Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam ja mam takie pytanie czy warto jest kupic e34 za 2.700 podobno silnik zdrowy i zawieszenie tez blacharka mniej ale sie nie przejmuje bo sam jestem lakiernikiem to se zrobie ale nie wiem jak te silniki w e34 bo jest w tym modelu 2.5 benzyna i wlasnie marwtie sie przebiegiem bo ma 300 tys przebiegu i nie wiem czy na ten silnik to duzo czy malo?? dziekuje za odpowiedzi pozdrawiam :D :D :D :D :D
Opublikowano
a i jeszcze jedno mam pytanko bo ten samochod chcem kupic dla brata i chcial bym mu wsadzic xenon jakie przetwornice najlepiej patrzalem na allegro nie ma do e34 zadnych :( :( :( :( :( :(
Opublikowano
jeżeli te auto było odpowiednio serwisowane to napewno się opłaca ... bo silniki te widziałem z przebiegiem 500 k km i jeździły ... tylko ważne było jak był serwisowany oraz od kierowcy jak na zimnym silniku "próbował" palić gumę albo latać bokami to odradzam ... co do blacharki sam powiedziałeś że się nie martwisz.... co do tych xenonów ... chym nie wiem ,ale polecam h7 i o mocy 6tyś kelwina naprawdę ładne światło :cool2: ja chciałem kupić od znajomego e34 która miała 320k km przebiegu ale w silniku 3.0 :P za 3 tyś zł ... ale niestety fundusze są za małe a wydatki wciąż rosną i jeszcze chyba będę musiał troszę poczekać na swoją ... z tego co wnioskuję po twojej wypowiedzi to brat zdał prawko i mu prezent szykujesz ale może (nie to żebym odradzał) ale pomyśleć nad jakąś przednio napędówką ... o ile w lato jest przyjemnie to w zimę nie za bardzo w BMW :P

Grubo albo Wcale...

FWD Is For GAY :P

http://www.youtube.com/user/Pienio21?feature=mhum#p/a

Opublikowano

Do e34 to raczej h1 nie h7. Każdy jeden zestaw z h1 Alledrogo będzie dobry, nie musi być dedykowany do e34.

Jeśli chodzi o temp. to polecam jednak jak najniższą - 4300K lub 5000K - mają kolor bardziej zbliżony do naturalnego. 6K już wyraźnie wpadają w błękitny i jeśli nie chcesz mieć problemów z drogówką wyłuskującą Cię spośród aut lepiej nie rzucać się za bardzo w oczy starym łupem na xenonach :mrgreen:

http://img221.imageshack.us/img221/3032/clipboard02zn2.jpg
Opublikowano
Zamiast kupować zenony zainwestuj w stan techniczny, na wsi nie błyśnie, ale może wyhamuje, lub skręci jak będzie trzeba.
Opublikowano

...właśćiwie to czego można się spodziewać za 5 która kosztuje 2.700??? ... kolejnego szrotu :duh:

Zamiast kupować zenony zainwestuj w stan techniczny, na wsi nie błyśnie, ale może wyhamuje, lub skręci jak będzie trzeba.

... jak emge dobrze zauważył lepiej zrobić/kupić bezpieczne auto :cool2:

ale z drugiej strony po co komu markowe wahacze jak można kupić "zenony"(to dobre emge) i mieć szacun na dzielni :mad2:

iZzI
Opublikowano
...właśćiwie to czego można się spodziewać za 5 która kosztuje 2.700??? ... kolejnego szrotu :duh:

Dokładnie to samo powiedzą o Waszych autach np. wszyscy Niemcy czy Szwajcarzy. "Jak można jeździć czymś za 8.000 (czy nawet 15k)", "Co to za szrot co ma ponad 10 lat". I pewnie połowa polaków jeżdżących od e60 w górę. :duh:

Więc nie jedźcie po koledze, że chce tanie auto kupić. Każdy kupuje to na co go stać. Czemu sami nie jeździcie autami z salonu tylko "starociami". A po za tym kto powiedział, że to trup, który nie skręca i nie hamuje? Widzieliście go? Może mieć lepsze hamulce od Waszych aut, a cena taka bo może pożarty i poobijany.

