Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pamiętam, że zleciłem niedawno koledze mechanikowi wymianę filtra kabinowego. Doczytałem, że ma być za schowkiem. Kolega stwierdził wtedy, że tam nie ma żadnego filtra i nie wymienił. Ostatnio przez nawiew poleciały syfy do środka kabiny i sobie przypomniałem o tym filtrze. Były E34 bez filtra kabiny? Jeśli były bez to znacie jakieś rozwiązanie coby tak nie syfiło.

Od razu zapytam, czy wystarczy dołożyć taki moduł, żeby mieć centralny z pilota?:

http://allegro.pl/sterowanie-zamka-bmw-e30-e32-e34-e36-e39-diodalogo-i1587782239.html

Opublikowano
.oczywiscie że były wersje bez filtra kabinowego ,sprawdz sobie w realoem...a odnosnie sterownika centralnego zamka to wystarczy tylko go podłaczyć i bedziesz miał centralny z pilota ,jeżeli nie zamierzasz podłączać alarmu ,immobilisera ani wyjść na moduł komforty(domykanie szyb ,szyberdachu)i chcesz mieć tylko i wyłacznie centralny z pilota to kup sobie coś tańszego,ten z twojego linku ma groty tandetnie wykonane(mój złamał się za czwartym otwrciem drzwi)a do tego koszt dorobienia kluczyka to 40-50zł ...
iZzI
Opublikowano
Ja tez w tym temacie mam problem :) ale troszke inny bo mam bardzo slaby nadmuch , nie wiem czemu to tez moze byc od filtra kabiny , nie? :mad2:
Opublikowano
Każda E34 z klimą miała ten filtr

...generalnie jeżeli chodzi o ścisłość to,u mnie takiego filtra nie ma ,a klimatyzacja jest

iZzI
Opublikowano
Hehe u mnie nie ma klimy ale filtr jest... :D
Opublikowano
Ja tez w tym temacie mam problem :) ale troszke inny bo mam bardzo slaby nadmuch , nie wiem czemu to tez moze byc od filtra kabiny , nie? :mad2:

Mam ten sam problem. Najprawdopodobniej filtr zapchany, bo wiatrak daje okrutnie, a wieje slabo. Lepiej zmienic jak najszybciej, bo jeszcze sie zatrze.

Opublikowano

Mam ten sam problem. Najprawdopodobniej filtr zapchany, bo wiatrak daje okrutnie, a wieje slabo. Lepiej zmienic jak najszybciej, bo jeszcze sie zatrze.

U mnie wymiana filtra pomogla... :cool2:

Opublikowano

Na torxach nr 25

Jak bedziesz tam cokolwiek rozbierał to uzyj latarki, przydaje sie.

KLIMATYZACJA SAMOCHODOWA, THERMO KING, CARRIER

DIAGNOSTYKA BMW, VAG tel. 500 236 866

Opublikowano
Problem w tym że po rozkręceniu tego wszystkiego nie mam tam filtra... a klime mam... i co teraz? później dodam zdjęcia co tam mam. może był filtr tylo go ktoś wywalił...
Opublikowano
Kurcze, dziwne pytanie zadajesz, co zrobic jak sie ma klime i nie ma filtra?? poprostu kupic filter i wlozyc.pewnie poprzedniemu wlascicielowi zal bylo wydac 70 zl na filter a musial cos zrobic ze smrodkiem starego wiec go wywalil.Jak filtra nie ma to zalozyc i sie cieszyc ze kurz i inne syfy nie beda fruwac po kabinie
Opublikowano
U mnie to troche inaczej wyglada ale ja wlozylem filtr w ten kanal na fotce 4. Tam byl stary filtr wiec logiczne ze tam musi byc nowy. A Ty nie miales starego filtra?
Opublikowano

Ja mam klime, kupiłem filtr rozbieram a tu lipa ;p filtra niema, jest tylko listwa z czujnikami.

e34 występowały z klimatyzacją bez filtra kabinowego w układzie.

Opublikowano
...własnie ,ja też byłem przekonany że jak mam klime, to i filtr musi być a tu panie 3 podejscia i filtra ni ma ...dopiero mnie realOEM oświecieł :mrgreen: 50zł poszło a filtr leży i sie kurzy tylko nie tam gdzie trzeba :mad2: tak więc ja to w jakimś pości MARYJANe napisał :"sprawdzała jadzka sprawdzała a filtra i tak nie miała" :cool2:
iZzI
Opublikowano
U mnie to troche inaczej wyglada ale ja wlozylem filtr w ten kanal na fotce 4. Tam byl stary filtr wiec logiczne ze tam musi byc nowy. A Ty nie miales starego filtra?

A u mnie wyglada to identycznie. Filtr powinien byc wlasnie w komorze ze zdjecia czwartego.

Opublikowano
Do czerwca 90r. nie ma filtra kabinowego.

To nie jedyna zmiana w temacie nawiewu

Orientuje się ktoś, czy można dołożyć filtr kabinowy + osprzęt (jaki?) do E34 < 06.90? Wykonalne bez rzeźbienia?