Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam Panowie elektrozawór wody grzeje się po wyłączeniu silnika ok 10 min czy to jest tak we wszystkich e46 i jeszcze jedno czy ta pompka co jest przy tym elektrozaworze powinna chodzic po włączeniu tylko zapłonu Dziękuje
Opublikowano
Na pierwsze pytanie Ci nie odpowiem bo nie sprawdzałem tego. Ale ostatnio wymieniałem tą pompkę. Ona uruchamia się już po przekręceniu kluczyka w 2 pozycję jak włączony jest mały obieg (ten najmniejszy). Po wymianie tej pompki (bo miałem spaloną) cieple powietrze leci mi już po 3 minutach :D . Wymiana jest nieskomplikowana.
Dolo
Opublikowano
A jak sprawdzic czy on pracuje??
Opublikowano
A jak sprawdzic czy on pracuje??

Mi sprawdzili w DIS - wyskoczylo, że nie pracuje. Następnie po jej odkręceniu okazało się że faktycznie nie kręci a po podłączeniu nowej od razu się kręciła.

ile ta pompeczka kosztuje bo mnie tez chyba czeka wymiana, bo wyskoczył bład po podpieciu kompa

Nie wiem ile kosztuje nowa, ale ja kupiłem używkę za 50 PLN razem z zaworem (bo są zamocowane na jednym korpusie), ale pompkę od niego odkeciłem, żeby tylko ją wymienić bez zbednej dodatkowej roboty. Pozdro

Dolo
Opublikowano
tak właśnie jest u mnie na zapłonie już chodzi myślałem że to tak nie powinno byc dzięki