Dlaczego mu od razu w markowe wahacze każecie inwestować? A niech se podróby kupuje za 1/3 ceny byle by sprawne były. A może wcale nie musi ich kupować. Jakoś nie wierzę, że każdy z Was każdą złotówkę wydaje na doprowadzenie do perfekcyjnego stanu technicznego odmawiając sobie powiedzmy radia czy alusów. Ciekawe ile osób by zamiast tego np. kupiło nowy katalizator do swojego leciwego auta by być w zgodzie z przyrodą i przepisami.

Kuzyn kupił ostatnio Rovera 620 '95 za 700 zł. Powiedzieli byście że szrot nad szroty pewnie. A on ładnie wygląda i jest zdrowy, dobrze jeździ. Po prostu nie zapalał. Gościu się z nim męczył długo, parę miechów stał, i w końcu miał dosyć. Wystarczyło mu porobić elektrykę - kable, świece, cewki, kopułka itd. Śmiga jak dziki.

I dlaczego od razu przyjmujecie, że po wiejskich dyskotekach będzie jeździł? :mrgreen:

Trochę umiaru i tolerancji proponuję.

http://img221.imageshack.us/img221/3032/clipboard02zn2.jpg
Opublikowano

...biorąc pod uwage własne doświadczenia związane z poszukiwaniami auta wiem że 2700zl to można wydać na bezpieczny rower a nie na bezpieczne auto(czytaj sprawne techniczne) 90% to druciarstwo i kompletne badziewie wyeksploatowane do dna ,ale po co to oddawać na złom jak można jeszcze kogoś nabić w butelke i sprzedać mu super zadbane bmw ...a pózniej :

-"kupiłem właśnie bmw, ale kilka dni i jest problem ze stukami , z paleniem , dziwna mazia pod korkiem oleju" ...widać to codziennie na forum, po za tym kolega taiger napisał że chce zamontować xenony... to pewnie tak jak wiekszość, pewnie też zamontuje system samopoziomujący co by czasem nie razić innych kierowców no i spryskiwacze,...wiec ja zgadzam sie z emge że warto zainwestować w coś innego niż xenony(które maja poprawić tylko wyglad auta), tym bardziej ze auto ma być dla brata(raczej nie starszego)

Dokładnie to samo powiedzą o Waszych autach np. wszyscy Niemcy czy Szwajcarzy. "Jak można jeździć czymś za 8.000 (czy nawet 15k)", "Co to za szrot co ma ponad 10 lat". I pewnie połowa polaków jeżdżących od e60 w górę.

...nie bardzo obchodzi mnie co myśla niemcy ,szwajcarzy czy posiadacze e60 generalnie mam to w d...e,nawet jak był bym synem króla nafty i miał kupe kasiurki to co najwyżej kupił bym sobie e34 m5 lub jakas e38 choc nowa 5 jest stylistycznie majstersztykiem , ale dla mnie wieksza wartość i tak maja starsze modele(masz e23 wiec chyba wiesz w czym rzecz)...po co ty kupiłeś swoje bmw ,dlatego że ci sie podoba czy dlatego zeby podobało sie innym????ja kupiłem swoje dla siebie i inwestuje w nią każda wolna złotówe by była sprawna ,tym bardziej że wożę nia moja rodzine ...a tak na marginesie nie było w mojej intencji by po kimkolwiek jechać,jeżeli ktoś mógł sie poczuć dotkniety moim postem to PRZEPRASZAM

