Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

mam problem ze skzynia z rana iak jest zimno nie wzuca biegu < po pzeloczeniu na D tak jak by byl na biedu jalowym !! ale jak poczekam chwile jest ok

albo po pzeloczeniu na manualne pzelaczanie jest ok rusza i niewiem dlaczego tak sie dzieje * czy olej malo czy pada skzynia !!!!!!

Edytowane przez lucaluca
Opublikowano
mam problem ze skzynia z rana iak jest zimno nie wzuca biegu < po pzeloczeniu na D tak jak by byl na biedu jalowym !! ale jak poczekam chwile jest ok

albo po pzeloczeniu na manualne pzelaczanie jest ok rusza i niewiem dlaczego tak sie dzieje * czy olej malo czy pada skzynia !!!!!!

to my Ci mamy powiedzieć czy masz mało oleju ?????? :roll: :roll:

chyba sam powinieneś to sprawdzić a dopiero potem można gdybać ...

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

Opublikowano
jestem polakiem ale od baco dawna mieszkam za granica i zapomnialem polskiego latwiej mi pisac po wlosku ale prubuje pisac poprawnie *** sorki za bledy
Opublikowano
Mam identyczny problem. Rozmawialem z userem z bmw-sport, ktory ma identyczny silnik i skrzynie jak moja. Mial to samo, wymiana dynamiczna oleju zalatwila sprawe. Najprawdopodobniej przycina sie zawor, ruszajac z manuala auto od razu jedzie. Reasumujac wymiana oleju na wlasciwy + plukanie i czyszczenie sterownika powinno zalatwic sprawe. Jutro jade na wymiane oleju i moze uda mi sie zalatwic jeszcze plukanie, poniewaz telefonicznie o tym nie wspominalem umawiajac sie. Odezwe sie po operacji :)
Opublikowano

tylko to co podają te 8,1 l to podejrzewam że jest przy wymianie dynamicznej a nie to co zleci z miski po odkręceniu korka ....

te 8,1 l wchodzi gdy skrzynia jest całkowicie rozebrana ...

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

Opublikowano

Dzis bylem w rzekomo dobrym wasztacie, gdzie koles mnie zadziwil swoja inteligencja i rozumem. Proponowal mi statystyczna dymiane oleju, twierdzac ze w tych skrzyniach sie dynamicznej nie robi bo sie nie da, przewody ze skrzyni do chlodnicy ida metalowe i jest problem z ich odlaczeniem. Zapytalem go, czy nie prosciej byloby odpiac przewodu przy chlodnicy oleju asb, a on krecil nosem, poszedl gdzies cos sprawdzic, wrocil i powiedzial, ze wymiany oleju w moim aucie sie nie podejmie, ze wymieni mi tylko spuszczajac z misy. Nic zlego nie widzial w mieszaniu oleju starego z nowym, biorac pod uwage ze nie wiadomo co jest zalane w tej chwili do skrzyni, gdzyz poprzedni wlasciciel auta zapiera sie jak zaba blota, ze niby wymienial olej, ale nie wie na jaki. Wszystko w aucie zazwyczaj robie sam, dzis ten typ mnie rozbroil. Panu podziekowalem...Pojechalem do ASO, kupilem filtr z uszczelka i srubami w kompecie za ok 250zl i chyba sam sobie wymienie olej, w dziale Zrob to sam jest na to recepta.

Przy wymianie kompletnej oleju najlepiej zaopatrzyc sie w 11l oleju. Okolo 9l jest w skrzyni + 2l zapas na plukanie.