym wyposażeniu bo tu biedy nie ma. 7tys? Cena jest ok jeśli wszystko w aucie gra. A jeśli jest tak, żę nie trzeba jakiś ogromnych nakładów finansowych to cena jest niska jak na auto z gazem.

Opublikowano
Ładna jak niedaleko to zaplanuj sobie dobrze trase zeby obejrzec kilka po drodze, i jedz. Wez kogos kto ogarnia, jak juz sie zdecydujesz to i tak dobrze by bylo podjechac na stacje diagnostyczna zeby zobaczyc jak z zawieszeniem no i ze spodem, cholera wie czy nie zardzewiałe czy pospawane zawsze lepiej zajrzec pod spód.
Jedyna zaleta przedniego napędu - gdy cofasz, masz tylny napęd.
Opublikowano
Źle nie ogląda. Umów się z facetem. Może tym razem nie jest za granicą :D Mi trochę radio przeszkadza, ale to jest szczegół. Widać, że skóra troche wdzięku straciła, ale swoje lata ma. Można to poprawić. Pisz co i jak.
Opublikowano
Zaraz dzwonie do kolesia od tej srebrnej. To jest tylko 50 km ode mnie wiec smiało nawet w ciemno mogę jechać.
Opublikowano

No i tak koles wydaje sie szczery nic nie ukrywa.

Jakas nieduża rysa jest na masce i z tyłu na klapie koło swiatła jest jakis odprysk do drugiej warstwy lakieru.

Brak korozji zawieszenie robił, przeguby itp.

Jest 2 wł w Polsce.

Kupił auto w sierpniu 2012 i wtedy założył gaz stag 300.

Sprzedaje tak szybko bo kupił sobie terenówke i audi dla żony.

Mowi że ze skóra nie jest najgorzej ze miał nowsze auta i wygladała tam gorzej.

Wiadomo zawsze można cos odnowic.

Nie jest to jakiś młodziak słysze po głosie ze dorosły facet.

Widać ze ma kase i jakąs firme bo na aukcji sprzedaje ciężarówe i przyczepe jeszcze.

Przegladu nie jest w stanie udokumentowac jak kupował to był tylko na przegladzie.

Z przegladem nie robi problemu mozna jechac.

Klima ponoc nie nabita trzeba sprwdzic bo wiadomo nie ma co wierzyc.

I ostatnia usterka nie chce za bardzo odbijac lewy kierunkowskaz i to wszystko.

Cena do negocjacji.

Za 8500 pewnie by ja sprzedał ale ta klima i kierunek lipa troche.

Opublikowano

Klima do nabicia to najbardziej znany handlarski tekst. Chociaż muszę przyznać, że sam raz sprzedawałem samochód z klimą do nabicia i była to prawda ;) Co więcej moje obecne BMW kupiłem z klimą do nabicia i o dziwo okazało się, że faktycznie to był tylko brak czynnika, reszta sprawna.

W jedno tylko nie mogę uwierzyć. Tyle czasu szukasz samochodu, masz całkiem sporo egzemplarzy w odległości 50 - 60 km od miejsca zamieszkania i żadnego jeszcze nie widziałeś?? Ty chcesz w ogóle kupić ten samochód? Przecież każdy obejrzany wóz powiększa Twoją wiedzę, każdy daje Ci jakieś dane porównawcze. Powinieneś ich obejrzeć dziesięć jeśli chcesz zyskać jakiekolwiek informacje jak to się powinno prowadzić, jaki powinien być wizualny stopień zużycia, jak głośno powinno być itd. Nawet jeśli nie masz zamiaru kupić, to zamiast pisać to wsiadaj w samochód i oglądaj. To jest godzina drogi, szybciej sam się przekonasz niż dostaniesz odpowiedź na forum.

Opublikowano
jak ma się blisko to warto pojechać i odrazu oglądać, jutro wybieram się na giełdę może coś się znajdzie :P jak narazie to same auta z automatem są, a to je skreśla wole manualną skrzynie
  • Moderatorzy
Opublikowano

Nie przekreślaj automatu.

Ludzie się ich boją-nie potrzebnie.

Automaty ZF-a są bardzo dobre.

Ja mam jedno auto w manualu, drugie w automacie i powiem Ci szczerze, że jedno i drugie jest fajne.

ec2Wze6.jpg
Opublikowano
ale awarie i serwis automatu swoje kosztuje i zapewne większe spalane będzie narazie chcę się skupić na manualu może znajdzię się fajne i zadbane kombi
Opublikowano
Serwis super dużo i często się go nie robi. Awarię owszem są kosztowne, ale jak dopadną to raz na kadencję kierowcy chyba że nie dba o skrzynie. Ty chcesz diesla więc on się nie będzie męczyć przy automacie i spalanie będzie niewiele większe
  • Moderatorzy
Opublikowano

Aaaaaaaaaaaaaaa.

Diesel to masz rację jak się da wyrwać coś możliwego w manualu to lepiej, bo GM jest **ujowy.

Tych skrzyń nie powinno być w tak mocnych silnikach-są obliczone na styk i w dodatku do czegoś innego.

ec2Wze6.jpg
Opublikowano
Aaaaaaaaaaaaaaa.

Diesel to masz rację jak się da wyrwać coś możliwego w manualu to lepiej, bo GM jest **ujowy.

Tych skrzyń nie powinno być w tak mocnych silnikach-są obliczone na styk i w dodatku do czegoś innego.

jakbyś mi to jaśniej kolego napisał he bo nie kumam :) nie koniecznie chcę diesla ale kupić pb to naprawdę ciężka sprawa jest

Opublikowano
Chodzi o to że do diesli dawali skrzynie Gm które nie wytrzymywały sporego momentu jaki ten motor posiada i często skrzynie dlatego klękały. Oczywiście zależy od stylu jazdy. Po chipie te skrzynie jeszcze szybciej padają. Co też nie jest regułą. Chociaż jeśli miał bym brać diesla to lepiej automat bo ma krótsze przełożenia, ale ja zawsze jeździłem benzyną to może dlatego marudzę :)
  • Moderatorzy
Opublikowano

Dokładnie tak jak Daniel napisał. Te skrzynie nie mają prawie nic rezerwy i nie tolerują szybkich i mocnych startów.

To tak jak z kondonem-jak pojeździsz ostro to albo pęknie,a jak nie pęknie to i tak nadaje się do wyrzucenia :mrgreen: .

ec2Wze6.jpg
  • Moderatorzy
Opublikowano

Czytałem kiedyś że były matoły co to gumki prali i mieli wielokrotnego użytku :mrgreen:

To się nazywa recykling :mrgreen:

ec2Wze6.jpg