P.S jak bym miałna tyle kasiurki to oddałbym auto do BMW CLASIC :D

iZzI
Opublikowano
kupilem swoje e34, za 2500zl 2 lata temu, przeglady przechodze bez problemu, nic mi nie stuka i nie puka. wsiadam i jade. takze teksty o cenie mozecie sobie w buty wsadzic, bo kolega kupil e34 za 11000 i polowe z tego jeszcze musial wlozyc, zeby to jakos jezdzilo.
Opublikowano
przeglady przechodze bez problemu

w naszym kraju przeglady to jest jakaś kpina,wiec to żaden argument ...jak trafiłeś takie auto za taka cene to tylko pozazdrościć :cool2:

iZzI
Opublikowano
najpierw chcem mu kupic szrota i go leko zrobic a za kilka miesciecy odac mu swoja e39 bo bede se kupywal e46 m a poco mu na pierwsze auto leprzy samochod jak zniszczy nie bedzie placzu hah dzieki za odpowiedzi :D :D :D :D gdybym wiedzial ze sie nie rozwali bym mu kupil cos leprzego ale najpierw niech sie pouczy na czyms starszym i tanszym
Opublikowano
...taiger , rzecz w tym aby zdażył sie nauczyć ....min.170KM ,tylni naped ,młody kierowca i niedociągniecia techniczne to , raczej nienajlepsza mieszanka...
iZzI
Opublikowano
najpierw chcem mu kupic szrota i go leko zrobic a za kilka miesciecy odac mu swoja e39 bo bede se kupywal e46 m a poco mu na pierwsze auto leprzy samochod jak zniszczy nie bedzie placzu hah dzieki za odpowiedzi :D :D :D :D gdybym wiedzial ze sie nie rozwali bym mu kupil cos leprzego ale najpierw niech sie pouczy na czyms starszym i tanszym

Pomiając fakt że bolą oczy od stylu i ortografii to z takim podejściem proponuję dobrego malucha a nie mocne BMW w stanie technicznym raczej słabym.

Galeria samochodu: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=157&t=246628

Komputery, konsole, gry - sprzedaż, serwis. http://WWW.ZETCOM.ORG

Opublikowano
"bo silniki te widziałem z przebiegiem 500 k km i jeździły" - taki przebieg ma minimum 90% e34, ludzie robią po 900tys km tymi autami.
Opublikowano
Nie będę dołączał się do dyskusji dotyczącej xenonów i stanu technicznego. Powiem jednak, że jeżeli zależy ci na bracie to kup mu coś innego do poduczenia, bo Bmw + rwd + minimum 170 hp w 2.5l to nie jest dobre rozwiązanie dla początkującego kierowcy.
Brokatrot Metallic
Opublikowano
powiem tak ja sie uczylem na e30 do driftu i sie nauczylem nie jest taki szrod bo ona jest sprowadzona i kolega ja sporwadzil mowi ze ja ogladal itp i nie jest dowalona a ja specjalnie z anglii nie bede lecial do polski ja zobaczyc polegam na slowie kolegi narazie jezdzi mojego kolegi passatem 1.9 tdi 130 koni i radzi se tak ze mysle pora na cos mocniejszego sie przezucic bo chcem mu na urodziny dac moja e39 tylko bede musial przekladke zrobic i niewiem czy jest sens c a narazi niech pojezdzi bardziej dobitym autem i przy podobnej mocy niech sie pouczy dzieki za odpowiedzi i krytyki :D :D :D :D :D
Opublikowano
Wizytówka Polski w UK.
Powyższy post odzwierciedla jedynie prywatne poglądy i stan wiedzy autora, zatem nie musi on opisywać stanu faktycznego. Autor nie bierze odpowiedzialności za skutki decyzji podjętych w oparciu o niniejszy post.
Opublikowano

O to to to to!! Ja również kupiłem samochód za 2.800 zł. Blacha zdrowa, silnik zdrowy, drobny problem ze skrzynią ale już wszystko jasne i niedługo będzie na tip-top no i jeszcze parę rzeczy zostanie do zrobienia. I dotąd będę jeździł na stalówkach, z podartą tapicerką i gdzieniegdzie powgniataną karoserią, aż doprowadzę samochód do dobrego stanu technicznego. To najważniejsze. Dziwne że kolega nie pyta o silnik i zawieszenie, tylko o ksenony...

