Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Komputer pokazuje mi, że mam 70km do następnego przeglądu (wymiana oleju i filtra). Niestety dzisiaj sobota, a jutro muszę zrobić parę kilomentrów więc na serwis podjadę dopiero w poniedziałek lub wtorek. Czy mogę przekroczyć te 70km ( i ewentualnie o ile) czy znowu czeka mnie niespodzianka w postaci czerwonej kontrolki i niemozności odpalenia auta?

Dzsiaj po zgaszeniu samochodu wytświetliła mi się kontrolka oleju na pomaraczowo, czy to znaczyło, że mam wymienić olej czy, że jest go np. mało?

Opublikowano

Prawdopodobnie oznacza to, że zbliża się już lada moment wymiana zwyczajnie. Nic poza tym.

A czy mało? Nie łatwiej sprawdzić zamiast pytać na forum? :shock:

Opublikowano

Bardziej mi chodzi o to czy jak przekroczę liczbę kilometrów do przeglądu czy nie czeka mnei jakaś niespodzianka?

bo jutro mam daleki wyjazd a nie chciałbym gdzieś zostać na trasie.

"A czy mało? Nie łatwiej sprawdzić zamiast pytać na forum?"

pewnie,że łatwiej, ale jak pewnie widzisz godzinę mamy późną, wróciłem niedawno do domu z trasy, a wyjazd mam znowu jutro o 7. Nie mam garażu, a jak może zauwazyłeś na dworze ciemno więć łatwiej mi zapytać życzliwych ludzi na forum i mam nadzieję, ze tacy sie znajdą. Ty jak masz wylewać swoje mądrości czyń to lepiej w domu, a nie na forum.

Opublikowano
Chłopaki bardzo proszę opomoc bo rano znowu wyjazd, a nie chcę jutro problemów.
Opublikowano
OK, dzieki tak akurat przypuszczałem. Ale co z przekroczeniem kilometrów?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Czy mogę przekroczyć te 70km ( i ewentualnie o ile) czy znowu czeka mnie niespodzianka w postaci czerwonej kontrolki i niemozności odpalenia auta?

Spokojnie możesz przekroczyć ten termin ile chcesz i nic się nie stanie, to jest tylko informacja dla ciebie.

Opublikowano

Bardzo dziękuję za pomoc.

Mogę więc iść spokojnie spać bo już mi snu mało zostało.

Wolałem zapytać po moich wcześniejszych problmach.

Jeszcze raz dzięki i pozdrawiam.