Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam.wie ktoś może co może mieć wpływ na odczyt z kluczyka w bmw e60 530d 2007rok?skradziono mi bmw a ubezpieczalnia odmawia wypłaty bo z odczytu z kluczyka wyszło iż auto było ostatni raz odpalane w innym czasie niz ja zeznałem.co może być powodem zafałszowania takiego odczytu?czy np.odłączenie akumulatora lub data żle ustawiona może mieć wpływ na taki błędny odczyt?pozdrawiam
Opublikowano

Ubezpieczalnia z tego co wiem nie ma prawa do wnikania w takie "szczegóły " i to Ty możesz robić zamieszanie że próbują Cię "zrobić" i nie wypłacić Ci pieniążków .

Ubezpieczyciel po skradzionym samochodzie powinien żądać od ciebie , papierów do samochodu oraz kompletu kluczyków ( czyli w przypadku BMW dwa kluczyki z pilotem jeden plastikowy ) i to jest najważniejsze .

Równie dobrze mogłeś postawić auto a dopiero po dwóch dniach zobaczyłeś że go nie ma bo nie było Cię w domu .

Auta nie masz , klucze wszystkie masz ( komplet ) więc teoretycznie mogą Ci .....

A po drugie jeżeli są tacy ciekawi to ich problem Ty kluczyki dostarczyłeś i określiłeś przybliżoną godzinę ostatniej jazdy samochodem a że im się coś nie zgadza to od tego oni są .

W większości ubezpieczali nie dysponują takim sprzętem jak ASO które odczytuje zawartość klucza ponieważ musieli by kupić to pod konkretną markę a po drugie zapłacić za to tyle co za twoje BMW :) . Więc muszą korzystać z osób " trzecich " a chyba w takim wypadku możesz żądać opinii osób sprawdzających twój kluczyk , bo ubezpieczalnia w takim momencie jest tylko " pośrednikiem"

Podpowiedz im aby nie wciskali Ci nie wiadomo czego że dostaczyłeś kluczyki nie od swojego samochodu itd ( bo to normalna gadka ) tylko niech porównają numer nadwozia który wpisany jest w klucz z dokumentami . Elektornika zawodzi a numeru nadwozia z klucza nie wymażesz .