Foak Polisz Góvvnerment End Loł :]

Średnie spalanie w cyklu mieszanym: 10,1L Pb/11,8L LPG / 100 km

Moje autko: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=151&t=245534

Opublikowano
udalo sie kupic mi za 2900 zl e34 z 2.5 silnikiem do poprawek lakierniczych ale silnik zdrowy rudy nigdzie nie bieze blachy nie jest zle skrzynia dobrze chodzi nic nie stuka ani nie puka kolezka wziol juz do siebie na warsztat zbadac ja mwoi ze jest zadbana tylko ze byla do przerejestrowania i ubiespieczenia ale tak sie oplacalo :D :D :D :D
Opublikowano

To, że autor uczył się na E30 do driftu to nie znaczy, że brat także się nauczy bo każdy ma inaczej w głowie. Z resztą nie potrzebnie piszę takie rzeczy, nie mój braciak to martwił się nie będę. Nie zakładam oczywiście, że twój brat coś sobie zrobi za kółkiem i oczywiście mu tego nie życzę, ale mam zupełnie odmienne poglądy niż Ty. W sumie znasz swojego brata i jeżeli sądzisz, że będzie ok, to powinno być :cool2: Pozdr

PS.

Sorry za offtop, nie chciałbym nikogo urazić, ale ortografia niektórych aż chwyta za serce :cry2: Czy tak trudno używać polskich znaków ? Przecież takie wypowiedzi od razu inaczej się czyta! :cool2: Pozdrawiam

Brokatrot Metallic
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mam brata i jego też ciągnie do mojej buni.Ale nie ma opcji bym mu jej użyczył.Obecnie kończy prawko i będzie jeździł skodzianką ojcowską bo jest o niebo bezpieczniejsza,ma o 1/3 mniej mocy i momentu,napęd na przód...Sam po sobie wiem choć już jeżdżę 4 lata że wsiąść i dobrze jeździć bmw to nie jest prosta sztuka.Sam nieraz niechcący na skrzyżowaniach,zakrętach etc... z przyzwyczajenia do FWD latałem bokiem zanim się nauczyłem.A wole by mój brat,jako świeżo upieczony kierowca nie stawał bokiem nie wiedząc jak wyjść z takiej sytuacji,przecie tego w szkołach jazdy nie uczą.

Druga sprawa.Naprawdę,tak jak chłopaki tutaj mówią,włóż w jej stan techniczny.Bynajmniej sprawdź co jest do roboty.Jeśli zależy Ci na bracie.Wszystko fajnie,jak zawieszenie czy silnik pójdzie to ok...Gorzej jak padną mu hamulce czy ukł.kierowniczy.Jeśli mało jeździł, to może sobie nie poradzić.Na co Ci te xenony?? Ja nie mam i sie cieszę.Mi zależy na tym żebym w tym samochodzie usiadł,i czuł się wygodnie,a nie interesuje mnie jak on z zewnątrz wygląda.Wole władować te pieniądze w jego mechanikę,i wiedzieć że dojadę do celu,bez względu na to czy ludzie sie będą oglądać czy nie.

Opublikowano

Ja tez nigdy bratu nie dalem beci,obawiam sie i o moje auto i o jego zdrowie, czy zycie...

Brejdak malo jezdzi, tu tyl naped, samochod z tych większych, nie to zebym nie wierzyl w jego umiejetnosci, ale w razie czego mialbym duze pretensje do samego siebie.

Opublikowano

Moja żona z kolei zaraz po zdanym egzaminie przeskoczyła z grande punto na elce do E 36.

I jakoś daje sobie radę choć początki to każdy kierowca ma trudne.Ale zimę przelatała na tylnym napędzie.